Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bourdain

Başarılı
Herkese merhaba.

Malumunuz Discord, 7 aydır ülkemizde blocklu ve çeşitli yollarla giriş yapmaya çalışıyoruz. Yasaklar ilk başladığı günde forumdaki bir rehber sayesinde Cloudflare WARP kurmuş, çok uzun bir süre ise problemsiz Discord'a giriş sağlamıştım. Ancak son aylarda aklıma takılan, beni de hayli uğraştıran birkaç husus mevcut, bu hususları sizlerle de paylaşmak ve bir çözüm bulma gayesi içerisindeyim.
  1. Discord'a arkadaşlarımla sohbet etmek, bir şeyler izlemek için kullanıyorum. Business anlamda çok fazla bir işim düşmüyor.
  2. Discord, birkaç günde bir hem DM hem de genel kanalları göremediğim 'Messages to load' hatası alıyorum. Bu hatayı aldığımda klasik cache'leri temizliyorum, tekrar kuruyorum ve bu işlemi birkaç defa yapmam gerekiyor.
  3. Kullandığım DNS ile beraber Discord'da belirli özellikleri kullanamıyorum(Vencord, profillerin tam yüklenmemesi v.b.)
    MacOS cihazımda da aynı yöntemi kullanıyorum ancak orada spesifik problemler pek yaşamıyorum. Yalnızca 1 defa 2. maddedeki problemle karşılaştım.
  4. FPS oyunlarını seviyorum. Ancak Valorant oynamak için DNS'i kapatmam gerekiyor. Oyuna giriyorum, ardından tekrar DNS'i açıyorum Discord için.
  5. Birçok siteye Cloudflare blocking yüzünden erişemiyorum. Dizi izlemeyi seviyorum ve malumunuz her dizi mevcut aylık-ücretli platformlarda yer almadığından, malum platformlardan izlemek istiyorum. Bu malum platformlardan en meşhuruna asla giriş yapamıyorum.
  6. NextDNS, Rethink DNS ve AdGuard DNS ile kurulum yapmaya çalıştım. Belki farklı bir DNS sağlayıcısı denersem çözebilirim diye. Ancak ChatGPT ile yapmaya çalıştığımdan; çoğunda başarısız oldum. Cloudflare DNS kullanmaya devam etmek durumunda kaldım.
Tüm bu durumları göz önünde bulundurduğumuzda; istediğim dizi izlemek, istediğim ve sevdiğim oyunlara girerken ekstra uğraşmamak ve tabii ki ana amacım olan Discord'a her girerken acaba 2. maddedeki hatayı bugün alacak mıyım diye endişelenmek. GoodbyeDPI için şimdiden söylemiş olayım; niye bilmiyorum ancak bende çalışmıyor. TT*ekom kullanıyorum; daha önce ne denediysem beceremedim, olmadı, açılmadı, Updating failed ekranında(tıpkı 6. maddede her kurulumunu yaptığım harici DNS'ler gibi) hata verdi.

Sizlerin önerilerine çok ihtiyacım var. Çünkü bu durum artık cidden canımı sıkmaya, keyfimi kaçırmaya başladı. Son olarak; asla ve asla Discord'u 'VPN' dışında iPhone cihazımda da kullanamadığımı da ileteyim. İlgili 1.1.1.1 uygulaması ve acc. giriş yapılmış olsa da asla orada da bir başarı, log-in sağlayamadım.

Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi haftalar olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yöntem anlatacağımı söylemiştim, videosunu yaptım. Zero Trust'dan çıkış yapın normal WARP'a geçin ve videodaki yöntemi uygulayın.

Hakikaten ne diyeceğimi bilemiyorum. Emek verip video çekerek anlatmanızı mı öveyim, yoksa söylediğiniz her şeyi harfiyen yapıp, hemen her şeyimin çalışmasına mı sevineyim bilemedim. Çok ama çok çok büyük teşekkür ederim. İşe yaradı.

Hakikaten ne diyeceğimi bilemiyorum. Emek verip video çekerek anlatmanızı mı öveyim, yoksa söylediğiniz her şeyi harfiyen yapıp, hemen her şeyimin çalışmasına mı sevineyim bilemedim. Çok ama çok çok büyük teşekkür ederim. İşe yaradı.
Bu arada bugün aşağıdaki gibi bi' hata almaya başladım tekrar. Bilgisayarımı kapatıp açtıktan sonra böyle bir problem zuhur etti. Nasıl düzeltebilirim acaba?

1747856419219.webp

Son düzenleme:

Bu arada bugün aşağıdaki gibi bi' hata almaya başladım tekrar. Bilgisayarımı kapatıp açtıktan sonra böyle bir problem zuhur etti. Nasıl düzeltebilirim acaba?

Eki Görüntüle 149701
WARP'ı bir kontrol edin açık mı, açıksa bir yeniden başlatın. Bir de Discord güncellendiyse version.dll dosyasını tekrar atmak gerekebilir onu da bir kontrol edin.

