Cinselliğe bağımlı mısınız?

• Evet

Oy: 13 30,2%
  • Hayır

Oy: 19 44,2%
  • Kararsızım

Oy: 11 25,6%

• Oy verenlerin toplamı
    43
Makaleler
6
Maalesef ki benim gördüğüm kadarıyla bizim ülkede özellikle erkeklerde ciddi düzeyde cinsellik bağımlılığı var. Bu mastürbasyon olur, seks olur; erkeklerimiz bir şekilde herhangi bir yönden cinselliğe bağımlılar. Bu aslında üzücü bir durum. Cinselliğin tabu haline getirilmesi, aşırı bastırılması sonucu bu hâle geldik diye düşünüyorum. Tabii Siyasal İslam'ın bunda çok büyük bir etkisi var. Peki siz cinselliğe bağımlı mısınız? Ankete katılabilir ve bu konu hakkında fikirlerinizi dile getirebilirsiniz. (Anket anonimdir, hangi seçeneği seçtiğiniz başkaları tarafından görülmeyecektir)

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef.
1747672385783.webp

Bagimlilik degil fakat insan vucudunun dogasi geregi ihtiyaclari oluyor mecbur olarak. Aslinda actigin konu ve sordugun soru yanlis. Bagimli olmak biraz sacma bir soru gibi geldi bana. Cunku olmak zorunda olan bir sey bu.
Cinsellik yaşamakla cinselliğe bağımlı olmak (nemfomani) aynı şeyler değil. Birisi hastalık düzeyinde, diğeri doğal ve normal. Böyle durumlarda nitelik değil nicelik önemli. Şimdi iki uçlu duygudurum bozukluğunu bilirsin. Niteliğe baksaydık hepimiz bipolarız o zaman. Ama gerçekte nasıl, bu duygudurum değişimi anormal derecede sık olanlar bipolar hastası oluyor. Kısaca sorduğum soru yanlış falan değil, gayet açık ve net. Cinsellik bağımlılığını normalleştiremezsiniz.

Cinsellik yaşamakla cinselliğe bağımlı olmak (nemfomani) aynı şeyler değil. Birisi hastalık düzeyinde, diğeri doğal ve normal. Böyle durumlarda nitelik değil nicelik önemli. Şimdi iki uçlu duygudurum bozukluğunu bilirsin. Niteliğe baksaydık hepimiz bipolarız o zaman. Ama gerçekte nasıl, bu duygudurum değişimi anormal derecede sık olanlar bipolar hastası oluyor. Kısaca sorduğum soru yanlış falan değil, gayet açık ve net. Cinsellik bağımlılığını normalleştiremezsiniz.
Siz baya bilgilisiniz psikoloji hakkinda. Ben o kadar bilmiyorum. Ama güzel bir kadını hangi erkek istemez ki?

Siz baya bilgilisiniz psikoloji hakkinda. Ben o kadar bilmiyorum. Ama güzel bir kadını hangi erkek istemez ki?
Her erkek, ya da her kadın zaman zaman karşı cinsi arzular. Ancak artık bu hayattaki diğer işlerin, sosyal yaşantının önüne geçiyorsa, kişinin aklı kontrol edemeyeceği düzeyde cinsellikte ise bu, bağımlılıktır.

Her erkek, ya da her kadın zaman zaman karşı cinsi arzular. Ancak artık bu hayattaki diğer işlerin, sosyal yaşantının önüne geçiyorsa, kişinin aklı kontrol edemeyeceği düzeyde cinsellikte ise bu, bağımlılıktır.
Bu durumda benim bagimlilik degil. Benim daha cok sevmek sevilmekle ilgili. Zaten bu ikisini cinsellik tamamlar.

Biz bağımlı olsak ne olacak :D, imparatorluklar libido yüzünden yıkıldı.

1. Truva Savaşı – “Abi Kız Güzelmiş, Alalım Mı?”

Paris, Sparta kralının karısını kaçırıyor. Helen güzel mi güzel. Ama sonuç? Koca Truva yerle bir. Milyonluk ekonomi gitti, şehir surları haritadan silindi. Sebep: “Abi göz göze geldik, bir şey oldu."

2. Roma İmparatorluğu – Kalçası Oynayan Hatunlara Dayanamadılar.

Roma'yı yıkan tek şey barbarlar değildi. Saray entrikaları, metres savaşları, imparatorların "gönül işlerine" fazla kaptırmaları da Roma’nın sonunu hazırladı. Caligula'nın sarayda yaptığı TikTok dansı seviyesindeki ahlaksız partiler, Roma hazinesini delik deşik etti. Adamlar devlet bütçesinden aşk mektubu bastı, düşünün.