Herkese selamlar,

Maksimum seviyede bir Cloudflare WARP deneyimi için bir rehber hazırladım.

Ücretsiz Cloudflare WARP Plus:
Öncelikle tabi ki WARP Plus hesabımızın olması lazım. Bunu ücretsiz bir şekilde halledebiliyoruz. Bkz:

Cloudflare WARP Wireguard:
WARP+ aboneliğini halletiniz. Cloudflare WARP clienti, yani kendi programı yetersiz kalıyor. Bunun için Wireguard profili çıkartmalıyız. Bkz:
Wireguard profiline de WARP+ aboneliğinizi işlediniz.

WARP+ konfigürasyonu:
Oluşturulan Wireguard konfigürasyonunu düzenleyelim, işaretlediğim yerler IPv6 olduğu ve kullanmadığım için siliyorum.

1723466916519.webp

Yasakların başladığı yer, Endpoint kısmı. "Engage.cloudflareclient.com" adresi; en basit tabiri ile çok genel bir adres. Cloudflare ekosisteminden bir linki size otomatik atıyor. Optimizasyon ve en iyi sonuç istediğimiz için bu istenmedik bir durum. Bu adrese bi' tracert atıp görelim:

1723467971352.webp

Bizi 162.159.192.1 adresine bağlıyor. Ya da yasaklı ise hiçbir yere bağlayamıyor...

Bu bize verdiği IP adresini biz kendimiz seçip alacağız, yasaklı olmayan bir IP adresinden. (Ama ISP'ler IP'e değil IP Range'e yasak atıyor bu işe yaramaz :( dediğinizi duyar gibiyim.) Peki bunu nasıl bulacağız?

"Show all assets" diyerek "CloudflareWarpSpeedTest-v1.5.3-windows-amd64.zip" olanı indirelim. Yönetici olarak çalıştırıp taramanın bitmesini bekleyelim.

1723468105730.webp

Tarama bittikten sonra programın bulunduğu yere result.csv dosyası oluşturacaktır. Onu açalım, not defteri bile olur.

Şöyle bir ekran karşılayacaktır:

1723468165372.webp

Bizim tercih etmemiz gereken bağlantı noktası en az paket kaybı ile en az gecikme süresi veren olmalı. Bu zaten en yukarıda çıkıyor.
Benim sonuçlarıma göre bu adres:
162.159.195.196 - port ise 1010.

Buradaki sayılar sırasıyla,
1-IP adresi
2-Port numarası
3-Paket kaybı oranı (yüzde cinsinden)
4-Gecikme süresi (ms cinsinden)

Yasaklı olan adreslerde paket kaybı %100 görünecektir. Bu sayede yasaklı olmayan bir adres de bulmuş olacağız.

Hatırlarsanız, Wireguard profilindeki adrese tracert attığımızda bize "162.159.192.1" adresini vermişti. Bakalım otomatik verdiği adres performans olarak kaçıncı sırada:

1723468324654.webp

Performans olarak 1.sıradaki adresi seçmek var, 1083.sıradakini seçmek var.

En performanslı adresi bulduk, şimdi bu adresi portu ile birlikte kopyalayıp konfigürasyonu buna göre ayarlıyoruz:

1723468559106.webp

Daha sonrasına kaydedip bağlanıyoruz.
Şuradan da bir kontrol edelim:

"warp=plus" gördüyseniz her şey tamamdır.

Dosya Ekleri

• 1723466853547.webp
    1723466853547.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırmalarıma göre WARP aradaki bağlantıyı şifrelese de, girdiğiniz site ISS'den aldığınız IP'yi görüyor, yani size farklı bir IP vermiyor.

Araştırmalarıma göre WARP aradaki bağlantıyı şifrelese de, girdiğiniz site ISS'den aldığınız IP'yi görüyor, yani size farklı bir IP vermiyor.

Emin misiniz? VPN kullanmanin tam olarak sebebi bunu engellemek uzerine kurulu. Cloudflare WARP ozelinde cok enterasan isler yapiyorsa bilemem tabii ama kaynak verebilir misiniz cok merak ettim

Herkese selamlar,

Maksimum seviyede bir Cloudflare WARP deneyimi için bir rehber hazırladım.

Ücretsiz Cloudflare WARP Plus:
Öncelikle tabi ki WARP Plus hesabımızın olması lazım. Bunu ücretsiz bir şekilde halledebiliyoruz. Bkz:

Cloudflare WARP Wireguard:
WARP+ aboneliğini halletiniz. Cloudflare WARP clienti, yani kendi programı yetersiz kalıyor. Bunun için Wireguard profili çıkartmalıyız. Bkz:
Wireguard profiline de WARP+ aboneliğinizi işlediniz.

WARP+ konfigürasyonu:
Oluşturulan Wireguard konfigürasyonunu düzenleyelim, işaretlediğim yerler IPv6 olduğu ve kullanmadığım için siliyorum.

Eki Görüntüle 73670

Yasakların başladığı yer, Endpoint kısmı. "Engage.cloudflareclient.com" adresi; en basit tabiri ile çok genel bir adres. Cloudflare ekosisteminden bir linki size otomatik atıyor. Optimizasyon ve en iyi sonuç istediğimiz için bu istenmedik bir durum. Bu adrese bi' tracert atıp görelim:

Eki Görüntüle 73677

Bizi 162.159.192.1 adresine bağlıyor. Ya da yasaklı ise hiçbir yere bağlayamıyor...

