Bence sen BIOS sıfırlamayı bir dene.
İşte şöyle hocam biosda değişiklik yapmadığım halde yine bu mhz oluyordu bios ile ilgili değil ama biostan bir şeye enable mı demem gerekiyor acaba diye düşünüyorum ama bilemedim. o mu limitliyor acaba? single core'da sorun yok , multicore testlerinde bu oluyor ve bunu çözersem belki fps sorunun da çözerim

BIOS'u sıfırlayın, ısrar ediyorum. 🙂

Ama bende bu yaşadığım sorunu bilgisayarı ilk aldığım zamanda olduğunu söyledim sizlere hocam, yani sıfırladığımda elimde oluşacak şey sadece şu an yaptığım değişiklikleri kaybetmek olacak. Lakin yeni BIOS güncellemesi yapılmış ve BIOS'ta sadece XMP ayarlarından profile 1 seçip bilgisayarı açtığımda ve R23 testi yaptığımda aynı MHz düşüşü sorunu yaşıyordum bu yeni bir şey değil diyorum ısrarınızı anlıyorum ama çözüm bu değil, ben şu an BIOS'da yaptığım PBO ayarlarından sonra böyle olmaya başlasaydı derdim ki tamam siz haklısınız derdim ve BIOS pili söker sıfırlardım ama tekrardan söylüyorum ilk alıp bilgisayarı çalıştırdığımda aynı MHz sorunu vardı çoklu çekirdekde MHz düşüşü yaşıyordum. Size bu durumda bir soru o zamanda mı BIOS sıfırlamam gerekiyordu? Hiçbir ayarı değiştirilmeden kullandığım BIOS'da?