Forumda MCHOSE öneren insanlar bile varken Nova yazıp konuları mı okuyayım? Elimde iyi kulaklıklar da kötü kulaklıklar da var, Nova da var. Konu okumak yerine deneyim ediyorum. Ki Nova da mükemmel bir kulaklık değil zaten, fakat MCHOSE gibi ürünlere göre daha iyi net olarak. Ben genele ve grafiğe bakarım, sesten anlamayan biri de gelip beğendim diyebilir. Bunu ele almıyorum ben. Genel olarak savunanlar bile EQ olmadan kötü diyor mu diyor. Grafiği kötü mü kötü. Bazı kulaklıklar vardır deneyim edilmesi gerekir, bazıları da MCHOSE gibi o kadar kötü bir grafiğe sahiptir ki zaten her şey ortada olur. Düzgün giriş seviyesi kablosuz alınacaksa Nova3'ün altını önermem. Ki Nova'nın rahatlığı olsun yazılımı olsun çok çok daha iyi, onlara değinmiyorum bile. Havit H2002PDEn geçip memnun olmayanlar bile var MCHOSE tarafında. Bende Havit'ten kat kat daha kaliteli kulaklıklar var, onlara rağmen Nova bozmuyor beni. Ki zamanında ATK gibi kablosuz ürünleri de kullandım, neyin ne olduğunu neye benzediğini tahmin de edebiliyorum. Çünkü çok bir fark olmuyor bu ürünlerin arasında. Konu sahibi Cloud 3'ten geçeceğim diyor, Cloud 3'e göre fazlasıyla çöp MCHOSE, bunu demekte bir şey yok. Ki konudaki diğer insanlar da downgrade diyor zaten, ne hikmetse bir tek sen yükseltme olur diyorsun. Bende Cloud 2 wired da var, Nova bile alsa oyun performansı anlamında downgrade olacak zaten. Ama en azından daha az bir downgrade yiyecek ve tatminkar seviyede bir kulaklık almış olacak. Belki inanmayacaksın ama 1klık bir IEM bile MCHOSE'dan daha iyi ses kalitesi sunuyor.