Babama alacagim. Aslinda asiri gerekli gormuyor yeni telefon almayi, A50 kullaniyor. Sadece elindeki telefonun ne zaman bozulacagini bilinmedigi ve yilbasindan sonra deli dehset zamlar gelecegini bildigim icin almak istiyorum. Kamerasi a50'ye gore nasil?

Babama alacagim. Aslinda aşırı gerekli gormuyor yeni telefon almayi, A50 kullaniyor. Sadece elindeki telefonun ne zaman bozulacagini bilinmedigi ve yilbasindan sonra deli dehset zamlar gelecegini bildigim icin almak istiyorum. Kamerasi A50'ye gore nasıl?

A50'ye göre kesinlikle değecek farklar var. Kamerada A50'den iyidir muhtemelen.

Önümüzdeki sene içerisinde yeni bir telefon ihtiyacınız gözle görülür şekilde varsa ve bu modelde kafanıza yatıyorsa 6 taksit imkanı ve 10.000 lira olması gayet alınabilir sebep. Benim validenin telefonu bozuldu bozulacak IP7 o yüzden sorgulamadan aldım gelecek zamlardan etkilenmeyelim aradan çıksın diye hocam.

Babama alacagim. Aslinda aşırı gerekli gormuyor yeni telefon almayi, A50 kullaniyor. Sadece elindeki telefonun ne zaman bozulacagini bilinmedigi ve yilbasindan sonra deli dehset zamlar gelecegini bildigim icin almak istiyorum.

Babama aldım bir tane, yardımlarınız için teşekkürler. Zaten annemde nothing Phone 1 var, arayüzü vb. gayet güzel. Ama bir noktada ikilemde kaldım. Bu nothing Phone 1'in tasarımı aşırı güzel. Ben şahsen hayran kaldım. Alacağım telefonun tasarımını seçme hakkım olsa birinci seçeneğim bu telefonun tasarimi olurdu. Aksine cmf Phone 1'in tasarımı nothing Phone 1 kadar güzel değil. Cmf tercih etmek için hatri sayılır sebepler var (ekran süresi, işlemci verimliliği, GPU performansı). Ayrıca nothing Phone 1'de ekran süresi ve GPU performansı yetersiz kalıyor. Yani bu eksilerden ikisi cmf Phone 1E göre sadece eksi bir özellik değil, bir ihtiyaç eksikliği olarak da kabul edebiliriz. Cmf Phone 1'in tasarımini begenmemem ve nothing Phone 1'in, ekran süresi ve GPU performansındaki yetersizlik sebebiyle tercih etmeyişim beni tasarimsal anlamda ilk seçenek olarak nothing Phone 2, ikinci seçenek olarak Phone 3A Pro'ya yönlendiriyor. Nothing Phone 2'nin 2. el TR garantisiz olarak en en en aşağı 16 bin TL'ye bulunabilmesi şevkimi kırıyor. Çünkü garantisiz cihazı 16ya bile zor bulacak olmam bu uğraşa ve garantisiz cihaz riskine degmez. Sıfır fiyatlarda nothing Phone 1'deki gibi bir düşüş de yaşamadı. O yüzden daha ucuza bulabileceğimi sanmıyorum. 3A Pro ise zaten hem fiyatinin tuzlu olmasi hem de o kadar fiyat farkina ragmen islemcisinin 10bin liralik cmf Phone 1E gore sadece yuzde 15 20'lik bir farki olmasi almaktan uzaklastiriyor. Burada bu telefonun kamera odakli olmasi vb. pek ilgilenmiyorum. İslemcisinin gunluk kullanim için yeterli oldugunu da soyleyebilirsiniz. Evet zaten ben de buna katiliyorum, Techolay'da dolasmak, Instagram kaydirmak icin gayet yeterli. Fakat oyun performansi için yeterli değil. Fiyatindan bagimsiz olarak, ancak idare eder. PUBG Mobile gibi bir oyunda zirve savasi oynarken son dakikalarda 20 30 kişinin bir bolgede toplandigi zaman sabit 60 FPS ver verebiliyorsan. Veremez, bu islemcinin sınırı bu. Bunun disinda tdm'ciler icin gayet yeterli, eger nothing yazilimi izin veriyorsa (bilmiyorum belki Android surumu ile ilgilidir) GFX tool ile 90 FPS sınıra bile çekilebilir. Asasi yukarı sabit verir yani donma takilma olmaz. Ben zirveciyim arkadas.

Ürün bugün geldi kurdum. Hızı, kamerası, performansı şu anlık fiyatına göre tam puan aldı benden. Tasarımı da hoşuma gitti. Yurt dışı iPhone kullanıyorum acaba bir tane daha alıp köşeye koysam mı hospot olarak kullanmak için diye bile düşündürttü. Alanlar güle güle kullansın.

Ürün bugün geldi kurdum. Hızı, kamerası, performansı şu anlık fiyatına göre tam puan aldı benden. Tasarımı da hoşuma gitti. Yurt dışı iPhone kullanıyorum acaba bir tane daha alıp köşeye koysam mı hospot olarak kullanmak için diye bile düşündürttü. Alanlar güle güle kullansın.

Hayırlı olsun. Memnun olmanıza sevindim.

Cihazı kurar kurmaz 1.86 GB'lık bir güncelleme ile geldi şu an onu yapmaktayım. İlk kurulum ekranında simgeler ile ilgili bir seçim ekranı geldi orada geleneksel Google simgelerini seçtim valide kullanacağı için. İlk bakış olarak Samsung bir cihaz kullanıyor gibiyim farklı hissettirmedi hem beni hem valideyi. Ivır zıvır saçma uygulamalar ve reklamlar olmadığı içinde ayrıca mutluyum. Ekran tazeleme oranı iyi. Birazdan kamera performansını görün diye birkaç fotoğraf eklerim buraya. Onun dışında bildirim ses tonlarını beğenmedim ama istediğimiz şeyi ekleyebildiğimiz için MP3 dönüştürücü ile hallettim. Ayarlar kısmı da çok sade ve bence böyle olması büyükler için daha iyi olmuş. Ayarlarda RAM genişletme diye bir sekme var sanırım ekstra bellekten alıp cihaz performansına ayırıyor. Standartı 2 GB olarak gelmiş bunu da 4'e çıkardım bakalım.

NFC çok büyük eksi vs. diyorlar haklı olabilirler ama öyle aman aman bir banka uygulamalarıyla validenin işi olmadığı için ne zaman kullanmaya ihtiyacı olur hiç bilmiyorum bu güne kadar bir iki kez anca işimiz düştü NFC'ye.

Edit : 1.86 GB'lık güncellemenin üzerine 256 MB'lık bir Genaral Improvements and Bug Fixes güncellemesi aldı cihaz.