Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Ay sonundan sonra yaklaşık 10.000 TL cezası olacakmış. Gerçi son 3 yıldır erteleniyormuş sanırım ama neden zorunlu ki çip taktırmak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayvanları sahiplenip sokağa atmayın diye. Sokağa atarsanız çipinden dolayı anlaşılıyor. Aynı zamanda kaybolma, tanınma gibi durumlar için de önemli.

Hayvanların kayıt altına alınması ve yasa dışı üretimin önüne geçmek. Ayrıca yurt dışına çipsiz çıkaramazsınız. Hayvan pasaportu çıkartırken çip şartı var. Eğer özel ırk bir hayvanınız varsa mutlaka çip taktırın. Kaybolduğu zaman daha hızlı bulabilirsiniz.

Hayvanları sahiplenip sokağa atmayın diye. Sokağa atarsanız çipinden dolayı anlaşılıyor. Aynı zamanda kaybolma, tanınma gibi durumlar için de önemli.
Devlet diyor ki, "Bu canlıyı sahiplendiysen, sorumluluğu resmi olarak üzerine alacaksın." Ceza yememekten ziyade, hayvanın güvenliği için gerekli bir işlem.
Sokağa atılması değil de daha çok dediğim gibi yasa dışı üretimin önüne geçmek. Özel ırk bütün hayvanların üretilmesi yasaktır. Üretildiği durumda devlete bildirilmesi gereklidir. Bildirilmezse ciddi cezaları mevcuttur.

Sokağa atılması değil de daha çok dediğim gibi yasa dışı üretimin önüne geçmek. Özel ırk bütün hayvanların üretilmesi yasaktır. Üretildiği durumda devlete bildirilmesi gereklidir. Bildirilmezse ciddi cezaları mevcuttur.
Orası öyle ama sokağa atmayı önlemek için de var. Çünkü kontrolsüz üretimin sonuçlarının zararlı olması gibi, başıboş bırakılan hayvanların çoğalarak gruplaşması da hem hayvan hem de insan için zararlı.

Orası öyle ama sokağa atmayı önlemek için de var. Çünkü kontrolsüz üretimin sonuçlarının zararlı olması gibi, başıboş bırakılan hayvanların çoğalarak gruplaşması da hem hayvan hem de insan için zararlı.
Şahsen devletin asıl gayesi vergi kaçakçılığını önlemek. Satılan çoğu hayvan el altından vergisiz şekilde satılıyor. Her resmi şekilde satılan hayvan için defter parası, vergi ve benzer ücretler alıyorlar. Sokakta gezen hayvanları önemseselerdi şu ana kadar çözmüş olurlardı, emin olun. Sokak kedi köpekten geçilmiyor ve kayda değer hiçbir aksiyon alınmadı. Sosyal medyanın işine geldiği için sokak hayvanları kısmını lanse ediyorlar sadece. Drama her zaman kazandırır.

Benim 11 yaşında bir kedim var. Çip taktırmadım. Geçen yıl da ceza var diyorlardı, yine taktırmadım. Evden asla çıkmıyor; 11 yıldır çıkmadı yani. :D Ama dışarı çıkan kedi ve köpekler için harika bir uygulama. Allah korusun kaybolsa falan hemen bulunur. Sokağa atan haysiyetsizler için de ceza varsa, harika ötesi.