Bu bize verdiği IP adresini biz kendimiz seçip alacağız, yasaklı olmayan bir IP adresinden. (Ama ISP'ler IP'e değil IP Range'e yasak atıyor bu işe yaramaz :( dediğinizi duyar gibiyim.) Peki bunu nasıl bulacağız?

"Show all assets" diyerek "CloudflareWarpSpeedTest-v1.5.3-windows-amd64.zip" olanı indirelim. Yönetici olarak çalıştırıp taramanın bitmesini bekleyelim.

Eki Görüntüle 73679

Tarama bittikten sonra programın bulunduğu yere result.csv dosyası oluşturacaktır. Onu açalım, not defteri bile olur.

Şöyle bir ekran karşılayacaktır:

Eki Görüntüle 73680

Bizim tercih etmemiz gereken bağlantı noktası en az paket kaybı ile en az gecikme süresi veren olmalı. Bu zaten en yukarıda çıkıyor.
Benim sonuçlarıma göre bu adres:
162.159.195.196 - port ise 1010.

Buradaki sayılar sırasıyla,
1-IP adresi
2-Port numarası
3-Paket kaybı oranı (yüzde cinsinden)
4-Gecikme süresi (ms cinsinden)

Yasaklı olan adreslerde paket kaybı %100 görünecektir. Bu sayede yasaklı olmayan bir adres de bulmuş olacağız.

Hatırlarsanız, Wireguard profilindeki adrese tracert attığımızda bize "162.159.192.1" adresini vermişti. Bakalım otomatik verdiği adres performans olarak kaçıncı sırada:

Eki Görüntüle 73681

Performans olarak 1.sıradaki adresi seçmek var, 1083.sıradakini seçmek var.

En performanslı adresi bulduk, şimdi bu adresi portu ile birlikte kopyalayıp konfigürasyonu buna göre ayarlıyoruz:

Eki Görüntüle 73683

Daha sonrasına kaydedip bağlanıyoruz.
Şuradan da bir kontrol edelim:

"warp=plus" gördüyseniz her şey tamamdır.
Hocam, çok karışık. Nasıl yapacağım pek anlamadım. WireGuard profili nasıl oluşturacağım anlamadım ve hangi dosyayı indirmem gerektiğini bilmiyorum. Hem Linux hem de Android için hangisini indirmem lazım? Ayrıca, Android'de yapmak mümkün mü?

Emin misiniz? VPN kullanmanin tam olarak sebebi bunu engellemek uzerine kurulu. Cloudflare WARP ozelinde cok enterasan isler yapiyorsa bilemem tabii ama kaynak verebilir misiniz cok merak ettim

Kaynak

However, it does not necessarily mask your IP address. If you want to appear to be visiting a web site or a service from another country, you cannot do that with Cloudflare WARP. It unblocks Access to some platforms, but your IP address may not be hidden from services you intend to Access.
A traditional VPN service helps you protect your IP address. So a VPN will suit you better if you want to hide your identity from web sites and other services while having an encrypted network connection. You can always check out some of the best free VPNs available.

WARP, IP adresinizi girdiğiniz sitelerden gizlemez, IP'nizi gizlemek isyorsanız geleneksel VPN kullanın diyor.

Kaynak

WARP, IP adresinizi girdiğiniz sitelerden gizlemez, IP'nizi gizlemek isyorsanız geleneksel VPN kullanın diyor.
WARP encrypts your traffic and the DNS queries., meaning your network remains secure, and your Internet Service Provider cannot spy on your activities. The app you use to access WARP also gives you the option to utilize a DNS-over-HTTPS connection, which keeps your DNS queries private.

However, it does not necessarily mask your IP address. If you want to appear to be visiting a website or a service from another country, you cannot do that with Cloudflare WARP. It unblocks access to some platforms, but your IP address may not be hidden from services you intend to access.

Bence burada demek istedigi Cloudflare Warp kullandiginizda her zaman icin ulkeyi degistirecegini garanti etmemesi. IP adresini gizlemek degil. Hemen hemen her ulkede sunucusu oldugundan ve latency acisindan en yakin olana baglandigindan, cikis IP'niz yine bir Turkiye IPsi olacak ki bu normal.

Bence yazi biraz yaniltici olmus, hatta sonlara dogru verdigi top 5 vpn sayfasinin olmasi da sponsorlu oldugunu dusundurttu bana. Nitekim ISP'nin benim yaptigimi izleyemedigi ama baglandigim sitenin izleyebildigi senaryolar garip geliyor bana. Hakeza bunu test etmesi de basit, ipleak.net gibi bir siteye warp bagliyken IP adresi degisiyorsa tamamdir bence.

Bence burada demek istedigi Cloudflare Warp kullandiginizda her zaman icin ulkeyi degistirecegini garanti etmemesi. IP adresini gizlemek degil. Hemen hemen her ulkede sunucusu oldugundan ve latency acisindan en yakin olana baglandigindan, cikis IP'niz yine bir Turkiye IPsi olacak ki bu normal.

Bence yazi biraz yaniltici olmus, hatta sonlara dogru verdigi top 5 vpn sayfasinin olmasi da sponsorlu oldugunu dusundurttu bana. Nitekim ISP'nin benim yaptigimi izleyemedigi ama baglandigim sitenin izleyebildigi senaryolar garip geliyor bana. Hakeza bunu test etmesi de basit, ipleak.net gibi bir siteye warp bagliyken IP adresi degisiyorsa tamamdir bence.
Olabilir dostum. Burada 10 ay önce yazan birisi bu durumun değiştiğini ve artık Cloudflare IP'si verdiğini yazmış. WARP kullanmıyorum, kullanan birisi test edebilir.