Most Vasat Player 9

Başarılı
Bir süredir Claw's Tactical Combat kontrolcüsü üzerinde firmware analizi çalışması yapıyorum. Potansiyeli çok yüksek ama eksikleri olan bir kontrolcü. Cihazın Ajazz GP100 ve EasySMX D10 ile aynı JieLi/BR23 tabanını kullandığı söyleniyordu; yaptığım testlerde donanımın gerçekten çok benzer olduğunu, asıl farkların büyük ölçüde firmware tarafında olduğunu gördüm.

Stok Claw's firmware'de ilginç bir durum var: Gerekli vendor HID kanalı kısmen görünüyor ve bilgisayar aracı için kimlik sorgusunu gönderebiliyor, fakat kol kimlik cevabını vermiyor. Yani altyapı donanımda mevcut olsa da stok firmware'de kablolu komut işleyicisi eksik veya devre dışı. Ajazz'ın GP100 modelinden dump edilmiş firmware bloğunu kendi kontrolcüme yazınca bu sorgulara ulaşabildim.

Bu çalışma sonucunda bağımsız bir Windows aracı hazırladım. Şu anda araç:

• Analog eğrisi, deadzone ve maksimum değer ayarlarını,
  • LT/RT başlangıç-bitiş, maksimum ve eğri ayarlarını,
  • Sol/sağ titreşim motorlarını,
  • Turbo kayıtlarını,
  • Yerel profil oluşturma, kopyalama ve geri yüklemeyi,
  • RGB renk, parlaklık ve efekt kontrolünü,
  • Claw's stok firmware'ini iki kez okuyup doğrulanmış tam yedek almayı,
  • Ajazz GP100 firmware'ine kontrollü geçişi,
  • Aynı cihaza ait stok yedeğe geri dönüşü

Destekliyor. Ayar yazmaları cihazdan tekrar okunarak doğrulanıyor. Firmware geçişinde bootloader, cihaz kimliği, Bluetooth/eşleşme bilgileri, analog kalibrasyon ve VM alanları korunuyor; yalnız gerekli kod/paket sektörleri yazılıyor ve her sektör geri okunarak kontrol ediliyor.

Ajazz firmware ile şimdiye kadarki testlerde ayar protokolü çalıştı; fiziksel Bluetooth/NS ayrımı ve dongle pro modunda gyro aktarımı stok Claw's firmware'e göre daha işlevsel hâle geldi. RGB kontrolünün de firmware tarafından desteklendiğini ve doğrudan komutla değiştirilebildiğini doğruladım. Yine de farklı PCB revizyonları ve dongle sürümleri olabileceği için daha geniş test gerekiyor.

Önemli uyarı: Bu resmî bir Claw's/AJAZZ aracı değil, açık kaynaklı ve deneysel bir bireysel çalışmadır. Güvenlik için çift okuma yedeği, cihaza özel yedek kilidi, sektör geri okuma doğrulaması ve hata durumunda geri alma mekanizması var; buna rağmen firmware yazmak hiçbir zaman sıfır riskli değildir. USB veya elektrik kesintisi, uyumsuz donanım revizyonu ya da beklenmeyen bir hata cihazın açılmamasına (brick) yol açabilir. Kurtarma bazı durumlarda kontrolcüyü açıp USB test noktalarına erişmeyi gerektirebilir. Firmware değişikliği garantiyi de geçersiz kılabilir.

Bu nedenle özellikle şu şartları bilerek kabul eden gönüllüler arıyorum:

• Claw's tactical combat, Ajazz GP100 veya yakın OEM modellerden birine sahip,
  • Talimatları adım adım uygulayıp işlem sırasında kabloyu çıkarmayacak,
  • Brick ve garanti riskini açıkça kabul eden kullanıcılar.
Brick geri dönüşü mevcut olan bir durum.Stok Firmware'yi zaten yedeklediğimiz için sorun olmuyor ama harici donanıma sahip olmak gerekebiliyor. Özellikle avcılar, Beylikdüzü veya Esenyurt bölgesindeyseniz full brick cihazları severek geri kurtarırım.
Katılmak isteyenler kullandıkları tam modeli yazarsa, ilk aşamada az sayıda, riski anlayan
ve düzenli geri bildirim verebilecek kullanıcıyla kontrollü ilerlemek istiyorum. İsteyen bu mesaj altına cevap yazabilir. Ufak bir görsel;
1786138255132.webp

Son düzenleme: