Önceliğim ses kalitesi ve ANC. Tabii ki kulaklıklar bunlardan ibaret değil malzeme kalitesi, kulağa iyi oturması (düşmemesi), dışarı ses vermemesi gibi özelliklerde önemli.

Burada detaylı karşılaştırması var ama benim merak ettiğim, CMF Buds 2 sırf indirimdeydi diye çok araştırmadan 1500'e aldım. Daha kargolanmadı bile. İade edip bunlardan birini almak daha mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hepsini kullandım, hatta cmf Buds serisinde hem Pro 2 hem de 2'yi kullandım.
Dengeli ses istiyorum ve halihazırda cihazım Samsung diyorsanız(kendi özel codeci bu koşulda devreye giriyor)-> Galaxy Buds FE.
Batarya ömrü ve yüksek bass istiyorum Samsung'dan daha uzun gitsin şarjı diyorsanız-> CMF Buds 2
Ufak tip olsun kulağım rahatsın etsin diyorsanız-> a40.

Ayrıca Samsung ve cmf spatial Audio özelliğine sahip ve dinlediğiniz platorma da bağlı olarak parçalarda ve videolarda 3D ortam simüle ederek tıpkı oyuncu kulaklıklarındaki 7+1 mantığında yön algısına daha hassas bir şekilde sahip olmanızı saplayacak eminim ki farkı siz de hissedeceksiniz, enstürmanların birbirine karışmadığı güzel kulaklıklar bu ikisi.
Burada tercihinizi dinlediğiniz müziklere ve ne kadar bass sevdiğinize göre vermelisiniz.

Bir diğer notum da şu: Samsung'un altyapısını AKG Cmf'in altyapısını ise dirac üstlenmiş yani ikisi de ses konusunda işini uzmanlarla beraber yürütmüş iki marka.

Hocam hepsini kullandım, hatta cmf Buds serisinde hem Pro 2 hem de 2'yi kullandım.
Dengeli ses istiyorum ve halihazırda cihazım Samsung diyorsanız(kendi özel codeci bu koşulda devreye giriyor)-> Galaxy Buds FE.
Batarya ömrü ve yüksek bass istiyorum Samsung'dan daha uzun gitsin şarjı diyorsanız-> cmf Buds 2
Ufak tip olsun kulağım rahatsın etsin diyorsanız-> a40.

Ayrıca Samsung ve cmf spatial Audio özelliğine sahip ve dinlediğiniz platorma da bağlı olarak parçalarda ve videolarda 3D ortam simüle ederek tıpkı oyuncu kulaklıklarındaki 7+1 mantığında yön algısına daha hassas bir şekilde sahip olmanızı saplayacak eminim ki farkı siz de hissedeceksiniz, enstürmanların birbirine karışmadığı güzel kulaklıklar bu ikisi.
Burada tercihinizi dinlediğiniz müziklere ve ne kadar bass sevdiğinize göre vermelisiniz.

Bir diğer notum da şu: Samsung'un altyapısını AKG Cmf'in altyapısını ise dirac üstlenmiş yani ikisi de ses konusunda işini uzmanlarla beraber yürütmüş iki marka.

Basstan ziyade ses netliği ve doğruluğu daha önemli, Samsung telimde yok. Anker Q30 var bende autoeqdeki target EQ yu kullanıyorum defaultu çok boğuk. Ayrıca testlere göre buds fe ile buds pro 2 yakın. Siz olsanız hangisini alırdınız?

Neden peki? Buds FE ile cmf Buds 2 yide kullandım demişsiniz ne gibi farklar var. Cmf için bazı olumsuz yorumlar gördüm ve dışarıya ses veriyor diyorlar, bunlar tereddüt ettirdi.

Hocam Cmf'in son sesi cidden yüksek yani böyle çakma kulaklık dışarıya ses vermesi gibi bir durum değil.
Son seste dinlemenizi ben de tavsiye etmiyorum, ki elektronik ve metal müziği son ses dinlerim normalde.
Galaxy daha dengeli bir profile sahip ama asıl kaybettiren nokta şarj ömrü, kutuyla beraber karma şarj ömrü Cmf'ten geçince çok rahatsız ettti.
Ayrıca mikrofon kalitesi (mikrofon sayısı ve konumu da bunu etkiliyor olmalı) daha iyi.

Hocam CMF'in son sesi cidden yüksek yani böyle çakma kulaklık dışarıya ses vermesi gibi bir durum değil.
Son seste dinlemenizi ben de tavsiye etmiyorum, ki elektronik ve metal müziği son ses dinlerim normalde.
Galaxy daha dengeli bir profile sahip ama asıl kaybettiren nokta şarj ömrü, kutuyla beraber karma şarj ömrü CMF'ten geçince çok rahatsız ettti.
Ayrıca mikrofon kalitesi (mikrofon sayısı ve konumu da bunu etkiliyor olmalı) daha iyi.

Anladım hocam, sağ olun güzel yorumlarınız için.

Galaxy daha dengeli bir profile sahip ama asıl kaybettiren nokta şarj ömrü, kutuyla beraber karma şarj ömrü Cmf'ten geçince çok rahatsız ettti.

Şarj ömrü meselesinde Buds'un hakkını yediğinizi düşünüyorum. Dediğim gibi 2 yıldır aktif olarak kullanıyorum, 1 kez bile şarjının bittiğine şahit olmadım. Günlük 3-4 saate varan kullanımlarda bile kutusuyla birlikte 1 haftayı gayet rahat çıkarıyor. Samsung telefonda kullanılacaksa kesinlikle Buds alınmalı.