Çin malı telefonların aşırı abartılması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan THE KEROXEA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 65
  • Görüntüleme Görüntüleme 612
Redmi Note 12'nin pil koruma modu 68 derecede devreye giriyor ki piller için kritik sıcaklık 45 derecede başlıyor. Güvenlik düzeyi rezalet.
Note 12 Pro kullanıyordum iPhone'a geçmeden önce. Telefon dokunulmayacak kadar sıcaktı. Fakat herhangi bir uyarı yoktu. Korkudan ben kapattım telefonu artık. Ayrıca iki dakika oynamaya gelmiyor anında alev atmaya başlıyordu. Bataryası ilk günler iyiydi, sonra yetmemeye başlamıştı. Sağlamlık olarak o kadar düşmesine rağmen bir şey olmamıştı ama. Performans olarak da idare ediyordu beni. Teşekkürler 12 Pro (Hala yanımda çalışıyor. 2. ekran yapma fikrim var.)

Ben en çok saf android deneyimini bozmayan telefon markalarını seviyorum açıkçası. Mesela Omix tamamen Google ekosistemi, Xiamoi ve Samsung gibi kendi gereksiz uygulamalarını doldurmuyorlar ha bu arad Omix dedim ama güçlü özellikleri olduğundan değil sadece bu yaklaşımı hoşuma gidiyor.

Tüm yerli firmalar öyle ama saf Android kullanma sebepleri ellerinde yeterli ekip, bütçe vs. olmadığından.

Evet çinli telefonlar abartiliyor ama bu adamlarin piyadada f/p olarak bir rakibi yok zaten Xiaomiden ornek veriyorum Redmi ve Poco harici amiral gemilerini pazarladigi Xiaomi markali telefonlarda zaten reklam yok, adamlar kar ettikleri telefona reklam, bloatware koymuyorlar he bence zaten hiç koyulmamali ancak kar marjini arttirmak icin yapılan bir yontem ve zaten bunları kapatmakta inanin yarim saatinizi almaz, HyperOS'in batarya optimizasyonu berbat asiri isinan bir bataryası var amiral gemisi kullanmama ragmen, ustelik 6500 mah batarya bir gunu çıkaramıyor he bide bataryalarda sisme problemi yasayacaklarina eminim yakin zamanda, e tamam cinli telefonlari ovuyorlar da sevmeyip kotuleyende asiri fazla insan var zaten asil sacma olan İPhone cihazlarin bu kadar abartilmasi, TR fiyatiyla söylüyorum 60 bin lira, kimse niye tek kamerali, çentikli 60hz, 4005 mah A19 islemci fakat tek çekirdeği kisilmis bir telefona bu kadar para bayilmanin sacma gereksiz oldugunu soylemiyor? Veya 3 yıllık iPhone 15 in 128 lik versiyonunun 50 bin liradan baslamaaina Android'in en yeni Amiral Gemisi sayilabilecek telefonlarının fiyatlarından başlamasına niye kimse bir sey demiyor? Evet, çin malı cihazlarda sorunlar olabilir fakat İPhone da hic mi yok, 13,14,15 modelleri ayirt edilemiyor gözle 16, 17 de oyle, sadece çip değiştirip birde ara sıra 1-2 GB RAM de oynama yapılarak her sene karsimiza cikip kamera kalitesi neredeyse ayni olan cihazları abartmak da normal degil. Yıl olmuş 2026 bence bu yilda bile telefon tartışması yapmak sacmalik, birakin isteyen istedigini alsin kime ne yani? adamın 120 bin lirasi vardır ister Xiaomi 17 Ultra alir, İster 26 Ultra alir ister 17 Pro Max alir bu ona kalmış yani.

Çok abartıyorlar. Özellikle Tiktok ve Instagramda. Peki niye? Herkesi kendileri gibi zamanı bol ve teknolojiden anlayan sanıyorlar. Oysa ki bahsettiği adam ya işte çalışıyor ya da reklam gelince kapatmasını bile bilmiyor. Dandik OS'lar da cabası. Kimse kusura bakmasın ama MIUI, One UI veya iOS gibi sistemlerin yanından geçemez. 50K para bayılıp telefon alıyorsun bir de onun işletim sistemiyle uğraşıyorsun üstüne garantisi bozuluyor felan. Kim uğraşmak ister genel kullanıcı olarak?

En güzeli böyle kalsın gereksiz yere örneğin 2 tarayıcı veya e-posta uygulaması neden olsun?
Kamera
Ses kaydedici
Fener
Notlar
Pusula
Gibi uygulamaları yapsınlar geri kalan herşey Google olsun galeri,files, takvim, hesap makinesi,ui,saat, e-posta, browser,maps,keyboard,kişiler,arama,mesajlar, drive Google kalsın.
Tüm yerli firmalar öyle ama saf Android kullanma sebepleri ellerinde yeterli ekip, bütçe vs. olmadığından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…