furkistayn55 16

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, ASUS RTX 3060 ekran kartım var. Ara sıra ekranda cızırtı gibi bir sorun oluyordu. BIOS güncellemesi yapıp PC’ye format attım, şimdilik düzelmiş gibi görünüyor; artık yapmıyor. Ama garantisinin bitmesine sadece 3 gün kaldı. ServisPoint bakıyormuş, isterseniz gönderip kontrol ettirebilirsiniz dediler. Açıkçası ServisPoint hakkında yapılan bazı yorumlar beni biraz korkuttu. Sizce göndermeli miyim, yoksa şu an sorun çıkarmıyorsa hiç ellemesem mi?

Coil whine FPS kaybı yapmaz zaten. Herhangi bir zararı da yok. Bobinler ses yapıyor sadece. Çoğu üretici bunu değişim sebebi olarak görmüyor bile.

Ses yok, YouTube yapıyordu. Video değişirken orta kısımda sadece parazit 1 saniye çok az.

Anlatmak istedim ama tam anlatamadım. Monitörde YouTube videosunu değiştirirken ekranın orta kısmında parazit gibi bir şey oluyordu, 1 saniyeden bile kısa sürüyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA'nın son sürücülerinde bu tarz sorunlar olduğu söyleniyordu sürücü kaynaklıysa yeni güncellemelerle düzelir. Bu arada sorun eski sürücülerde de uzun süredir varsa servise göndersen iyi olur.

Coil whine'dır. Asla düzelmez, gönderip şansını deneyebilirsin; sıfırını verebilirler.