Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bourdain

Başarılı
Herkese merhaba.

Malumunuz Discord, 7 aydır ülkemizde blocklu ve çeşitli yollarla giriş yapmaya çalışıyoruz. Yasaklar ilk başladığı günde forumdaki bir rehber sayesinde Cloudflare WARP kurmuş, çok uzun bir süre ise problemsiz Discord'a giriş sağlamıştım. Ancak son aylarda aklıma takılan, beni de hayli uğraştıran birkaç husus mevcut, bu hususları sizlerle de paylaşmak ve bir çözüm bulma gayesi içerisindeyim.
  1. Discord'a arkadaşlarımla sohbet etmek, bir şeyler izlemek için kullanıyorum. Business anlamda çok fazla bir işim düşmüyor.
  2. Discord, birkaç günde bir hem DM hem de genel kanalları göremediğim 'Messages to load' hatası alıyorum. Bu hatayı aldığımda klasik cache'leri temizliyorum, tekrar kuruyorum ve bu işlemi birkaç defa yapmam gerekiyor.
  3. Kullandığım DNS ile beraber Discord'da belirli özellikleri kullanamıyorum(Vencord, profillerin tam yüklenmemesi v.b.)
    MacOS cihazımda da aynı yöntemi kullanıyorum ancak orada spesifik problemler pek yaşamıyorum. Yalnızca 1 defa 2. maddedeki problemle karşılaştım.
  4. FPS oyunlarını seviyorum. Ancak Valorant oynamak için DNS'i kapatmam gerekiyor. Oyuna giriyorum, ardından tekrar DNS'i açıyorum Discord için.
  5. Birçok siteye Cloudflare blocking yüzünden erişemiyorum. Dizi izlemeyi seviyorum ve malumunuz her dizi mevcut aylık-ücretli platformlarda yer almadığından, malum platformlardan izlemek istiyorum. Bu malum platformlardan en meşhuruna asla giriş yapamıyorum.
  6. NextDNS, Rethink DNS ve AdGuard DNS ile kurulum yapmaya çalıştım. Belki farklı bir DNS sağlayıcısı denersem çözebilirim diye. Ancak ChatGPT ile yapmaya çalıştığımdan; çoğunda başarısız oldum. Cloudflare DNS kullanmaya devam etmek durumunda kaldım.
Tüm bu durumları göz önünde bulundurduğumuzda; istediğim dizi izlemek, istediğim ve sevdiğim oyunlara girerken ekstra uğraşmamak ve tabii ki ana amacım olan Discord'a her girerken acaba 2. maddedeki hatayı bugün alacak mıyım diye endişelenmek. GoodbyeDPI için şimdiden söylemiş olayım; niye bilmiyorum ancak bende çalışmıyor. TT*ekom kullanıyorum; daha önce ne denediysem beceremedim, olmadı, açılmadı, Updating failed ekranında(tıpkı 6. maddede her kurulumunu yaptığım harici DNS'ler gibi) hata verdi.

Sizlerin önerilerine çok ihtiyacım var. Çünkü bu durum artık cidden canımı sıkmaya, keyfimi kaçırmaya başladı. Son olarak; asla ve asla Discord'u 'VPN' dışında iPhone cihazımda da kullanamadığımı da ileteyim. İlgili 1.1.1.1 uygulaması ve acc. giriş yapılmış olsa da asla orada da bir başarı, log-in sağlayamadım.

Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi haftalar olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık version.dll dosyasına gerek yok. O diğer yöntem içindi.
NextDNS de sistem başlangıcında çalışmalı evet.
Evet o vbs dosyası ile açmak gerekiyor.

Bende yöntem çok hocam aslında WARP'a falan da gerek yok bence, ByeDPI dememiş miydin? Hem WARP gibi başka sunucu üzerinden çalışmaz. İstersen incele. Benim favorim bu.

Eğer kullanacak olursan YogaDNS şart değil. NextDNS ile de olur. Ama DNS'i Discord'a özel ayarlayacaksan bunu sadece YogaDNS yapabilir.
Sayende NextDNS, WARP vay efendim YogaDNS ne varsa öğreniyorum. Yasak bitirdi bizi. Peki bunu kurarsam sanırım bir defa kurmuş oluyorum. Ve sadece manuel her PC açıldığında DC'ye tıklayıp giriş yapabileceğim gibi. Doğru mu anladım?

Sayende NextDNS, WARP vay efendim YogaDNS ne varsa öğreniyorum. Yasak bitirdi bizi. Peki bunu kurarsam sanırım bir defa kurmuş oluyorum. Ve sadece manuel her PC açıldığında DC'ye tıklayıp giriş yapabileceğim gibi. Doğru mu anladım?
Doğru, bu daha derli toplu bir yöntem. Nextdns kalsın üzerine ByeDPI kullan. ByeDPI Discord özelinde çalışır, NextDNS sistem geneli çalışır ama zararı olmaz DNS'in.

Normal DC'ye tıklayıp girebilirsin sonra.

Doğru, bu daha derli toplu bir yöntem. Nextdns kalsın üzerine ByeDPI kullan. ByeDPI Discord özelinde çalışır, NextDNS sistem geneli çalışır ama zararı olmaz DNS'in.

Normal DC'ye tıklayıp girebilirsin sonra.
Video'daki gibi yaptım. WARP'ı da kapattım. PC'yi açarken NextDNS ve ByeDPI'ın açık olması yeterli olacaktır sanırım. version.dll dosyasına da ihtiyaç kalmadığından; DC otomatik update'ini de yapacaktır sanırım. Çok teşekkür ederim cidden.

Video'daki gibi yaptım. WARP'ı da kapattım. PC'yi açarken NextDNS ve ByeDPI'ın açık olması yeterli olacaktır sanırım. version.dll dosyasına da ihtiyaç kalmadığından; DC otomatik update'ini de yapacaktır sanırım. Çok teşekkür ederim cidden.
Evet tam olarak dediğin gibi. Rica ederim. :)

ByeDPI pek bilinmiyor, varsa yoksa goodbyedpi. O da büyük kanallar videosunu yaptığı için. Rehbere bir yorum falan yapıp öne çıkarırsan sevinirim daha çok kişiye ulaşır.

Hocam döndüm dolaştım sana geldim. Peki bu veya buna benzer bir yöntemi Macbook'ta yapmak da mümkün mü? Cloudflare split tunnelling kullanıyordum orada ama bugüne kadar spesifik bir problem yaşamamıştım. 3 gündür giremiyorum, merak ettim.

Hocam döndüm dolaştım sana geldim. Peki bu veya buna benzer bir yöntemi Macbook'ta yapmak da mümkün mü? Cloudflare split tunnelling kullanıyordum orada ama bugüne kadar spesifik bir problem yaşamamıştım. 3 gündür giremiyorum, merak ettim.
Deneyebileceğim bir mac olsa altından girer üstünden çıkar bir yol bulurum diye düşünüyorum ama malesef şu an bildiğim bir yol yok.

Zero Trust mı kullanıyordun Mac'de?

Deneyebileceğim bir mac olsa altından girer üstünden çıkar bir yol bulurum diye düşünüyorum ama malesef şu an bildiğim bir yol yok.

Zero Trust mı kullanıyordun Mac'de?
Evet ama tam anlayamıyorum. 3 gün girmiyor, 1 gün giriyor. Mesela bugün problemsiz giriş yaptım ama yarın meçhul.

Evet ama tam anlayamıyorum. 3 gün girmiyor, 1 gün giriyor. Mesela bugün problemsiz giriş yaptım ama yarın meçhul.
Hocam biliyorsun bu yöntemde IP adreslerini vermen gerekiyor Discord'un. O adreslerin arada güncellenmesi gerekebilir, Discord IP'leri değişmişse ondan hata olmuş olabilir.

Döndüm dolaştım yine sana geldi hocam...
Recep Baltaş hocamın Wiresock uygulaması ile kullanıyordum. Ancak bugün yalnızca Wiresock app'inde ve DC'de tam 250 ms alıyorum, arkadaşlarım en fazla 40 alıyorken. Kafayı yaktım, Vultr'da server bile kurdum Ubuntu ile; Wireguard'dan denedim, yine olmadı, yine olmadı. 250 ms o kadar engelliyor ki DC deneyemini anlatamam. Tabii bunlar ChatGPT ile yaptım. Şu anda güncel ne ile yapıyoruz, nasıl kullanıyoruz, merak ediyorum.
Hocam biliyorsun bu yöntemde IP adreslerini vermen gerekiyor Discord'un. O adreslerin arada güncellenmesi gerekebilir, Discord IP'leri değişmişse ondan hata olmuş olabilir.

Döndüm dolaştım yine sana geldi hocam...
Recep Baltaş hocamın Wiresock uygulaması ile kullanıyordum. Ancak bugün yalnızca Wiresock app'inde ve DC'de tam 250 ms alıyorum, arkadaşlarım en fazla 40 alıyorken. Kafayı yaktım, Vultr'da server bile kurdum Ubuntu ile; Wireguard'dan denedim, yine olmadı, yine olmadı. 250 ms o kadar engelliyor ki DC deneyemini anlatamam. Tabii bunlar ChatGPT ile yaptım. Şu anda güncel ne ile yapıyoruz, nasıl kullanıyoruz, merak ediyorum.
Mac kullanıyordun değil mi?