RAM yapamıyor dediğim gibi. @muhammetaktas122 gibi 2V verirsen net anlaşılır. Ama o zaman da RAM ve işlemci yanıyor. :)
Zaten voltaj ellemem hocam overclock yapmayacağım.
2V vermene rağmen hayatta kaldıysa sağlammış. O zaman 2V vddıo senin ımc'yi göçertti?
Büyük ihtimalle hocam da şimdi CL28 RAM ve CL36 var onu nasıl 28'e çevirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bir kere yaptın, tam yaptın. Daha da yapmaya gerek yok zaten. 2 Volt MSI affetmedi. En azından bellek kontrolcüye 2 Volt vermeseydi işlemci hayatta kalırdı. DRAM IC patlak olabilir halen, 2 Volt LN2 harici acımıyor. İlk slotta 1x32 DR modülü denersin, daha doğrusu A2 slotta. Boot ederse iş yapabilir. @Bandırmalı1965 LN2'si olmadan bu işler zor artık. Adamı emekli ettiler.

Ben senden sonrasında 1.95 Volt verdim. Bana mısın, demiyor. Ama 2 Volt her yiğidin harcı değil, yemiyor ona.

1776522039900.webp

Normalde arkadaş ortamında bunlar olur, bir kereden bir şey olmaz, derler. Ama voltaj 2V olunca ve @MSI Türkiye DRAM IC ve Memory Controller voltajı, nam-ı diğer VDD2 2V eşleyince, bir kereden de bir şey oldu tabii.

2V vermene rağmen hayatta kaldıysa sağlammış. O zaman 2V VDDIO senin IMC'yi göçertti?

ZenTimings 1.38 sürümü sitesinden edinin. Sonrasında program alt kısımdan A2-B2 seçip ayrı ayrı görsel iletin. Bir de Options-DIMM kısmından SPD kısmını görsel iletin. HWiNFO Tam Mod açıp RAM kısmını genişletin. Modüllere ayrı ayrı tıklatın ve görsel iletin ilgili kısımların hepsini.

@muhammetaktas122 Bu bilgiler ışığında sana yardımcı olabiliriz. EXPO açmayın ilk etapta, BIOS Default kalacak şu anda.