1538

Üstün
Makaleler
7
Merhaba. Yüzüne bakım yapmak ama nasıl yapacağını bilmeyenler için kendi cilt bakım rutinimi paylaşacağım. Kendim 2 haftadır düzenli olarak uyguluyorum ve gözle görülür ciddi fark oldu.

İhtiyacımız olanlar:
  • Yüz temizleme jeli (Kendim Neutrogena Hydro Boost kullanıyorum, hyaluronik asit bazlı. Rossman'daki satış görevlisinin önerisiyle aldım, iş görüyor.)
  • Tonik (opsiyonel) (cilt tipinize bağlı olarak edinip kullanabilirsiniz.)
  • C vitamini serumu (Garnier'ınkini kullanıyorum, memnun gibiyim farklı bir ürün kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum.)
  • Hyaluronik Asit serumu (Bu da Garnier'ın, serumları aynı markadan fiyatı da uygun olarak tercih etmeye çalıştım.)
  • Retinol (Neutrogena Retinol Boost kullanıyorum, kokusu ve etkisini özellikle çok beğendim.)
  • Nemlendirici krem (Nivea'nın canlandırıcı onarıcı el/yüz kremini kullanıyorum. Marka fark etmez, kendi cildinize göre nemlendirici kullanabilirsiniz. Hızlı emilen, koku bırakmayanları tercih edin derim.)
  • Güneş kremi (50 faktörlü olmasına, yağlı olmamasına, parlaklık vs. bırakmayan ve çabuk emilenleri tercih edin.)

Ürünlerimiz bunlar. Şu serum işini eski kız arkadaşıma parlıyorsun dememle öğrenmiştim, iyi ki de öğrenmişim. Haftada birkaç kez maske yapar, ara sıra yüzümü temizleyici ile temizleyen birisiydim ki güneş kremi falan zaten sıcaktan kavrulduğum zamanlar bile kullanmıyordum.
Güneş kremini kullanmayı sevmiyorum açıkçası ancak güneş ışınlarının yüze verdiği hasarlar erken yaşlanma/kırışıklık/yanık/leke falan derken inanılmaz fazlaymış ve yaz-kış dahil cilt bakım ürünlerinin #1 numarasıymış, olmazsa olmazıymış o derece...

Güneş kremi kullanmak tabii zorunluluk değil ama C vitamini serumu kullanacaksanız mutlaka o gün güneş kremi sürmelisiniz çünkü UV ışıklarından etkilenebilir, kaş yapayım derken göz çıkarmaya gerek yok.
Öte yandan C vitamini serumunu sadece gece yatmadan önce uygularsanız güneş kremi sıkıntısı yaşamazsınız.

Ne işe yararlar?

1) Yüz temizleme jeli:
  • Cildi temizler, kir, yağ ve makyaj kalıntılarını arındırır.
  • Gözenekleri açar ve ciltteki tıkanıklıkları giderir.
  • Cildin daha taze ve canlı görünmesini sağlar.
  • Maske, tonik, peeling vs. öncesi maksimum etki almak için de yüzün temiz olması gerekir, olmazsa olmazdır.
2) Tonik:
  • Cildi temizledikten sonra kalan kalıntıları ve makyaj artıklarını iyice arındırır.
  • Gözenekleri sıkılaştırır.
  • Cildin pH dengesini geri kazandırır.
  • Cildin daha iyi emilimini sağlar ve sonraki cilt bakım ürünlerinin etkinliğini artırır.
3) C vitamini serumu:
  • Cildi aydınlatır ve eşit bir cilt tonu sağlar, lekeleri giderir.
  • Antioksidan özellikleriyle cildi serbest radikallerden korur.
  • Kolajen üretimini artırarak cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkları azaltır.
4) Hyaluronik Asit Serumu:
  • Cildi yoğun bir şekilde nemlendirir.
  • Nem tutma kapasitesini artırarak cildin dolgun ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • İnce çizgi ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur.
5) Retinol:
  • Hücre yenilenmesini hızlandırır.
  • İnce çizgi ve kırışıklıkları azaltır.
  • Akne ve akne izlerini tedavi eder, cilt dokusunu iyileştirir.
  • Yüzü gençleştirir.
Henüz 2 defa kullanmış olmama rağmen en beğendiğim sanırım bu oldu. Çok önemli yeri var mış cilt bakımında, ve benim bundan yeni haberdar olup da bunca zaman çoğu insanın kullandığını öğrenince çok şaşırmıştım.

