Çin malı telefonların aşırı abartılması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan THE KEROXEA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 311
Yıllardır Samsung Apple kavgası yapılıyor. Halbuki gerek ekosistem bakımından gerek kullanıcıya sunduğu özellik ve yazılım desteği bakımından muazzam cihazlar üretiyorlar. İncecik cihaz yapıp iyi bir pil süresi koyabiliyorlar. Ayrıca istenmeyen uygulamalara karşı koruma kalkanları ve reklamlı uygulamaların başlangıçta gömülü gelmemesi de ayrıca güzel. Ben şu an Galaxy A35 kullanıyorum. İleride belki Apple kullanırım belki Samsung'dan giderim ama şundan eminim iki firma da beni üzmez. Buna Google Pixel'i de katarım ama Türkiye'de pek yaygın değiller.

İyi bir tercih yapmışsınız. 17 Ultra kusursuza yakın bir cihaz; barındırdığı leica optikleri ile fotoğraf makineleriyle yarışacak seviyeye ulaşmış durumda.
Fotoğraf konusunda muazzamlar. Video konusunda çok ama çok eksikleri var. Lens geçişleri ve zoom akıcılığı olarak gelişmesi gerekli. Samsung'un orta ve orta-üst segmentteki cihazlarındaki stabilizasyona da gelemediler daha.

Fotoğraf konusunda muazzamlar ama ona hiç laf edemem.

Şahsen telefon alacaksam ya iPhone ya da Samsung tercih ederim. Custom Rom falan da hiç anlamam alakam da olmaz. Basit kullanıcıyım, telefona para veriyorsam yok reklamdı yok yazılımdı uğraşmak istemem. Birkaç kere Mi serisi dahil olmak üzere Xiaomi deneyimim oldu, açıkçası hiçbirinde de pek memnun kalmadım. Özellikle bu markaların amiral gemileri 80.000-90.000 bandına satılıyor. Ben mi eski kafalıyım bilmiyorum ama bir telefona o kadar para veriyorsam ya iPhone olacak ya da Samsung. Ötesi yok benim için. Hiçbir markanın fanboyluğunu da yapmam fanboyluktan da nefret ederim. Şu an kullandığım iPhone 13 Pro eminim ki yazılım olarak hepsini yerden yere vurur.

Çinliler önceden popüler telefonların kopyasını üretirdi, kötüydü. Şimdi kendi telefonlarını üretiyorlar hala kötü. Aynı telefonların üstüne Redmi, Oppo, İnfinix gibi markalar basarak satıyorlar işte

Şu an kullandığım iPhone 13 Pro eminim ki yazılım olarak hepsini yerden yere vurur.
Yazılım konusunda en iyisi Apple'dır zaten. İkincisi Google, Üçüncüsü de Samsung'tur.

Ama Sony benim gözümde bir numaradır

Harbiden 2020 yılına gitsek bu markaların yarısı olmayacak. Çoğu ucuza üretim yapabilmek için türetilen markalar. Hiçbir Çinli marka telefon yapalım kaliteli olsun derdinde değil. Ucuza üretip kar edelim de gerisinj boşver mantığında cihaz üretiyorlar.

Gidip 17 Pro Max alabilirim, almıyorum neden? Çünkü o parayı hak edecek özellikler sunmuyor benim için. Benim ihtiyacım yok. Parayı bulunca şunu alırlar kafasından bir çıkın önce.
Ayrıca bir kişi daha eklensin; Tecno/İnfinix Samsung S ve Z flipler dışında diğer tüm telefonlarından iyidir en azından şarjda anakartları yanmıyor, amoledleri 1 senede renk değiştirmiyor vb. vb.

A5X ve A3X serileri varken Infjnix ve Tecno'nun adı bile okunmaz hocam. Samsung'un da şarjda anakartı yanan ve bir senede AMOLED yanığı olan Samsung da görmedim ben. Babamda M31s var 6 senelik daha yeni AMOLED yanığı oluşmaya başladı.

Elimden 3 tane A serisi geçti, hepsi orjinal adaptörüyle şarjda anakartını yaktı. Bilin bakalım kim garanti kapsamında tamir etmeyi reddedip uğraştırdı?
Araştırırsanız bulursunuz A serisinin ne kadar antin kuntin sorunlarının olduğunu ve Samsung'un bu kronikleri kabul etmediğini. Zamanında patlayan telefon satan firmayı bu kadar sevmeyin, yine bir hata yapar hadi o zaman 400-500 mAh idi, bu sefer kol bacak bırakmaz güncel bataryalar.

Hocam 3 tane A serisi patlatmışsan sıkıntı ciddi diyorum sende. Yav bizim evde kaç yıldır A ve M serisi Samsung cihazlar kullanıldı hiçbiri anakart arızası vermiyor iken sen nasıl 3 tanesini yaktın hocam cidden büyük başarı. Yani birine 3 tane A serisi cihaz versen isteyerek bile yakamaz orijinal adaptör ile vallahi de billahi de bravo.

Zamanında patlayan telefon satan firmayı bu kadar sevmeyin
POCO X3 Pro faciasını umursamayıp Samsung olunca kötüleyen klasik Chinese Phone fanlarının lafı. Nerede görsem tanırım

Marka tutmaya gerek yok, Samsung'un iki güncel modelinde batarya patlamıştı, marka ürününün arkasında durmadı.
Apple'ın fiyatlar malum, düz modelin de dâhâ az donanımla gelmesi yersiz.
Yine de Apple ve Samsung'un sunduğu donanım ve yazılımın kalitesi ve optimizasyonu ortada.

Bana kalsa bunlar yerine bir Oneplus denemek isterdim, TR distribütörünün güvenirliği ve markanın AB ve ABD pazarından çekilmesi gibi detaylar iç açıcı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…