WARP'ı bir kontrol edin açık mı, açıksa bir yeniden başlatın. Bir de Discord güncellendiyse version.dll dosyasını tekrar atmak gerekebilir onu da bir kontrol edin.
Dediğiniz gibi yeni update geldiğinde aşağıdaki gibi bir klasör de oluşuyor. Her update geldiğinde .dll dosyasını içine de atmak gerekiyor sanırım. Dediğiniz gibi yaptım ve çalıştı. Tekrar çok sağ olun.

1747857506164.webp

Aynen güncellemeden sonra tekrar kopyalamak gerek. Rica ederim. :)
Merhaba tekrar. Bugün Cloudflare update'inden sonra ilgili giriş çalışmamaya başladı. Discord'a ancak Mullvad ile girebiliyorum şimdilik. Nasıl düzeltebiliriz, fikriniz var mı acaba? Yine Check for updates bölümünde takılıyor.

Merhaba tekrar. Bugün Cloudflare update'inden sonra ilgili giriş çalışmamaya başladı. Discord'a ancak Mullvad ile girebiliyorum şimdilik. Nasıl düzeltebiliriz, fikriniz var mı acaba? Yine Check for updates bölümünde takılıyor.
Proxy Modu aktif mi bir bakar mısın tekrar? Ben de bir deneyip yazarım son sürümlerle.

Evet şimdi inceledim. WARP'ın güncellenmesi değil de Discord'un güncellenmesiyle alakası var gibi. Çünkü önce WARP'ı güncelledim, Discord'u açtım güncellemeyi indirdi (demek ki bağlandı). Discord güncellendikten sonra ise yöntem çalışmadı. version.dll dosyasının yenilenmesi lazım sanırım.

Yine de bir yöntem yok mu var tabiki, Discord'u proxy adresine yönlendirmek için proxychains kullanılabilir. Ama bu yöntemde ekstra bir de DNS kullanmak gerekiyor, version.dll yönteminde gerekmiyordu, sebebini çözemedim.

İstersen nasıl olacağını anlatabilirim. Hazır config ile proxychains dosyasını verebilirim.

Son düzenleme:
Proxy Modu aktif mi bir bakar mısın tekrar? Ben de bir deneyip yazarım son sürümlerle.

Evet şimdi inceledim. WARP'ın güncellenmesi değil de Discord'un güncellenmesiyle alakası var gibi. Çünkü önce WARP'ı güncelledim, Discord'u açtım güncellemeyi indirdi (demek ki bağlandı). Discord güncellendikten sonra ise yöntem çalışmadı. version.dll dosyasının yenilenmesi lazım sanırım.

Yine de bir yöntem yok mu var tabiki, Discord'u proxy adresine yönlendirmek için proxychains kullanılabilir. Ama bu yöntemde ekstra bir de DNS kullanmak gerekiyor, version.dll yönteminde gerekmiyordu, sebebini çözemedim.

İstersen nasıl olacağını anlatabilirim. Hazır config ile proxychains dosyasını verebilirim.
Çok sevinirim. Çünkü Mullvad ile beraber kullanmak ciddi uğraştırıyor. Kullanacağım tüm programları tek tek eklemek büyük zulüm. İşim dolayısıyla Discord da açık olmalı, kapatayım da başka şeylerle iletişim kurarım da zor oluyor. Umarım uğraştırmam sizi. Bekliyorum.

Önce DoH özellikli bir DNS kullan. NextDNS olabilir. WARP yine Proxy modunda açık olsun. Sonra aşağıdaki dosyayı indir çalıştır.vbs dosyasına basınca Discord açılır.

Bu da çalıştı her zamanki gibi. :) Ne yaptım:

Nextdns'i Windows için indirdim. Aşağıdaki gibi yaptım:
1753571857920.webp

Ardından Dnsleaktest'ten kontrol ettim, WARP'ı çalıştırdım ve RAR içindeki çalıştır'a tıklayıp çalıştırdım. Kendi kendine girdi.
Tekrar teşekkür ediyorum ve birkaç sorum mevcut onları sormak istiyorum:

1) PC açılırken WARP otomatik açılıyordu, artık ona NextDNS de eklenmiş oldu. Her ikisi de mutlaka açık olacak değil mi?
2) Her Discord'u açmak istediğimde ilgili çalıştır.vb dosyasıyla mı açmalıyım?
3) Yine DC'ye update geldiğinde version.dll'i update gelen klasörün içine atıp ilgili işlemleri tekrarlayacak mıyım?

Çok teşekkür şimdiden cevaplarınız için.

Artık version.dll dosyasına gerek yok. O diğer yöntem içindi.
NextDNS de sistem başlangıcında çalışmalı evet.
Evet o vbs dosyası ile açmak gerekiyor.

Bende yöntem çok hocam aslında WARP'a falan da gerek yok bence, ByeDPI dememiş miydin? Hem WARP gibi başka sunucu üzerinden çalışmaz. İstersen incele. Benim favorim bu.

Eğer kullanacak olursan YogaDNS şart değil. NextDNS ile de olur. Ama DNS'i Discord'a özel ayarlayacaksan bunu sadece YogaDNS yapabilir.