El konsolu olarak Retroid. Switch sahibiyim ama aşırı büyük yani dışarıda kullanım falan imkansız.

Abartma be kardeşim millet dışarıda Steam Deck kullanıyor Switch 2 kullanıyor. Niye imkansız olsun dışarıda kullanımı, standart bir çantaya sığıyor mu sığıyor, elde kaba mı duruyor hayır. E ben sorun göremiyorum. Zaten senin dediğin gibi aşşırıııı büyük olsa yatarak da oynanamazdı.

Birini alma şansınız olsa hangisini alırdınız?

Switch OLED.

Eki Görüntüle 249203

Retroid pocket 5

Eki Görüntüle 249204

Sen çipliden bile keyif almıyordun, çipliden keyif almayan biri Android bir cihazdan hiç keyif almaz bence. Tabii burada daha önemli kısım dock joycon falan. Özellikle pocketın stickler hall effect değilse bayağı problem. Lite da öyle örneğin, SW 1 de yenisini alıp geçebiliyorsun en azından daha uygun fiyata. Bir de pocketın 5.5 inç olduğunu gördüm, bence aşırı küçük. PUBG'yi zor oynuyorum o boyutta bir telefondan o kadar diyeyim. Tabii burada zorluktan bahsetmiyorum küçüklüğünden bahsediyorum.

Abartma be kardeşim millet dışarıda Steam Deck kullanıyor Switch 2 kullanıyor. Niye imkansız olsun dışarıda kullanımı, standart bir çantaya sığıyor mu sığıyor, elde kaba mı duruyor hayır. E ben sorun göremiyorum. Zaten senin dediğin gibi aşşırıııı büyük olsa yatarak da oynanamazdı.

Millet dışarıda, hastane koridorunda kusura bakma hacetini de gideriyor. Bu demek değil ki yapılan şey mantıklı ve herkese uygun. Bana uygun değil ve kendi görüşümü belirtiyorum sadece.

Ben PSP çıktığı dönemde atardım PSP'yi mont cebime dolmuş beklerken, dolmuşta, otobüste çıkartır oynardım aynısını Gameboy'da da yapardım benim kıstasım bu. Dediğin gibi bu konsolları taşımak için ise yanında en azından bir el çantası olması gerekiyor ve 450 gram ağırlığında OLED veya 700 gram Deck'i taşıman gerekiyor. Ayrıca evet elde de kaba duruyor, takoz gibi duruyor.

Bir PSP, Gameboy ya da Nintendo DS değiller.

Millet dışarıda, hastane koridorunda kusura bakma hacetini de gideriyor. Bu demek değil ki yapılan şey mantıklı ve herkese uygun. Bana uygun değil ve kendi görüşümü belirtiyorum sadece.

Ben PSP çıktığı dönemde atardım PSP'yi mont cebime dolmuş beklerken, dolmuşta, otobüste çıkartır oynardım aynısını Gameboy'da da yapardım benim kıstasım bu. Dediğin gibi bu konsolları taşımak için ise yanında en azından bir el çantası olması gerekiyor ve 450 gram ağırlığında OLED veya 700 gram Deck'i taşıman gerekiyor. Ayrıca evet elde de kaba duruyor, takoz gibi duruyor.

Bir PSP, gameboy ya da Nintendo DS değiller.

Son model telefonlar bile 7 inç, Switch dediğimiz şey de bundan 10 santim falan daha uzun, yani aşırı büyük demek imkansız gibi bir şey bu konsola. Ortalama bir boyuta sahip Switch, bu kişisel bir görüş değil. Direkt öyle, bu yüzden senin aşırı büyük demene laf edilmesi de normal. Yazdığın mesajda direkt konsol öyle böyle diyorsun, benim için böyle desen sorun yok zaten. Değişik bir algı var insanlardan utanıyoruz, 7 inç telefon ile arama yapan birinde sorun yok ama 10 inçde koskoca oyunu açıp oynayınca sorun var. Millet garip bakıyorsa zaten onların cahilliği. Switch gayet şık duran bir cihaz, ona bakarsan PSP de kapkara bir şey, önemli olan sadece boyut değil.