6) Nemlendirici krem:
  • Cildi nemlendirir ve kuruluğu giderir.
  • Cildin nem dengesini korur.
  • Cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir.
  • Cilt bakım sonrası uygulanması önerilir, serumların etkilerini arttırır ve bırakabileceği olası tahrişi engeller.
Şimdi programa geçebiliriz:

Kendim sabah-akşam olmak üzere günde 2 kez bu rutini gerçekleştiriyorum.

Sabah rutini:
  • Yüzünüzü ve boynunuzu temizleme jeli ile temizleyip durulayın.
  • İsteğe bağlı olarak; tonik uygulayacaksanız uygulama şekli ürüne göre değişebilir ama genelde pamukla oluyor, yüzünüzü tonikledikten sonra 10-20 saniye emilmesini bekleyip durulamadan diğer aşamaya geçin.
  • Hyaluronik asit serumu, bunu da c vitamini serumu gibi tüm yüze ve gözlere, göz çevresine dahil sürdükten sonra yine aynı şekilde emilmesini bekleyin.
  • C vitamini serumu, güneş kremi kullanmak istemiyorsanız sadece akşam yatmadan önce uygulayın. Güneş kremi de sürerim diyorsanız sabah da uygulayabilirsiniz, birkaç damla halinde tüm yüze ve boyuna dağıtın ve yine bir 30 saniye bekledikten sonra diğer aşamaya geçin.
  • Nemlendirici uygulayın.
  • Güneş kremi sürebilirsiniz, benim gibi ''e' yeter'' diyorsanız c vitaminini akşam yatmadan önce uygulayın, bunu uygulamaya da gerek kalmaz ancak uygulamanız çok daha iyi olur.
''Retinol nerede?'' Retinole yeni başlayanların haftada 2 gün sadece yatmadan önce uygulaması öneriliyor, kendinize 2 gün belirleyin (pazartesi-perşembe) olabilir. Bu günlerin gecesinde C vitamini serumu yerine retinol uygulayın. Retinol uyguladığınız akşam C vitamini serumu uygulamamalısınız, ama hyaluronik asit serumu uygulayabilirsiniz.
İlk haftalardan sonra haftalık 3'e çıkarabilirsiniz. Rutine yavaş yavaş dahil edin.
Retinolü sürdüğünüz akşamın sabahına yeni bir yüzle doğacaksınız. Bir tanesini seçip sadece onla devam edecek olsam ya bu ya da hyaluronik asit serumu olurdu açıkçası. Ayrıca retinol sürülen akşamın ertesi gününde mutlaka güneş kremi kullanmak gerekiyor.

Akşam rutini:
  • Sabah ile tamamen aynı şekilde.
  • Gece güneş kremi sürmenize gerek yok.
  • Retinol günü ise retinol; değilse C vitamini serumu sürün.

Ekstralar ve tüyolar:
  • Haftada 1-2 gün maske günü yapın. Cilt bakım rutininizi uyguladıktan sonra maskenizi yapabilirsiniz.
  • Yüzünüze göre peeling ürünü seçtikten sonra yine haftada birkaç gün peeling yapabilirsiniz.
  • Nazik temizleyin, çok sıcak veya çok soğuk suyla yüzünüzü yıkamaktan kaçının; soğuğumsu ılık su idealdir.
  • Cildin nemli ve sağlıklı kalması için günlük su tüketiminize dikkat edin, bol bol için.
  • Beslenmenize dikkat edin. Cilt yenilenmesi ve onarımı için yeterli uyku alın.
  • Düzenli spor kan dolaşımını artırır ve cilt sağlığını destekler. Antrenman sonrası iyi bir cilt temizliği yapmayı unutmayın.

Klasik cilt bakım rutini ve ürünlerin etkilerini paylaştım, bilmeyenler için fikir olmuş oldu. Önerilen cilt bakım rutini budur, güvenle uygulayabilirsiniz ama herkesin cildi farklıdır, ürünleri ihtiyacınıza ve cilt tipinize göre seçiniz.

Bakımlı olun ve en iyi versiyonunuz olun, iyi olduğunuzu düşünüyorsanız kendinizi güzel bir bakımdan geçirince göreceksiniz ki yeterince iyi değilsiniz.
İyi Sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünlerin çoğu bende de var ama üşengeç bir insan olduğumdan hepsi yarılanmış bir şekilde yatıyor, kullanmıyorum. İnsanın kendini sevmesi yetmiyor, bazen motivasyon da lazım kişisel bakım için. :hehehe:

Konu motive etti ama beni. Şimdi kalkıp bakım yapacağım, thanks comrade!

