Çin malı telefonların aşırı abartılması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan THE KEROXEA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 290
Mi Video'ya girmek zaten reklam kataloğuna girmek gibi. Bir video oynatıcıyı neden çevrimiçi yapıp sadece Çin videolarıyla doldurmuşlar anlamıyorum.

Kullanmayın hocam Xiaomi uygulamalarını mi video yerine bir sürü alternatif var zaten Xiaomi cihazdan değil yazılımdan para kazanmayı hedefleyen bir şirket.

Mi Video'ya girmek zaten reklam kataloğuna girmek gibi. Bir video oynatıcıyı neden çevrimiçi yapıp sadece çin videolarıyla doldurmuşlar anlamıyorum.
Galerimdeki herhangi bir video bitince TikTok videoları oynamaya başlıyordu

Mesela dksya yöneticisinde de bu tanışma sitelerinin reklamları çok geliyordu. Telefonumu kardeşime verdim bana bugün aynen bunları dedi;
"Abi bu GetApps denen şeyi siler misin Binance diye uygulamayı ben sildikçe geri yüklüyor".

Alın size Xiaomi, övmeye devam mı

Kullanmayın hocam Xiaomi uygulamalarını mi video yerine bir sürü alternatif var zaten Xiaomi cihazdan değil yazılımdan para kazanmayı hedefleyen bir şirket.
Aldığım telefonda neden 3. Parti yazılım kullanayım? Video izlemek için bile 3. Parti hazılım kullanmam mı gerekli hocam?

Ayrıca direkr Mi Video devre dışı kalınca videolar galeriden gayet normal şekilde oynatiliyor. Yani adamlar video oynatıcısını yapmış zaten, ama gidip durduk yere reklam koyuyorlar adamın canını sıkıyorlar.

Ben hayatımda 1 kere bile onu diyip İphone alan adam gormedim.

Neden kullanmayayım? Yüklü gelmesin o zaman? Xiaomi'yi savunmak için her yolu deniyorsunuz gibi.

Hocam, dinamik ada kontrol merkezi gayet iyi tasarıma sahip ve kullanışlı. Olan şeyler dinamik adayı nasıl değiştirebilirsin? Farklı bir tasarım en fazla nasıl olur? İllaki benzeyecek. Kontrol merkezi de klasik kontrol merkezi. Çoğu AOSP tabanlı ROM'da benzer kontrol merkezi var. Ne kadar değiştirebilirsiniz tasarı mı? Bunlara takılmaktan çok en iyi tasarım hangisi ise onu kullanmak gerek. Şirket o bunu yaptık ama iPhone çok benziyor diye işlevsiz zor olan bir tasarıma geçip özgün olmaktan daha saçmadır.

Şu an IP15 kullanıyorum, telefon güzel mi evet güzel -C25S'ten sonra güzel yani- ama ben Android'deki özelleştirmeler ve Open-Source yazılımları oldukça fazla kullandığım için aşırı kısıtlanıyorum. Sırf bu yüzden değiştirmek istersem değiştiririm.
Çinli birçok markadaki en büyük sorun OS olarak rakiplerine kıyasla oldukça geride olmaları. Sürekli farklı OS'ler kullanmam gerekiyor. Sony-Samsung-Apple-Huawei gibi markalarda bu sorunu yaşanıyor mu? İstisnalar olsa bile yaşanmıyor genel olarak. Huawei'de yaşansa bile ambargodan ötürü yaşıyor. Sony zaten bu sektörün gizli hâkimi çünkü birçok marka Sony'nin elinin altındaki kamera sensörüne bakıyor.
Xiaomi, HONOR, Huawei, Tecno, Infinix gibi tasarımını, özelliklerini ve fikirlerini diğer büyük markalardan çalan markaları kullanmayın kullandırtmayın.
Huawei şu an birçok inovasyon tarafında başı çeken markalar arasında. Özellikle Air Gesture File Transfer gibi inanılmaz bir şey yaptılar yakın zamanda.
Aslına bakarsanız birçok marka şu an Huawei ve benzeri markalardan inovasyon alıyor.

Yani Samsung, Nothing özgün iken HONOR, Huawei, Xiaomi tamamen Apple kopyası ve bu normal mi?

Çakma telefon kullanmak istemem şahsen. Samsung kendisi Now Bar ile özgün ve kaliteli tasarım yaparken Xiaomi gidip Dynamic Island özelliğini kopyalıyor. Uygulama ikonları en azında Xiaomi'de biraz düzgün duruyor, HONOR ve Huawei direkt Apple çakması.

Air Gesture File Transfer normal bir Quick Share özelliğinden farksız aslında. Sadece tetiklemek için kameraya eliniz ile onay veriyorsunuz tek fark bu. Aynı AirDrop mantığı gibi düşünün. Evet işe yarar özellikleri var ama arayüzü Apple'dan olduğu gibi geçirirse replika iPhone muamelesi görürler.

Xiaomi'nin amiral gemisi cihazları iPhone'lardan çok daha iyi. Kamerası, kaç para verdiğin cihaz, doğru düzgün bir zoom bile yapmıyor. 20W şarj oluyor, 2 saate pil kapasitesi zaten düşük, pil ömrü zayıf. Yazılım, iPhone'un verdiği kadar. Şu an Mi 6 bile kullanılır, custom ROM kurup Android 16 ile sorunsuz takılırsın. iPhone'da böyle bir şey yok. Tasarım, tasarım diyorsanız her sene aynı tasarım; işlemciyi değiştir, 1-2 yapay zekâ özelliği koy, hayvan gibi fiyat koy, nasıl oluyorsa alıyorlar, iyiymiş! Yapay zekâ demişken, yapay zekası da aşırı kötü; en basit fotoğraftan bir şeyi bile silemiyor.

5500 mAh pille 4 saat ekran süresi veriyor arkadaşımdaki Xiaomi 15 Ultra. Bendeki Galaxy A57, videolarda Xiaomi 15 Ultra'dan daha optimize ve sarsıntısız video kaydediyor. Zoom yaparken Xiaomi 15 Ultra'da hiç animasyon olmadan takıla takıla zoom yaparken Samsung'da lens geçişleri ve zoomlar yağ gibi akıyor. Pil kapasitesi düşük diyorsun ama Xiaomi 5500 mAh pil ile 4 saat ekran süresi verirken Samsung 5000 mAh pil ile 9 saat ekran süresi veriyor yani Xiaomi 15 Ultra'ya 11000 mAh pil de koysan Samsung A57'nin pil süresine yetişemiyor o derece verimsiz bir cihaz.

Şu an Mi 6 bile kullanılır, custom ROM kurup Android 16 ile sorunsuz takılırsın.
Anca Custom ROM ile kullanılır zaten Xiaomi'ler

Yapay zekâ demişken, yapay zekası da aşırı kötü; en basit fotoğraftan bir şeyi bile silemiyor.
Xiaomi de ilgi alanınızı belirleyip ona göre sistemde bol bol kumar reklamı göstermek içn gelişmiş AI kullanıyor haklısınız

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…