Son model telefonlar bile 7 inç, Switch dediğimiz şey de bundan 10 santim falan daha uzun, yani aşırı büyük demek imkansız gibi bir şey bu konsola. Ortalama bir boyuta sahip Switch, bu kişisel bir görüş değil. Direkt öyle, bu yüzden senin aşırı büyük demene laf edilmesi de normal. Yazdığın mesajda direkt konsol öyle böyle diyorsun, benim için böyle desen sorun yok zaten. Değişik bir algı var insanlardan utanıyoruz, 7 inç telefon ile arama yapan birinde sorun yok ama 10 inçde koskoca oyunu açıp oynayınca sorun var. Millet garip bakıyorsa zaten onların cahilliği. Switch gayet şık duran bir cihaz, ona bakarsan PSP de kapkara bir şey, önemli olan sadece boyut değil.

Son model telefonlarda zaten benim için büyük orası başka bir nokta da neyse. Hocam siz argümanlarınızı bir ağırlık bir büyüklük olarak değiştiriyorsunuz. Örneğin benim büyük sayılabilecek telefonum S24+ Switch ekranından 1.6 cm yatay, 5 cm ise dikey olarak kısa ki buna joy-con bölümü dahil bile değil. Ağırlık olarak ise 2 katından fazla fark var. PSP ise benim telefonumdan bile hafif, boyut bakımından ise eşit bir cihaz. Yani realistik olarak cebime koyabildiğim telefonumun yerine bir PSP koyabiliyorum ama Switch ile bu imkansız, Steam Deck'i söylemiyorum dahi.

"Benim için" dememe gerek olduğunu da düşünmüyorum çünkü buraya yazdığımız yazının adı "yorum" zaten. Dolayısıyla yazdığımız her şey bizim "bias" yani eğilimlerimizden beslenip ona göre yönelen yorumlar.

7 inç ile 10 inç arasında ise devasa bir fark var hocam...

Demek istediklerinizi anlıyorum ve saygı duyuyorum. OLED sahibiyim ve tamamen evde kullanıyorum gayet memnunum. Dışarıda kullanacağımı da düşünmüyorum eğer kullanan varsa da saygı duyarım.

Son model telefonlarda zaten benim için büyük orası başka bir nokta da neyse. Hocam siz argümanlarınızı bir ağırlık bir büyüklük olarak değiştiriyorsunuz. Örneğin benim büyük sayılabilecek telefonum S24+ Switch ekranından 1.6 cm yatay, 5 cm ise dikey olarak kısa ki buna joy-con bölümü dahil bile değil. Ağırlık olarak ise 2 katından fazla fark var. PSP ise benim telefonumdan bile hafif, boyut bakımından ise eşit bir cihaz. Yani realistik olarak cebime koyabildiğim telefonumun yerine bir PSP koyabiliyorum ama Switch ile bu imkansız, Steam Deck'i söylemiyorum dahi.

"Benim için" dememe gerek olduğunu da düşünmüyorum çünkü buraya yazdığımız yazının adı "yorum" zaten. Dolayısıyla yazdığımız her şey bizim "bias" yani eğilimlerimizden beslenip ona göre yönelen yorumlar.

7 inç ile 10 inç arasında ise devasa bir fark var hocam...

Demek istediklerinizi anlıyorum ve saygı duyuyorum. OLED sahibiyim ve tamamen evde kullanıyorum gayet memnunum. Dışarıda kullanacağımı da düşünmüyorum eğer kullanan varsa da saygı duyarım.

Ben hiç ağırlık hakkında konuşmadım çünkü bir sorun yaşamadım. Bu zaten insanın koluna bileğine her şeyine göre değişen bir şey. 7 inç örneği vermemin sebebi de dışarıda anormal gören herhangi biri için, o anormal görülmüyorsa bu da görülmemeli. 7 inç telefon cidden çok büyük çünkü, normal bir boyut değil ama laf söyleyen yok buna değindim. Benim telefonum 6.5 inç olmasına rağmen Switch'le arasında 7-8 cm var boy olarak, en olarak da birkaç cm var. Bir de 7 inç bir telefonu düşündüğümüzde bu fark daha da kapanacak. Yani demek istediğim çölde su görmüş gibi bir tepki olmayacağı. Tabii ki cebe atılacak kadar iyi değil ama ondan bahsetmedim zaten olay kaba durması falan, cebe atma taşınılabilirliğe giriyor. Bu arada ben kendim de %90 dışarıda kullanmıyorum zaten, savunuculuğum da yok o yüzden. Ben de saygı duyuyorum ve benim için demene de normalde gerek yok zaten. Ama çok daha büyük cihazlara bile laf etmeyen insanların yanında bu yorumu görünce şaşırdım ve o yüzden yazdım, ilk defa gördüm çünkü.