Merhaba. Yüzüne bakım yapmak ama nasıl yapacağını bilmeyenler için kendi cilt bakım rutinimi paylaşacağım. Kendim 2 haftadır düzenli olarak uyguluyorum ve gözle görülür ciddi fark oldu.

ihtiyacımız olanlar:
  • Yüz temizleme jeli (kendim Neutrogena Hydro Boost kullanıyorum, hyaluronik asit bazlı. Rossman'daki satış görevlisinin önerisiyle aldım, iş görüyor.)
  • Tonik (opsiyonel) (cilt tipinize bağlı olarak edinip kullanabilirsiniz.)
  • C vitamini serumu (Garnier'ınkini kullanıyorum, memnun gibiyim farklı bir ürün kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum.)
  • Hyaluronik asit serumu (bu da Garnier'ın, serumları aynı markadan fiyatı da uygun olarak tercih etmeye çalıştım.)
  • Retinol (Neutrogena Retinol Boost kullanıyorum, kokusu ve etkisini özellikle çok beğendim.)
  • Nemlendirici krem (nivea'nın canlandırıcı onarıcı el/yüz kremini kullanıyorum. Marka fark etmez, kendi cildinize göre nemlendirici kullanabilirsiniz. Hızlı emilen, koku bırakmayanları tercih edin derim.)
  • Güneş kremi (50 faktörlü olmasına, yağlı olmamasına, parlaklık vs. bırakmayan ve çabuk emilenleri tercih edin.)

Ürünlerimiz bunlar. Şu serum işini eski kız arkadaşıma parlıyorsun dememle öğrenmiştim, iyi ki de öğrenmişim. Haftada birkaç kez maske yapar, ara sıra yüzümü temizleyici ile temizleyen birisiydim ki güneş kremi falan zaten sıcaktan kavrulduğum zamanlar bile kullanmıyordum.
Güneş kremini kullanmayı sevmiyorum açıkçası ancak güneş ışınlarının yüze verdiği hasarlar erken yaşlanma/kırışıklık/yanık/leke falan derken inanılmaz fazlaymış ve yaz-kış dahil cilt bakım ürünlerinin #1 numarasıymış, olmazsa olmazıymış o derece...

Güneş kremi kullanmak tabii zorunluluk değil ama C vitamini serumu kullanacaksanız mutlaka o gün güneş kremi sürmelisiniz çünkü UV ışıklarından etkilenebilir, kaş yapayım derken göz çıkarmaya gerek yok.
Öte yandan C vitamini serumunu sadece gece yatmadan önce uygularsanız güneş kremi sıkıntısı yaşamazsınız.

ne işe yararlar?

1) yüz temizleme jeli:
  • Cildi temizler, kir, yağ ve makyaj kalıntılarını arındırır.
  • Gözenekleri açar ve ciltteki tıkanıklıkları giderir.
  • Cildin daha taze ve canlı görünmesini sağlar.
  • Maske, tonik, peeling vs. öncesi maksimum etki almak için de yüzün temiz olması gerekir, olmazsa olmazdır.
2) tonik:
  • Cildi temizledikten sonra kalan kalıntıları ve makyaj artıklarını iyice arındırır.
  • Gözenekleri sıkılaştırır.
  • Cildin ph dengesini geri kazandırır.
  • Cildin daha iyi emilimini sağlar ve sonraki cilt bakım ürünlerinin etkinliğini artırır.
2) C vitamini serumu:
  • Cildi aydınlatır ve eşit bir cilt tonu sağlar, lekeleri giderir.
  • Antioksidan özellikleriyle cildi serbest radikallerden korur.
  • Kolajen üretimini artırarak cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkları azaltır.
3) hyaluronik asit serumu:
  • Cildi yoğun bir şekilde nemlendirir.
  • Nem tutma kapasitesini artırarak cildin dolgun ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • İnce çizgi ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur.
4) retinol:
  • Hücre yenilenmesini hızlandırır.
  • İnce çizgi ve kırışıklıkları azaltır.
  • Akne ve akne izlerini tedavi eder, cilt dokusunu iyileştirir.
  • Yüzü gençleştirir.
Henüz 2 defa kullanmış olmama rağmen en beğendiğim sanırım bu oldu. Çok önemli yeri var mış cilt bakımında, ve benim bundan yeni haberdar olup da bunca zaman çoğu insanın kullandığını öğrenince çok şaşırmıştım.

