ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Evet arkadaşlar, bu oyunu tam olarak 24 saatte bitirdim, toplam oynama süresi olarak. Oyun bir başyapıt; buna hiç itirazım yok. Ancak hayatımda ilk kez sıra tabanlı oyun oynadım sayılır, birkaç deneme haricinde. Sıra tabanı beni halen sarmadı. Sadece hikayeye odaklanmak için zorluğu story modda oynasam bile savaşlar ister istemez uzun sürüyordu. Hayır, sonunu merak ediyorum, keyif alıyorum ama bir türlü sonunu göremedim. Bir noktada Alt+F4 atıp YouTube üzerinden sonunu görmek istedim.

En büyük eleştirim ise, zorunlu bosslar haricinde yolda yüz yüze gelmemek için yere bakarak geçip gitmek gerekiyor ve bu her zaman mümkün olmuyor. Savaşıp savaşmamak için bir seçenek sunulmalıydı, zorunlu olanlar hariç. Bu kadar güzel bir oyun 24 saat keyifli geçti ama son saatlerinde “ee artık sıktın, sıradan kesilecek yaratıkları da atla da görmek istediğim yeri ver bana” dedim. Sıra tabanlı asla sevemeyeceğim gibi duruyor, ama böyle bir başyapıt çıkarsa tabi hikayesi için yine oynarım.

Sizler ne düşünüyorsunuz, sayın sosyal üyeleri? Aşağıdaki görsel de oynama süremi gösteriyor. GamePass üzerinden oynadım. Ayrıca burada bir konuya değinmem gerekiyor: GamePass ve Microsoft'un Türkiye politikası gerçekten harika. Mesela bu oyunu şu an bitirdim ve kütüphanemde olmasına kesinlikle gerek yok. Zaten Steam de dahil oyuna değil, oyunun dijital lisansına sahip oluyoruz; yani fiziksel olarak bizim olmuyor. Bu durumda oynayıp bittikten sonra hemen sileceğim oyunlara Epic ya da Steam üzerinden para vermememin mutluluğunu da yaşıyorum.

1758988883502.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben oyunu 65 saatte bitirdim yine de sıkılmadım, NG+ girdim hatta. Oyunun savaş sistemi sıra tabanlı gibi bile hissettirmiyor. Bildiğin gerçek zamanlı aksiyon oyunu oynar gibi sürekli düşman hareketlerini izlemen ve ona göre anlık aksiyon alman gereken bir oyun bu.

İnsanlar neden sıra tabanlı oyunlara karşı bu kadar negatif yaklaşıyor bilmiyorum, en az gerçek zamanlı aksiyon oyunları kadar eğlenceli ve hareketliydi benim Expedition deneyimim.

Ben oyunu 65 saatte bitirdim yine de sıkılmadım, NG+ girdim hatta. Oyunun savaş sistemi sıra tabanlı gibi bile hissettirmiyor. Bildiğin gerçek zamanlı aksiyon oyunu oynar gibi sürekli düşman hareketlerini izlemen ve ona göre anlık aksiyon alman gereken bir oyun bu.

İnsanlar neden sıra tabanlı oyunlara karşı bu kadar negatif yaklaşıyor bilmiyorum, en az gerçek zamanlı aksiyon oyunları kadar eğlenceli ve hareketliydi benim Expedition deneyimim.
Ben zaten beğendim. Fikir, hikaye öylesine orijinal ki ben RDR2'den çok daha yüksek puan verirdim buna mesela. Bugüne kadar oynadığım hikayesi en iyi oyun.

Benim söylemek istediğim mesele ilk kez JRPG türü mekanikleri olunca fightlar uzun geldi bazen.

Ben oynasam muhtemelen sıkılırım fakat grafikleri ve müzikleri şahane bir şey. Resmen bağımlılık yaptı, hergün dinliyorum diyebilirim. Sanat eseri gibi oyun yapmışlar.

O müzikler oyunun atmosferini, hikayeyi, oynanışı o kadar iyi destekliyor ki kapılıp gidiyorsun oyuna. Güncelleme ile Türkçe dil desteği gelecek o zaman bir daha oynarız.

O müzikler oyunun atmosferini, hikayeyi, oynanışı o kadar iyi destekliyor ki kapılıp gidiyorsun oyuna. Güncelleme ile Türkçe dil desteği gelecek o zaman bir daha oynarız.
Yok ben genel olarak hikayeli oyun oynayamiyorum. Bir kapı açılmasın sıkılır kaparım o derece. Yıllarca rekabetçi oynadıktan sonra böyle oluyor insan. Ama bu oyun cidden güzelmiş. En azından kendini izlettiriyor diyebilirim.

Bu oyunun sira tabanli mekanigini asiri begendim ben. Guzel oyun. TR dil destegi de geliyor, FSR, Frame Gen de gelirse tadindan yenmez. Suan yine fena degil performansi ama FSR gelirse daha iyi olacak gibi geliyor.