Detaylar
Kim cevapladı?manci
Başarılı
Yatkınlığın veya aşinalığın yoksa çok zorlanman olası. Ben İngilizce tercümanlık 3. sınıfım şu an, ilk sene aldığım ana tercümanlık dersleri İngilizce olmasına rağmen zorlayıcıydı çünkü tercümanlık demek mükemmel bir gramer ve dilin yapısını çözmen demek.
Çince çok daha zordur zaten geleneksel, basitleştirilmiş, lehçeleri falan derken zor olur bence de. Ama diğer dillerde de fazla rekabet var, Çincenin diğer dillere göre çok daha az mezunu var. Diğer dillerde para kazanamayacakmış gibi hissediyorum.Yatkınlığın veya aşinalığın yoksa çok zorlanman olası. Ben İngilizce tercümanlık 3. sınıfım şu an, ilk sene aldığım ana tercümanlık dersleri İngilizce olmasına rağmen zorlayıcıydı çünkü tercümanlık demek mükemmel bir gramer ve dilin yapısını çözmen demek.
manci
Başarılı
Eğer tercihini rekabet ve para için yapacaksan bence yanlış olur. Hiç bilginin olmadığı kültürünü tanımadığın ve altyapının olmadığı bir dilde zorlanacaksın ve iyi para kazanacak seviyeye gelmen için harcayacağın zaman yerine, bu eforu doğrudan rekabete ve kariyer odağına harcarsın. Ayrıca bence kariyerini topluma göre seçme çünkü zaten işinde iyiysen, tercih edilen sen olursun. İngilizce gibi yaygın dillerde iş olanağı çok.
Aklıma gelenler: Büyükelçilikler, resmi görüşmeler, NATO görevleri vs. en kötü ihtimalle öğretmenlik gibi işler.
Aklıma gelenler: Büyükelçilikler, resmi görüşmeler, NATO görevleri vs. en kötü ihtimalle öğretmenlik gibi işler.
Zaten İngilizce dışında hiçbir tercümanlık bölümü olan dillerde temelim yok, biraz Japonca var sadece. Japonca da değer mi, emin değilim. Zaten Avrupa dillerini pek sevmiyorum. Japonca nasıl sizce?Eğer tercihini rekabet ve para için yapacaksan bence yanlış olur. Hiç bilginin olmadığı kültürünü tanımadığın ve altyapının olmadığı bir dilde zorlanacaksın ve iyi para kazanacak seviyeye gelmen için harcayacağın zaman yerine, bu eforu doğrudan rekabete ve kariyer odağına harcarsın. Ayrıca bence kariyerini topluma göre seçme çünkü zaten işinde iyiysen, tercih edilen sen olursun. İngilizce gibi yaygın dillerde iş olanağı çok.
manytools
Çalışkan
Yeminli tercüman olursanız bahsettiğiniz şekilde "serbest" çalışabilirsiniz. Fakat derseniz ki seyahat kısıtım olmaz ve öğrendiğim dili kullanarak ticaret alanına da yönelebilirim o zaman kariyerinizi dış ticarete yahut Çinli iş adamlarının asistanlığına eğriltebilirsiniz. Tabii 2. örneği gerçekleştirebilmeniz için de genel olarak karşı ülkede bulunmanız gerekmekte.
manci
Başarılı
Zaten İngilizce dışında hiçbir tercümanlık bölümü olan dillerde temelim yok, biraz Japonca var sadece. Japonca da değer mi, emin değilim. Zaten Avrupa dillerini pek sevmiyorum. Japonca nasıl sizce?
Dilden ziyade önemli olan istediğini yapman çünkü dil öğrenmek zorla olacak bir şey değil eğer bir dili sevmiyorsan gelişemezsin. Sevdiğin dili öğren ve onu kullanarak para kazan. En büyük önerim budur.
Öyle ama çok nadir kullanacağım bir dili de öğrenmeyeyim diyorum. Bir İngilizce var, bir Bulgarca var. İkisinin maaş ve iş fırsatları aynı olmasa gerek. Sırf sevdiğimi yapacağım diye de aç kalmak istemiyorum. Japonca'nın iş fırsatları ve maaşları hakkında pek bilgim yok.Dilden ziyade önemli olan istediğini yapman çünkü dil öğrenmek zorla olacak bir şey değil eğer bir dili sevmiyorsan gelişemezsin. Sevdiğin dili öğren ve onu kullanarak para kazan. En büyük önerim budur.
CmonDarling
Başarılı
Mütercim-Tercümanlık bölümlerinde zaten o dili bilip geldiğin gözüyle bakıyor hocalar. Ben bu dili bilmiyorum, dil kursu olarak üniversiteye gideyim şeklinde olmuyor. En azından İngilizce MT için öyleydi.
Yeni konular
-
-
Elektronik Colorful CVN X870 Ark Frozen Wi-Fi V14 - 10.999 TL
- Niccolo Machiavelli
-
-
-