5) nemlendirici krem:
  • Cildi nemlendirir ve kuruluğu giderir.
  • Cildin nem dengesini korur.
  • Cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir.
  • Cilt bakım sonrası uygulanması önerilir, serumların etkilerini arttırır ve bırakabileceği olası tahrişi engeller.
şimdi programa geçebiliriz:

Kendim sabah-akşam olmak üzere günde 2 kez bu rutini gerçekleştiriyorum.

sabah rutini:
  • Yüzünüzü ve boynunuzu temizleme jeli ile temizleyip durulayın.
  • İsteğe bağlı olarak; tonik uygulayacaksanız uygulama şekli ürüne göre değişebilir ama genelde pamukla oluyor, yüzünüzü tonikledikten sonra 10-20 saniye emilmesini bekleyip durulamadan diğer aşamaya geçin.
  • Hyaluronik asit serumu, bunu da C vitamini serumu gibi tüm yüze ve gözlere, göz çevresine dahil sürdükten sonra yine aynı şekilde emilmesini bekleyin.
  • C vitamini serumu, güneş kremi kullanmak istemiyorsanız sadece akşam yatmadan önce uygulayın. Güneş kremi de sürerim diyorsanız sabah da uygulayabilirsiniz, birkaç damla halinde tüm yüze ve boyuna dağıtın ve yine bir 30 saniye bekledikten sonra diğer aşamaya geçin.
  • Nemlendirici uygulayın.
  • Güneş kremi sürebilirsiniz, benim gibi "e' yeter" diyorsanız C vitaminini akşam yatmadan önce uygulayın, bunu uygulamaya da gerek kalmaz ancak uygulamanız çok daha iyi olur.
"Retinol nerede?" retinole yeni başlayanların haftada 2 gün sadece yatmadan önce uygulaması öneriliyor, kendinize 2 gün belirleyin (pazartesi-perşembe) olabilir. Bu günlerin gecesinde C vitamini serumu yerine retinol uygulayın. Retinol uyguladığınız akşam C vitamini serumu uygulamamalısınız ama hyaluronik asit serumu uygulayabilirsiniz.
İlk haftalardan sonra haftalık 3'e çıkarabilirsiniz. Rutine yavaş yavaş dahil edin.
Retinolü sürdüğünüz akşamın sabahına yeni bir yüzle doğacaksınız. Bir tanesini seçip sadece onunla devam edecek olsam ya bu ya da hyaluronik asit serumu olurdu açıkçası. Ayrıca retinol sürülen akşamın ertesi gününde mutlaka güneş kremi kullanmak gerekiyor.

akşam rutini:
  • Sabah ile tamamen aynı şekilde.
  • Gece güneş kremi sürmenize gerek yok.
  • Retinol günü ise retinol; değilse C vitamini serumu sürün.

ekstralar ve tüyolar:
  • Haftada 1-2 gün maske günü yapın. Cilt bakım rutininizi uyguladıktan sonra maskenizi yapabilirsiniz.
  • Yüzünüze göre peeling ürünü seçtikten sonra yine haftada birkaç gün peeling yapabilirsiniz.
  • Nazik temizleyin, çok sıcak veya çok soğuk suyla yüzünüzü yıkamaktan kaçının; soğuğumsu ılık su idealdir.
  • Cildin nemli ve sağlıklı kalması için günlük su tüketiminize dikkat edin, bol bol için.
  • Beslenmenize dikkat edin. Cilt yenilenmesi ve onarımı için yeterli uyku alın.
  • Düzenli spor kan dolaşımını artırır ve cilt sağlığını destekler. Antrenman sonrası iyi bir cilt temizliği yapmayı unutmayın.

Klasik cilt bakım rutini ve ürünlerin etkilerini paylaştım, bilmeyenler için fikir olmuş oldu. Önerilen cilt bakım rutini budur, güvenle uygulayabilirsiniz ama herkesin cildi farklıdır, ürünleri ihtiyacınıza ve cilt tipinize göre seçiniz.

Bakımlı olun ve en iyi versiyonunuz olun, iyi olduğunuzu düşünüyorsanız kendinizi güzel bir bakımdan geçirince göreceksiniz ki yeterince iyi değilsiniz.
İyi sosyaller!
Yüzüne bu kadar bakım yapan var mı ya? Ben sabah suyla yıkıyorum bir de banyoda yüz yıkama jeli o kadar. İşine gelene faydalı bir rehber olmuş.