Katiliyorum. Switch konsol arayuzune sahipken pocket 5 Android tabanli bir tablet aslinda. Onumuzdeki yilarda bu cihazlar PS3'u ve Switch'i standart olarak oynatabilecek duruma gelecekler. O zaman Switch sadece koleksiyonluk alinabilecek bir konsol olacak. Fakat su an icin cipli Switch hala iyi. Ne kadar piyasasi firlamis olsa da.

Retroid pocket 5 tercih ederdim. Arayüz konusunda Android tarafında çok katılamayacağım zaten çoğu emülatör bile kısayol destekliyor. Bu kısayolları, iisu, Console Launcher ve cocoon Launcher gibi istediğin arayüzü seçebileceğin Frontend'ler destekliyor ve Windows Linux hantallığı da Android sayesinde bulunmuyor.

PSP de kapkara bir şey, önemli olan sadece boyut değil.

Hiç alakası olmayan bir yerden cihazı eleştirmişsin. Switch'de ilk çıktığında ek olarak siyah bir modeli mevcuttu aynı şekilde PSP'de varyasyon olarak gümüş rengi de vardı. Ayrıca kapkara dediğin olay Sony'nin ikonikleşmiş piano Black kasası yani Switch'in ikonik kırmızı mavi renkleri gibi diyebiliriz. Ayrıca PSP her kitleye hitap eden bir cihaz dı doğal olarak sadelik de gerekiyor.

Tabii burada daha önemli kısım dock joycon falan.

Retroid pocket 5 için dock TR de bile bulabiliyorsun.

Özellikle pocketın stickler hall effect değilse bayağı problem. Lite da öyle örneğin, SW 1 de yenisini alıp geçebiliyorsun en azından daha uygun fiyata. Bir de pocketın 5.5 inç olduğunu gördüm, bence aşırı küçük.

Hall effect mevcut ayrıca ucuz dediğiniz SW joystickleri öyle PS4 kolu analoğu fiyatına falan değil düz versiyonların tanesi 300 TL'ki işçiliğe girmiyorum bile.
Ayrıca şu 5.5 inç konusuna gelelim. Bu Switch tam olarak bir el konsolu diyemeyiz daha çok hibrit bir cihaz bu Steam Deck içinde geçerli yani hem masaüstü veya TV deneyimi hem de el konsolu deneyimi sunması hedefleniyor. Yani bana göre açık söyleyeyim ROG Ally veya Switch OLED falan geleneksel el konsolu kategorisinde değil. Eğer gerçek bir el konsolu istiyorsan cebine sığacak bir cihaz gerekiyor her an istediğin oyunu rahatça çıkarıp oynayabileceğin. Zaten Nintendo bunun farkına varıp Lite modelini çıkardı hatta ilk gösterimin de bile cebe uygun olduğu alt mesaj olarak gönderildi yani bu dediğiniz gibi genel bir görüş değil hatta aksi genel bir görüş.

1778768021617.webp

Vallaha Steam Deck gibi el bilgisayarlarını direkt anlamıyorum zaten. Hacimleri aşağı yukarı %50 ufalıp batarya süreleri ise 2 katına çıkmadığı sürece hiçbir albenileri yok benim gözümde. Sadece pahalı oyuncaklar olurlar ki satış sayıları da bunu gösteriyor bütün el bilgisayarlarının...

Bu konuda en ümit ettiğim cihaz Switch 2 Lite. Hem ARM mimarisi hem de Switch 2 satışlarıyla gelen esnek zaman ve bütçeyle çok daha verimli ve kompakt bir cihazı AAA oyunlar açarken görebiliriz. Switch bile her ne kadar grafikleri kıytırık ve 2016 orta segment telefon işlemcisi olsa da Witcher 3'ün port edilebildiği bir cihaz. Nintendo'nun elinde ki en büyük koz markaların güveni olabilir Anbernic gibi firmalarda bu büyük sorun.

Son düzenleme:
Hiç alakası olmayan bir yerden cihazı eleştirmişsin. Switch'de ilk çıktığında ek olarak siyah bir modeli mevcuttu aynı şekilde PSP'de varyasyon olarak gümüş rengi de vardı. Ayrıca kapkara dediğin olay Sony'nin ikonikleşmiş piano Black kasası yani Switch'in ikonik kırmızı mavi renkleri gibi diyebiliriz. Ayrıca PSP her kitleye hitap eden bir cihaz dı doğal olarak sadelik de gerekiyor.

Retroid pocket 5 için dock TR de bile bulabiliyorsun.

