Herkese selamlar,

Maksimum seviyede bir Cloudflare WARP deneyimi için bir rehber hazırladım.

Ücretsiz Cloudflare WARP Plus:
Öncelikle tabi ki WARP Plus hesabımızın olması lazım. Bunu ücretsiz bir şekilde halledebiliyoruz. Bkz:

Cloudflare WARP Wireguard:
WARP+ aboneliğini halletiniz. Cloudflare WARP clienti, yani kendi programı yetersiz kalıyor. Bunun için Wireguard profili çıkartmalıyız. Bkz:
Wireguard profiline de WARP+ aboneliğinizi işlediniz.

WARP+ konfigürasyonu:
Oluşturulan Wireguard konfigürasyonunu düzenleyelim, işaretlediğim yerler IPv6 olduğu ve kullanmadığım için siliyorum.

1723466916519.webp

Yasakların başladığı yer, Endpoint kısmı. "Engage.cloudflareclient.com" adresi; en basit tabiri ile çok genel bir adres. Cloudflare ekosisteminden bir linki size otomatik atıyor. Optimizasyon ve en iyi sonuç istediğimiz için bu istenmedik bir durum. Bu adrese bi' tracert atıp görelim:

1723467971352.webp

Bizi 162.159.192.1 adresine bağlıyor. Ya da yasaklı ise hiçbir yere bağlayamıyor...

Bu bize verdiği IP adresini biz kendimiz seçip alacağız, yasaklı olmayan bir IP adresinden. (Ama ISP'ler IP'e değil IP Range'e yasak atıyor bu işe yaramaz :( dediğinizi duyar gibiyim.) Peki bunu nasıl bulacağız?

"Show all assets" diyerek "CloudflareWarpSpeedTest-v1.5.3-windows-amd64.zip" olanı indirelim. Yönetici olarak çalıştırıp taramanın bitmesini bekleyelim.

1723468105730.webp

Tarama bittikten sonra programın bulunduğu yere result.csv dosyası oluşturacaktır. Onu açalım, not defteri bile olur.

Şöyle bir ekran karşılayacaktır:

1723468165372.webp

Bizim tercih etmemiz gereken bağlantı noktası en az paket kaybı ile en az gecikme süresi veren olmalı. Bu zaten en yukarıda çıkıyor.
Benim sonuçlarıma göre bu adres:
162.159.195.196 - port ise 1010.

Buradaki sayılar sırasıyla,
1-IP adresi
2-Port numarası
3-Paket kaybı oranı (yüzde cinsinden)
4-Gecikme süresi (ms cinsinden)

Yasaklı olan adreslerde paket kaybı %100 görünecektir. Bu sayede yasaklı olmayan bir adres de bulmuş olacağız.

Hatırlarsanız, Wireguard profilindeki adrese tracert attığımızda bize "162.159.192.1" adresini vermişti. Bakalım otomatik verdiği adres performans olarak kaçıncı sırada:

1723468324654.webp

Performans olarak 1.sıradaki adresi seçmek var, 1083.sıradakini seçmek var.

En performanslı adresi bulduk, şimdi bu adresi portu ile birlikte kopyalayıp konfigürasyonu buna göre ayarlıyoruz:

1723468559106.webp

Daha sonrasına kaydedip bağlanıyoruz.
Şuradan da bir kontrol edelim:

"warp=plus" gördüyseniz her şey tamamdır.

Dosya Ekleri

• 1723466853547.webp
    1723466853547.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
@Dümdüz, En verimli ip adresini kullanmaya çalıştığımda internete bağlanamıyorum. Yardımcı olursan sevinirim. Ek olarak, 1.1.1.1/help adresinde bağlantımı kontrol ederken Using DNS over WARP kısmı No olarak gözüküyor ama bu adreste warp=plus olarak görebiliyorum.

Son düzenleme: