Yer
Aydın Kuşadası
Merhaba biliyorsunuz ki bir konumda burda mı bilmiyorum profil fotoğrafımda 1 civciv var ama evde şu an 4 civciv, 2 ördek, 2 hindi, 1 tavşan, 2 muhabbet kuşu ve 1 sultan papağanı var. Bana göre iyi ama babam bu olaya sıcak bakmadı tabii. Evi çok pisletiyorlar falan dedi, düşün dedi. Ben de bunları verip bir erkek, bir dişi muhabbet düşündüm ama sonra 2 ördek 2 civciv belki kalabilir diye düşündüm. Sizce ne yapmalıyım? Fotoğrafları burada. En çok tavşan yaramaz kafesten kaçıyor, pisletiyor falan. Bu attığım kafesleri ama şu an düzenledim, kartonda değiller haberiniz olsun.

20250620_203134.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ördek beslemistim köyde. Sürekli tuvaleylerini yapiyorlar ve cok pis. Evde bakilamaz kesinlikle. Bahcen varsa en tatlıları ordek. Ama bahce yoksa tavşan kalabilir. Hindi asla olmaz cunku cok buyuyorlar. xD Hepsi pisliyor ama en azi tavşan. Fakat bana kalirsa hepsini satip 1 çift jumbo muhabbet kuşu almak iyi olurdu.

Ördek gereksiz, tavşan koku yapar. En mantıklısı civciv.

Civcivler buyur ama tavuk veya horoz olurlar onlar kesinlikle evde bakilamazlar.

Ördek gereksiz, tavşan koku yapar. En mantıklısı civciv.

Tavşanı bende bırakmayı düşünüyorum.

Ördek beslemistim köyde. Sürekli tuvaleylerini yapiyorlar ve cok pis. Evde bakilamaz kesinlikle. Bahcen varsa en tatlıları ordek. Ama bahce yoksa tavşan kalabilir. Hindi asla olmaz cunku cok buyuyorlar. xD hepsi pisliyor ama en azi tavşan. Fakat bana kalirsa hepsini satip 1 çift jumbo muhabbet kuşu almak iyi olurdu.

Civcivler buyur ama tavuk veya horoz olurlar onlar kesinlikle evde bakilamazlar.

Hocam balkonumuz çok büyük balkondan bahçeye iniliyor ama kedi çok var o sıkıntı.

Şehir ve binada yaşıyorsanız bence bu hayvanların hepsine eziyet etmiş oluyorsunuz. Ayrıca bakımları konusunda pek bilginiz yoksa kedi dışında tüm hayvanların bakımı emek istiyor. Köpek en azından gezdirmeniz, dışarıda kakasını yaptırmanız gerekiyor. Diğer hayvanların daha zor bakıldığına dair hikayeler çok kez okudum.

Bence eve bir kedi sahiplenmek daha iyi olacaktır. Yanlış algılamayın ama hayvan için uygun ortam yoksa ve pür dikkat vaktinizi ayıracağınız kadar zor bakılıyorsa, cins kedi alıp sokağa atanlardan pek farkınız kalmıyor. Sokağa atmasanız bile evde o hayvan eziyet çekmiş oluyor.

Bir yerden sonra diğer aile üyelerinin de bakması gerektirecek kadar zorsa hiç bulaşmayın. Evet, çoğu insan başta alışmıyor ama alışınca seviyorlar. Ama sorumluluklarını evde kim yapıyorsa genelde ondan beklendiğinden görmezden gelebiliyorlar.

Şehir ve binada yaşıyorsanız bence bu hayvanların hepsine eziyet etmiş oluyorsunuz. Ayrıca bakımları konusunda pek bilginiz yoksa kedi dışında tüm hayvanların bakımı emek istiyor. Köpek en azından gezdirmeniz, dışarıda kakasını yaptırmanız gerekiyor. Diğer hayvanların daha zor bakıldığına dair hikayeler çok kez okudum.

Bence eve bir kedi sahiplenmek daha iyi olacaktır. Yanlış algılamayın ama hayvan için uygun ortam yoksa ve pürdikkat vaktinizi ayıracağınız kadar zor bakılıyorsa, cins kedi alıp sokağa atanlardan pek farkınız kalmıyor. Sokağa atmasanız bile evde o hayvan eziyet çekmiş oluyor.

Bir yerden sonra diğer aile üyelerinin de bakması gerektirecek kadar zorsa hiç bulaşmayın. Evet, çoğu insan başta alışmıyor ama alışınca seviyorlar. Ama sorumluluklarını evde kim yapıyorsa genelde ondan beklendiğinden görmezden gelebiliyorlar.

Vallahi hocam bina değil 3 katlı evde oturuyoruz ama hocam köpek de zor annemler 2 köpek besledi işte biri yaştan dolayı vefat etti diğerisini zehirlediler bir de köpeklerin aşıları pahalıymış ama şimdi kedi alsam kuşlar var onlara gider yer belki bu arada sorumluluğu ben yapıyorum ama tavşan kaçınca kirletmesi ve kaçması sıkıntı hayvanların suyunu döktü şimdi de.