Karınca kolonisi kur, ciddiyim. Benim de uzun zamandır yapmayı planladığım bir şey. Pahalı da değil, bakımı da kolay, ayrıca ses diye bir şey yok. Tek sorun sevimli olmamaları.

Bakabileceğin bir hayvan al. Bakamayacaksan hem sana hem o hayvana yazık olur. Kedilerin aşıları pahalı ve mamaları bir tık yüksek fiyatlı. Mesela yine bazı türler hariç bakabilirsin. Köpek kesinlikle alma. Bakımı zor, mamaları daha pahalı, kısırlaştırma falan. Zor. Tavşanlar ise psikopatlar. Yorar adamı. Kuş'un kafes temizliği zor ancak maması falan ucuz. Bana kalırsa bir bağ kurmak istiyorsan Kedi al. Kuşta olabilir ancak Kedi alabiliyorsan kedi al.

Yok hocam uzan durun psikopat onlar ya sevimli falanda değil 2 kere besledim adımbaşı zaten dışkı yapıyorlar cinsi var mı bilmiyorum ama ikisi de beyazdı. Biri tatlıydı ama bazen ısırıyordu ve gerçekten acıtıyordu ama çok tatlı yemek yiyorlardı. Dakika başı elinde ıslak mendille gezmeyi düşünürsen al hocam.
O zaman sorun.

Bunu düşünmemiştim. Teşekkürler.

Balık alabilirsin. Yemini ver seyret. Fakat arada akvaryum temizliğini gerekli.
Akvaryum temizlik videosu izledim sanırım bana göre değil. :)

En düşük maliyetli, masrafsız olan sadece balık var. Japon balığı alın fanusta besleyebilirsin. Ancak sadece bakabilirsin bağ kurman zor olur. Bağ kurabileceğin köpek ve kedi var onlarda masraflı, aşıları vs pahalı.
Önce kedi düşündüm de dediğiniz gibi masraflı. Balık akvaryum da bakımı sorunlu. Ve temas yok.

Karınca kolonisi kur, ciddiyim. Benim de uzun zamandır yapmayı planladığım bir şey. Pahalı da değil, bakımı da kolay, ayrıca ses diye bir şey yok. Tek sorun sevimli olmamaları.
Teşekkürler hocam.

Scottish Fold al. Annem istemediği için içimde hep yara olarak kaldı bu benim. Kendi evime çıkınca umarım .
Ortalama ücretleri nedir? Bilginiz var mı?

Bakabileceğin bir hayvan al. Bakamayacaksan hem sana hem o hayvana yazık olur. Kedilerin aşıları pahalı ve mamaları bir tık yüksek fiyatlı. Mesela yine bazı türler hariç bakabilirsin. Köpek kesinlikle alma. Bakımı zor, mamaları daha pahalı, kısırlaştırma falan. Zor. Tavşanlar ise psikopatlar. Yorar adamı. Kuş'un kafes temizliği zor ancak maması falan ucuz. Bana kalırsa bir bağ kurmak istiyorsan kedi al. Kuşta olabilir ancak kedi alabiliyorsan kedi al.

Kafamda kedi vardı zaten. Belki farklı bir hayvan bulurum diye konu açtım. Hayvanların bakım ve masraflarını kıyaslayıp olmazsa kedi de karar kılacağım. Uslu duran bir ırk bulabilirsem tabii. Uslu olursa da bir tık maddi açıdan zorlanarak bakarım herhalde.

Arkadaşın biri hamster önerdi. Bence de mantıklı. Sevimli ve sessiz bir hayvana benziyor. Kedi tüy dökme derdi var mış. Kararı hamster da kıldım. Şimdi hamster cinsleri araştırmam gerekecek. Teşekkürler. 💥