Hall effect mevcut ayrıca ucuz dediğiniz SW joystickleri öyle PS4 kolu analoğu fiyatına falan değil düz versiyonların tanesi 300 TL'ki işçiliğe girmiyorum bile.
Ayrıca şu 5.5 inç konusuna gelelim. Bu Switch tam olarak bir el konsolu diyemeyiz daha çok hibrit bir cihaz bu Steam Deck içinde geçerli yani hem masaüstü veya TV deneyimi hem de el konsolu deneyimi sunması hedefleniyor. Yani bana göre açık söyleyeyim ROG Ally veya Switch OLED falan geleneksel el konsolu kategorisinde değil. Eğer gerçek bir el konsolu istiyorsan cebine sığacak bir cihaz gerekiyor her an istediğin oyunu rahatça çıkarıp oynayabileceğin. Zaten Nintendo bunun farkına varıp Lite modelini çıkardı hatta ilk gösterimin de bile cebe uygun olduğu alt mesaj olarak gönderildi yani bu dediğiniz gibi genel bir görüş değil hatta aksi genel bir görüş.

PSP'yi eleştirdiğimi kim söyledi.

Dock ekstra para demek ve o cihazı alıyorsan da saf el konsolu olarak kullanmak için alıyorsun zaten.

Ucuz dememin sebebi de değiştirilebilir olması, en kötü kendin bir şeyler deneyebilirsin işçiliğe para vermeden. Çözümü çok daha basit, fakat öbür tarafta cihaz ile birleşik olduğu için işçilik olmadan bir çözüm yok.

Ve ben de biliyorum el konsolu olarak alınacaksa tabii ki küçüğün daha iyi olacağını fakat o kadar küçük bana zevk vermiyor ondan bahsettim. İsteyen istediğini alır.

PSP'yi eleştirdiğimi kim söyledi.

Dock ekstra para demek ve o cihazı alıyorsan da saf el konsolu olarak kullanmak için alıyorsun zaten.

Ucuz dememin sebebi de değiştirilebilir olması, en kötü kendin bir şeyler deneyebilirsin işçiliğe para vermeden. Çözümü çok daha basit, fakat öbür tarafta cihaz ile birleşik olduğu için işçilik olmadan bir çözüm yok.

Ve ben de biliyorum el konsolu olarak alınacaksa tabii ki küçüğün daha iyi olacağını fakat o kadar küçük bana zevk vermiyor ondan bahsettim. İsteyen istediğini alır.

Switch'de tak çıkar bir yapısı yok joysticklerin sonuç olarak onda da söküceksin üstelik joyconlar yapısından dolayı ekstra tıkış tıkış ve çok riskli. Yani bunu eleştirmedim bu yönden bakmadım falan diyorsun hep ama lafına karşılık ettiğim bir cümle farkındaysan sonuç olarak başka bir örneğe bu yorumu yapmak aslında eleştirmektir.

Dock konusuna gelirsek 600 TL'ye aldığın Type-C hub'ları bile HDMI olarak destekliyor.

Switch'de tak çıkar bir yapısı yok joysticklerin sonuç olarak onda da söküceksin üstelik joyconlar yapısından dolayı ekstra tıkış tıkış ve çok riskli. Yani bunu eleştirmedim bu yönden bakmadım falan diyorsun hep ama lafına karşılık ettiğim bir cümle farkındaysan sonuç olarak başka bir örneğe bu yorumu yapmak aslında eleştirmektir.

Dock konusuna gelirsek 600 TL'ye aldığın Type-C hub'ları bile HDMI olarak destekliyor.

Eleştirmedim örnek verdim, demeye çalıştığım şık veya kötü görünmesinin sebebi boyut değil. Küçük olup çok kötü de görünebilir büyük olup iyi de görünebilir. Joyisticklerin tak çıkar yapısı zaten yok fakat joyconların böyle bir imkanı var. Dediğim gibi fiyatını geçiyorum teknik bilgi veya desteğe ihtiyaç duymadan değiştirebiliyorsun en azından. Ve en kötü joyconları çıkarıp gamepadle oynama idare etme imkanın var, yani her yönden daha kârlı çıkıyor olması. Ve herkesin tamir ettirecek zamanı olamıyor veya yakınında da olmayabiliyor. PSP de ağzıma o geldi onu söyledim yani herhangi bir eleştiri falan yok. Ve Switch'in docku çok daha kullanışlı ve basit. Hub ne kadar kullanışlı olur bilemem çıkar tak vs. iş görsün yeter mantığı olur. Zaten dediğim gibi onu alan birisinin de dock istemesi çok mantıklı değil bana göre.