Cinema 4D ile alakali bir sey gorememen maalesef hicbir sey ifade etmez, eger malware bir kere calistiysa ve sistemi enfekte ettiyse zaten persistence ozelligine sahip oldugu icin komplike yerlere, standart kullanicinin anlayamayacagi sekilde gizlenecektir. Keylogging ozelligine de sahip oldugu icin Steam hesabini yurutmez diyemem, bu tamamen zararliyi yazan kisinin amacina bagli.

Dedigim gibi once EEK ile tam tarama yap, ardindan Kaspersky Rescue Disk ile tum diskleri tarat. Daha sonra Steam sifreni ve e-posta sifreni degistir, Steam Guard gibi korumalar da acik olsun.
Hocam iyide hem EEK hem de Kaspersky bulamıyor sanırım zararlıyı (extract ettiği dosyaları engelleyebilir belki ancak VT'de ikisi de bulamıyor ana dosyayı sanırım), onun yerine başta bulan AV'ler ile (örneğin AVG) yapsa daha iyi değil mi?

Cinema 4D ile alakali bir şey gorememen maalesef hiçbir şey ifade etmez, eger malware bir kere calistiysa ve sistemi enfekte ettiyse zaten persistence ozelligine sahip oldugu icin komplike yerlere, standart kullanicinin anlayamayacagi sekilde gizlenecektir. Keylogging ozelligine de sahip oldugu icin Steam hesabını yurutmez diyemem, bu tamamen zararliyi yazan kisinin amacina bagli.

Dedigim gibi once EEK ile tam tarama yap, ardindan Kaspersky Rescue Disk ile tum diskleri tarat. Daha sonra Steam sifreni ve e-posta sifreni degistir, Steam Guard gibi korumalar da acik olsun.

Peki format atsam bunların hiçbirini yapmadan kurtulabilir miyim?

@Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü, VirusTotal raporunda Emsisoft'un tespit edebildigini goruyoruz. Kaspersky konusunda ise, zararliyi cagiran dosyayi tespit edemeyip de asil zararli dosyalari tespit etme ihtimali var. VirusTotal'de tespit edemedi diye Kaspersky Rescue Disk kullanmasin diye bir akil yurutme mantikli degil. Rescue Disk tamamen izole bir ortamda, Windows'u calistirmadan tarama yapacagi icin bu tarz bir malware'de kullanmak gayet mantikli.

Peki format atsam bunların hiçbirini yapmadan kurtulabilir miyim?
Dogru sekilde atarsan evet. Dogru sekildeden kastim, dolayli yoldan sistemi tekrar enfekte edecek sekilde atmamak. Ornegin format atmadan once flash bellege enfekte bir dosya atarsan, formattan sonra bunu sistemine tekrardan atarsan sistemin tekrardan enfekte olabilir.

Teknik olarak evet ama Steam Guard'ı aç yine de, adam çaldıysa çalmıştır şifrelerini ki gayet de çalabilecek bir zararlıya benziyor tüm hesaplarında 2 adımlı doğrulamayı aç şifrelerini değiştir vs.

Guardım açık. Browser olarak ecosia kullanıyorum. Şifrelerim orada kayıtlı. Kayıtlı şifreleri çalmış olabilir mi?
Ayrıca sadece sistemin kurulu olduğu yere format atmam gerek değil mi?

@Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü, VirusTotal raporunda Emsisoft'un tespit edebildigini goruyoruz. Kaspersky konusunda ise, zararliyi cagiran dosyayi tespit edemeyip de asil zararli dosyalari tespit etme ihtimali var. VirusTotal'de tespit edemedi diye Kaspersky Rescue Disk kullanmasin diye bir akil yurutme mantikli degil. Rescue Disk tamamen izole bir ortamda, Windows'u calistirmadan tarama yapacagi icin bu tarz bir malware'de kullanmak gayet mantikli.
Başta kullanıcı Emsisoft bulamadı dediğinden öyle demiştim üstüne BitDefenderda (Gen)'i görünce eklememişlerdir diye düşündüm. Kaspersky'ı zaten kullansın ancak önceliğini AVG'ye verse daha iyi Önyükleme Taraması ile hızlıca tarayabilir sonrasında Kaspersky'a geçer.

Dogru sekilde atarsan evet. Dogru sekildeden kastim, dolayli yoldan sistemi tekrar enfekte edecek sekilde atmamak. Ornegin format atmadan once flash bellege enfekte bir dosya atarsan, formattan sonra bunu sistemine tekrardan atarsan sistemin tekrardan enfekte olabilir.

LTSC Windows 10 USB'si hazır elimde var. Direkt kurulum yapabilirim. BIOS'tan girip.

Guardım açık. Browser olarak ecosia kullanıyorum. Şifrelerim orada kayıtlı. Kayıtlı şifreleri çalmış olabilir mi?
Ayrıca sadece sistemin kurulu olduğu yere format atmam gerek değil mi?
Diğer disklere de enfekte olmuş olabilir tamamen format çok daha iyi olur, hatta format USB'sini başka PC'den hazırlasanız ve Windows dışı bir ortamda USB'yi takıp formatı öyle başlasanız çok daha iyi olur.
Hoca açıklamış zaten.

LTSC Windows 10 USB'si hazır elimde var. Direkt kurulum yapabilirim. BIOS'tan girip.
Evet öyle yaparsanız daha iyi olur. Ancak Windows ortamında takmayın USB'yi bilgisayarı kapatıp takın ve direkt BİOS'a girip başlatsanız daha iyi.