Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Her anlık CMD açılıp kapanması virüs olduğu anlamına gelmez. Virüs taramaları genelde bir işe yaramaz, kendi güvenliğini kendin sağlaman gerek. Bu açılan CMD programları, herhangi bir normal kullandığın uygulamanın da olabilir. Eğer şüphelendiğin bir dosya vs. çalıştırıp yüklemediysen bir sorun yoktur. Zaten bir virüs olsa, yüksek ihtimalle o CMD ekranını görmezsin; çünkü kullanıcıdan habersiz bir şekilde arka planda çalışmasını sağlayabilirler.
cakiiiiiii3
Uzman
Bana da oluyor o. Bir uygulama tetikliyor olabilir.Herhangi bir crackli uygulama yok, virüs taraması da yaptım fakat bazen ayda bazen haftada ama çok nadir şekilde 1 saniye dahi olsa CMD açılıyor. Acaba virüs var mıdır?
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 14
Güvenli uygulamalar bunu bazen yapabiliyor. Maalesef "cmd /c veya cmd /k" gibi komutları arkaplanda çalıştırırken pencere gizlemeyi bilmeyen yazılımcılar var hâlen bu dünyada.Herhangi bir crackli uygulama yok, virüs taraması da yaptım fakat bazen ayda bazen haftada ama çok nadir şekilde 1 saniye dahi olsa CMD açılıyor. Acaba virüs var mıdır?
Her anlık CMD açılıp kapanması virüs olduğu anlamına gelmez. Virüs taramaları genelde bir işe yaramaz, kendi güvenliğini kendin sağlaman gerek. Bu açılan CMD programları, herhangi bir normal kullandığın uygulamanın da olabilir. Eğer şüphelendiğin bir dosya vs. çalıştırıp yüklemediysen bir sorun yoktur. Zaten bir virüs olsa, yüksek ihtimalle o CMD ekranını görmezsin; çünkü kullanıcıdan habersiz bir şekilde arka planda çalışmasını sağlayabilirler.
Eğer yapmadıysanız bir kere de Malwarebytes ile de tarama yapabilir misiniz? Her Malware virüs olmayabilir. Arkadaşların söyledikleri de doğru.
Sorun yok normal bir olay.
Haklısın teşekkürler. Uzun zamandır merak ediyordum sonunda aydınlandım hocam.
Eğer yapmadıysanız bir kere de Malwarebytes ile de tarama yapabilir misiniz? Her malware virüs olmayabilir. Arkadaşların söyledikleri de doğru.
Denedim herhangi bir tehdit yazılım bulmadı.
Armoury Crate kullanıyor musunuz? Bilgisayara acayip derecede işliyor kendini bu uygulama. Bu yazılım bende de bazen buna sebep olabiliyor.
Kullanmıyorum hocam.
Güvenli uygulamalar bunu bazen yapabiliyor. Maalesef "CMD /c veya CMD /k" gibi komutları arka planda çalıştırırken pencere gizlemeyi bilmeyen yazılımcılar var hâlen bu dünyada.
Deneyeceğim hocam sağ olun.
Teşekkürler hocam.
Sağ olun hocam.Bana da oluyor o. Bir uygulama tetikliyor olabilir.
Yeni konular
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-