Çip krizi geçse bile eski fiyatların gelmesi imkansız gibi bir şey, durumun daha kötüye gitmesi muhtemel.
Cip ureticileri (Samsung, Micron ve SKhynix) cip taleplerini karsilamak icin daha fazla uretim yapacaklardir. Sonuc olarak uretimler piyasadaki talebi karsilayinca fiyatlatlarda yavas yavas normallesmeye gidecektir. Elbet tam eski fiyatlarina donmesini beklememeliyiz ancak 32 GB RAM'in 15.000 TL oldugu distopya da hep kalacak degil ya?

A-die bulunabiliyorken m-die'a bakmazdım açıkçası.
Dediğim gibi G.Skill'i alacaksanız etiketi kontrol edin.
Patriot'un da benzer bir durumu var aslında. Sadece fiyatı daha uygun.

A die iyi sanırsam değil mi?

Hocam benim attıgım RAM'in sitede özelliği gözüküyor mu a die ya da m die olarak?

Bunlar hakkında bilgin var mı hocam a die mi? @Ayhan Dönmez.

Son düzenleme:
A die iyi sanırsam değil mi?

Hocam benim attıgım RAM'in sitede özelliği gözüküyor mu a die ya da m die olarak?

Bunlar hakkında bilgin var mı hocam a die mi? @Ayhan Dönmez.
A olma ihtimali yüksek. Barkoddan anlarsın, online aldığın için iade etme şansın var, 20-21m ile bitiryorsa M, 20-21a ile bitiyorsa A.

A olma ihtimali yüksek. Barkoddan anlarsın, online aldığın için iade etme şansın var, 20-21m ile bitiryorsa M, 20-21a ile bitiyorsa a.

Evet videoda vardı A sonda.

Bu şekilde. @Ayhan Dönmez.

Screenshot_2025-12-03-17-12-28-423_com.google.android.youtube.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Cip ureticileri (Samsung, Micron ve SKhynix) cip taleplerini karsilamak icin daha fazla uretim yapacaklardir. Sonuc olarak uretimler piyasadaki talebi karsilayinca fiyatlatlarda yavas yavas normallesmeye gidecektir. Elbet tam eski fiyatlarina donmesini beklememeliyiz ancak 32 GB RAM'in 15.000 TL oldugu distopya da hep kalacak degil ya?
AI olayı patlamadığı sürece 2026'da daha da derinleşecek. Sadece RAM'le kalmayıp ekran kartı ve SSD'lerin de pahalanmasını bekliyorum. Düzelme en erken 2027 ortası olacaktır.