Uyuyan Sincap

Üstün
Arkadaşlar daha fişi takar takmaz bilgisayar kendi kendine açıldı. Ben starta basmadım. Siyah ekranda "CMOS Battery Failure" yazdı. Geçen de izinsiz giriş uyarısı vermişti onu BIOS'tan kapatmıştım. Anakartım ölüyor galiba. BIOS piliyle alakalıysa değiştireyim.

BIOS pili bitmiş olabilir – anakart üzerindeki küçük yuvarlak pil (CR2032) zayıf veya ölmüşse sistem saatini ve BIOS ayarlarını tutamaz, açılışta “cmos battery failure” uyarısı gelir. Pili değiştirince çoğu sorun kendiliğinden çözülür.

BIOS ayarları bozulmuş olabilir

Anakart bağlantıları veya soket sorunu – nadiren pil yuvasındaki temas problemi de bu hatayı verebilir. Pili çıkarıp takmak veya yuvasını kontrol etmek sorunu çözebilir.

BIOS pili bitmiş olabilir – anakart üzerindeki küçük yuvarlak pil (CR2032) zayıf veya ölmüşse sistem saatini ve BIOS ayarlarını tutamaz, açılışta “cmos battery failure” uyarısı gelir. Pili değiştirince çoğu sorun kendiliğinden çözülür.

BIOS ayarları bozulmuş olabilir

Anakart bağlantıları veya soket sorunu – nadiren pil yuvasındaki temas problemi de bu hatayı verebilir. Pili çıkarıp takmak veya yuvasını kontrol etmek sorunu çözebilir.
Ben starta basmadan bilgisayarın kendi kendine açılması neden olabilir hocam?

BIOS ayarlarınızda "Power on after AC loss" gibi bir seçenek aktif olabilir.
Anakart 2011 üretimi, 2021 den beri bende. İlk defa bu sorunu yaşadım. Hiç bios ayarı yapma ihtiyacı duymadım, geçen izinsiz giriş uyarısı için ayar yaptım, şimdi de bu çıktı. İntel anakartta bu ayar nerede acaba kapatayım.

Anakart 2011 üretimi, 2021 den beri bende. İlk defa bu sorunu yaşadım. Hiç bios ayarı yapma ihtiyacı duymadım, geçen izinsiz giriş uyarısı için ayar yaptım, şimdi de bu çıktı. İntel anakartta bu ayar nerede acaba kapatayım.
Yaptığınız ayardan dolayı belki BIOS ayarları bozulmuş olabilir.

Yaptığınız ayardan dolayı belki BIOS ayarları bozulmuş olabilir.

Chassis Intrusion​

Uyarısı aldım. Bende biostan bu ayarı disable yaptım. Tek eylemim buydu.

Bir daha bilgisayarı kapatıp açayım acaba aynı olay olacak mı? Ya da kapattığımda geri kendi kendine açılacak mı?