Vatan Bilgisayar'dan fatura tarihi 20 Eylül 2025 olan bir hazır sistem aldım, 14 günlük iade sürem devam ediyor. Tarayıcıda bir sekme açarken veya bir uygulamaya girdiğimde kısa süreli bir ses geliyor, 45 saniyelik stres testi yaptığım videoyu ekledim. Sizce iade etmeli miyim?

Vatan Bilgisayar'dan fatura tarihi 20 Eylül 2025 olan bir hazır sistem aldım, 14 günlük iade sürem devam ediyor. Tarayıcıda bir sekme açarken veya bir uygulamaya girdiğimde kısa süreli bir ses geliyor, 45 saniyelik stres testi yaptığım videoyu ekledim. Sizce iade etmeli miyim?

Coil whine herhangi bir sorun teşkil etmez sadece sesten ibaret iade etmek size kalmış.

Her coin whine'lı ürün garanti kapsamı içinde değildir, servis tarafından kontrol edilip belli bir desibeli aşması gerekiyor, o yüzden çok bağırmıyorsa uğraşmayın kartı yolla geri gelsin falan çok uzun iş bide kart servis'den her zaman yolladığın gibi dönmeyebilir.

Vatan Bilgisayar'dan aldığım monitor coil whine sorunlu çıkmıştı. İade edebilmek için on takla atmam gerekmişti. Çok zorlu süreçti. Servise göndermek istediler. Servisteki insanlar zaten kargaşadan duyamayacaktı, duysalar bile "sorun yok" diyip geri yollayacaklardı. 3 hafta boşuna gidecekti. Çok inat ettim ve iademi aynı gün içinde aldım. Karen oldum.

Ben şahsen bu sese katlanamıyorum. Bazı insanlar bu sesi duyamıyor, özellikle orta yaşlardan sonra yüksek frekans işitme kaybı olduğu için çoğu kişi duyamıyor. Servistekilerde duyamaz muhtemelen. Ben sizin yerinizde olsam iade ederdim. Çünkü artık sesin farkındasınız. Hep aklınızın arka uçlarında olacak ve arada sırada rahatsız olacaksınız. Psikolojik baskıya değmez. Paranızla rezil olmak gibi bir şey. Ben olsam iade ederdim.