Detaylar
Kim cevapladı?Bu yaklaşımın beğenmediğim birçok yanı var fakat ilk aklıma gelen çözümlerden biri oldu, buyurun:
Mantık şu şekilde:
JSFiddle ön izlemesi gelmiş Sosyal'e, vay! Bayağı iyi.
Yoksa başından beri var mıydı?..
Yoksa başından beri var mıydı?..
Mantık şu şekilde:
- Metin yazan her yerde aynı metnin alt alta Türkçe ve İngilizce versiyonlarını barındıran elementler bulunuyor, sırasıyla
trveensınıflarına sahip. Ben bu iki dilin olacağını varsaydım. - Script kısmında şu anki dili tutuyoruz
curLangdeğişkeninde. - Dil değiştirme butonu ve bu butona atanmış bir
onclicketkinliği var. Butona basıldığı zamanchangeLanguagefonksiyonu çağrılıyor ki bu fonksiyon yine script kısmında tanımlı. - Fonksiyon şu şekilde çalışıyor: Şu anki dile sahip elementlere
hiddensınıfı ekle, diğer dile sahip elementlerdenhiddensınıfını kaldır.hiddensınıfı da sadecedisplay: none;özelliğini kapsıyor.
mertjr
Başarılı
Bu yaklaşımın beğenmediğim birçok yanı var fakat ilk aklıma gelen çözümlerden biri oldu, buyurun:
JSFiddle ön izlemesi gelmiş Sosyal'e, vay! Bayağı iyi.
Yoksa başından beri var mıydı?
Mantık şu şekilde:
En azından fikir olsun.
- Metin yazan her yerde aynı metnin alt alta Türkçe ve İngilizce versiyonlarını barındıran elementler bulunuyor, sırasıyla
trveensınıflarına sahip. Ben bu iki dilin olacağını varsaydım.- Script kısmında şu anki dili tutuyoruz
curLangdeğişkeninde.- Dil değiştirme butonu ve bu butona atanmış bir
onclicketkinliği var. Butona basıldığı zamanchangeLanguagefonksiyonu çağrılıyor ki bu fonksiyon yine script kısmında tanımlı.- Fonksiyon şu şekilde çalışıyor: Şu anki dile sahip elementlere
hiddensınıfı ekle, diğer dile sahip elementlerdenhiddensınıfını kaldır.hiddensınıfı da sadecedisplay: none;özelliğini kapsıyor.
Peki beğendiğiniz yanları daha çok olan çözümler nelerdir? Söyleyebilir misiniz onları da?
Peki beğendiğiniz yanları daha çok olan çözümler nelerdir? Söyleyebilir misiniz onları da?![]()
Keşke daha iyi çözümler düşünebilsem de onları paylaşsam. : D
Ne düşünebildiysem onu paylaştım. Kötü yanlarını görebilmekle birlikte nasıl iyileştirebileceğimi bilemedim.
React gibi bir kütüphaneyle yapmak rahatıma gelirdi.
GitHub - kaisermann/svelte-i18n: Internationalization library for Svelte
Internationalization library for Svelte. Contribute to kaisermann/svelte-i18n development by creating an account on GitHub.
mertjr
Başarılı
Bu nedir tam olarak?![]()
GitHub - kaisermann/svelte-i18n: Internationalization library for Svelte
Internationalization library for Svelte. Contribute to kaisermann/svelte-i18n development by creating an account on GitHub.github.com
Svelte kullanan bir yerelleştirme çözümü.
mertjr
Başarılı
Hepsi için ayrı bir ing html sayfası açsam site ağırlığını etkiler mi?
Pek etkilemez ama verimsiz olur.Hepsi için ayrı bir ing html sayfası açsam site ağırlığını etkiler mi?
mertjr
Başarılı
20 sayfa falan. Diğer türde hiç yapmadığım için örnek bakıp izleyip öğrenebileceğim bir kaynak bulamadım. :/
Yeni konular
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor