CL36 RAM’i CL28’e nasıl çevirebilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muhammetaktas122
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 152
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten voltaj ellemem hocam overclock yapmayacağım.

Bir kere yaptın, tam yaptın. Daha da yapmaya gerek yok zaten. 2 Volt MSI affetmedi. En azından bellek kontrolcüye 2 Volt vermeseydi işlemci hayatta kalırdı. DRAM IC patlak olabilir halen, 2 Volt LN2 harici acımıyor. İlk slotta 1x32 DR modülü denersin, daha doğrusu A2 slotta. Boot ederse iş yapabilir. @Bandırmalı1965 LN2'si olmadan bu işler zor artık. Adamı emekli ettiler.

Ben senden sonrasında 1.95 Volt verdim. Bana mısın, demiyor. Ama 2 Volt her yiğidin harcı değil, yemiyor ona.

Normalde arkadaş ortamında bunlar olur, bir kereden bir şey olmaz, derler. Ama voltaj 2V olunca ve @MSI Türkiye DRAM IC ve Memory Controller voltajı, nam-ı diğer VDD2 2V eşleyince, bir kereden de bir şey oldu tabii.

@Ayhan Dönmez benim RAM sağlam çıktı hocam

2V vermene rağmen hayatta kaldıysa sağlammış. O zaman 2V VDDIO senin IMC'yi göçertti?

ZenTimings 1.38 sürümü sitesinden edinin. Sonrasında program alt kısımdan A2-B2 seçip ayrı ayrı görsel iletin. Bir de Options-DIMM kısmından SPD kısmını görsel iletin. HWiNFO Tam Mod açıp RAM kısmını genişletin. Modüllere ayrı ayrı tıklatın ve görsel iletin ilgili kısımların hepsini.

@muhammetaktas122 Bu bilgiler ışığında sana yardımcı olabiliriz. EXPO açmayın ilk etapta, BIOS Default kalacak şu anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…