Benim 11 yaşında bir kedim var. Çip taktırmadım. Geçen yıl da ceza var diyorlardı, yine taktırmadım. Evden asla çıkmıyor; 11 yıldır çıkmadı yani. :D Ama dışarı çıkan kedi ve köpekler için harika bir uygulama. Allah korusun kaybolsa falan hemen bulunur. Sokağa atan haysiyetsizler için de ceza varsa, harika ötesi.
Şikâyet eden olmadığı sürece peşine düşemezler zaten. Çip ve aşı işlemlerini Tarım ve Orman Bakanlığı yapıyor diye biliyorum. Ücret yüzünden çekinen varsa onlara bakabilir. Daha uygun ücretleri var.

Bizim de bina da bir kedi var ama kırma bir kedi. Sokak atmışlar bina da kalmış arada biz bakıyoruz ona süt et falan veriyoruz ne varsa yiyor. Daha yavru bir de. Affedersin ama bir yerinin keyfine göre kedi alıp atıyorlar. Hem para döküyorlar hem de atıyorlar. bence gelsin güzel olur.

Şahsen devletin asıl gayesi vergi kaçakçılığını önlemek. Satılan çoğu hayvan el altından vergisiz şekilde satılıyor. Her resmi şekilde satılan hayvan için defter parası, vergi ve benzer ücretler alıyorlar. Sokakta gezen hayvanları önemseselerdi şu ana kadar çözmüş olurlardı, emin olun. Sokak kedi köpekten geçilmiyor ve kayda değer hiçbir aksiyon alınmadı. Sosyal medyanın işine geldiği için sokak hayvanları kısmını lanse ediyorlar sadece. Drama her zaman kazandırır.
Genel prosedürden bahsetmiştim. Bizde maalesef dediğiniz gibi çalışıyor.