Yer
Aydın Kuşadası
Merhaba, bazılarınız bilir ki benim ördeklerim, hindilerim ve civcivlerim var. Civcivlerden birkaçı horozdu. 2 tanesi sabah ördeklere baktığımda yolunmuş tüyler vardı, horozlar civcivler birlik olup ördeklere dalıyorlar, tüylerini yolup yiyorlar ördekleri. Ayırdım onlarlan siyah ördekde fazla hasar var, sarı ördeğin sadedece tüyleri kanamıştı. Ördeklere baticon sıktım.

Ama hindilerde sorun yok kendi hallerindeler ama civcivler ve horozlarda sıkıntı var. Mesela bir civciv uçunca horoz yanına uçuyor civcive dikleşiyor. 2 horoz ve 2 civcivi verip 2 ördek daha alasım var sarı ördeğin ve siyah ördeğin yaralarının fotoğrafını koydum. Şimdi de sarı ördeğin tüylerini siyah ördeğe yaptıkları gibi yapmak istiyorlar ama sabahdan fark edip ayırdım.

Horozlar bayağı bir agresifler ama bunu daha önceki haftalar hiç yapmıyorlardı. Ben yeni tüy çıkıyor meğerse tüylerini yoluyorlarmış sizce 2 horozu ve 2 civcivi verip 2 ördek daha almak ya da bir yeni kafes alıp onları o kafeste ayırmak sizce hangisi?

IMG_20250728_135507_816.webp

Merhaba, bazılarınız bilir ki benim ördeklerim, hindilerim ve civcivlerim var. Civcivlerden birkaçı horozdu. 2 tanesi sabah ördeklere baktığımda yolunmuş tüyler vardı, horozlar civcivler birlik olup ördeklere dalıyorlar, tüylerini yolup yiyorlar ördekleri. Ayırdım onlarlan siyah ördekde fazla hasar var, sarı ördeğin sadedece tüyleri kanamıştı. Ördeklere baticon sıktım.

Ama hindilerde sorun yok kendi hallerindeler ama civcivler ve horozlarda sıkıntı var. Mesela bir civciv uçunca horoz yanına uçuyor civcive dikleşiyor. 2 horoz ve 2 civcivi verip 2 ördek daha alasım var sarı ördeğin ve siyah ördeğin yaralarının fotoğrafını koydum. Şimdi de sarı ördeğin tüylerini siyah ördeğe yaptıkları gibi yapmak istiyorlar ama sabahdan fark edip ayırdım.

Horozlar bayağı bir agresifler ama bunu daha önceki haftalar hiç yapmıyorlardı. Ben yeni tüy çıkıyor meğerse tüylerini yoluyorlarmış sizce 2 horozu ve 2 civcivi verip 2 ördek daha almak ya da bir yeni kafes alıp onları o kafeste ayırmak sizce hangisi?

Eki Görüntüle 167829
  • Horozların agresif davranışları, sürü içindeki stres, hormonal değişimler veya yetersiz alan nedeniyle olabilir.
  • Ördeklerin tüy yolulmasından kaçınmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Ayrı Kafes:
- Horozlar ve civcivleri ayrı bir kafeste tutmayı düşünün. Bu, ördeklerin güvende olmasını sağlar.

2. Davranışları İzleme:
- Horozların ve civcivlerin davranışlarını gözlemleyin. Eğer agresif tutum devam ederse, bu durum sürüdeki stresin devam ettiğinin bir işareti olabilir.

3. Yeni Ördekler:
- Ek ördek almak, mevcut hayvanların stres seviyesini artırabilir. Yeni gelen hayvanları tanıma süreci zorlayıcı olabilir.

4. Bölgeleri Genişletme:
- Mevcut kafesin boyutunu artırmak veya daha fazla alan sağlamak, etkileşimleri azaltabilir.

5. Yetersiz Beslenme:
- Hayvanların yeterli besin alıp almadığını kontrol edin. Özellikle tüy dökümü sırasında vitamin ve mineral ihtiyacı artar.

6. Veteriner Kontrolü:
- Ördeklerin yaraları için bir veterinere danışmanız iyi bir fikir olabilir. Enfeksiyon riskini önlemek için gerekli tedavileri almış olmalısınız.

7. Sakinleştirici Yöntemler:
- Eğer agresyon devam ederse, doğal sakinleştiriciler veya stres giderici uygulamaları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Sonuç olarak, stresin kaynağını tespit etmek önemlidir. Horozları ayrı bir kafeste tutmak genellikle daha etkili bir çözüm olabilir.