Çoklu ekranlı sistemde istenilen ekranda uygulamalar nasıl açılabilir?

krutss

Çalışkan
Merhaba. İşim gereği sunum yapmam gerekiyor ve üç adet ekran kullanıyorum (biri sunum ekranı, Miracast ile yayın yapıyorum.) Açılan tüm uygulamaların öncelikle istediğim ekranda açılmasını istiyorum fakat Windows 11'de pencerelerin kapatılan son konumlarına göre uygulamaların açıldığı ekran değişiyor.

Ultramon'u deneme sürümü ile kullandım böyle bir isteği yapamadım.
DisplayFusion kullanıyorum ve Tetikleyiciler sekmesinden bir adet emir girdim. Bu yöntem istediğimi tam olarak vermiyor. Önce uygulama kapanan konumda açılıyor, daha sonrasında belirgin bir gecikme ile istenilen ekrana taşınıyor.
Diğer ücretsiz alternatifleri denedim fakat onlar işe yaramadı.

Windows - Görüntü ayarları kısmında "Monitör bağlantısına göre pencere konumlarını hatırla" seçeneğini açıp kapatmam bir değişiklik yaratmadı.

Özetle isteğim her uygulama birinci monitörümde açılsın ve istediğim monitöre geçişi fare ile ben sağlayayım. Böyle bir şey yapmam mümkün mü?

Aşağıda, üç ekranlı sisteminizin ilk monitöründe uygulamaları açmanıza yardımcı olacak adımları bulabilirsiniz:

1. Ekran Ayarlarını Kontrol Edin​

- Ayarlar > Görüntü bölümüne gidin.
- Üç monitörünüzü görüntüleyin ve birinci ekranı (uygulamaların açılmasını istediğiniz ekran) ana ekran olarak ayarlayın.
- Ana ekran olarak ayarlamak için ekranı seçin ve "Bu ekranı ana ekran yap" seçeneğini işaretleyin.

2. Uygulamaların Başlangıç Ayarlarını Yapın​

- Uygulamaları açmadan önce, her bir uygulamanın penceresini birinci ekranınıza taşımak için:
- Uygulamayı açın.
- Pencereyi birinci ekrana sürükleyin ve yerleştirin.
- Uygulamayı kapatın. Windows, çoğu uygulamanın en son konumunu hatırlamalıdır.

3. Windows Kısayollarını Kullanın​

- Uygulamalar açıkken, pencereleri taşımak için klavye kısayollarını kullanarak ekranlar arasında geçiş yapabilirsiniz.
- Windows Tuşu + Shift + Sağ/ Sol Ok tuşu kombinasyonu ile pencereleri istediğiniz ekranlar arasında hareket ettirebilirsiniz.

4. Üçüncü Taraf Uygulamaları Değerlendirin​

- Eğer yukarıda belirttiğim yöntemler işe yaramazsa, DisplayFusion gibi üçüncü taraf yazılımları kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak, istemediğiniz gecikmeyi azaltmak için ayarları gözden geçirebilir veya alternatif çözüm arayışında bulunabilirsiniz.
- Burada, Actual Multiple Monitors gibi başka bir uygulama deneyebilirsiniz. Bu uygulama, pencere konumları ve geçişlerinde daha iyi kontrol sunabilir.

5. Windows Güncellemelerini Kontrol Edin​

- Windows 11'in güncel bir sürümünü kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin. Belirli güncellemeler, çoklu ekran sorunlarını çözebilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra, uygulamalarınızın istenilen ekranla çalışmasını sağlamanız umuduyla. Eğer sorunun devam ederse, uygulamalar hakkında ek detaylar ile geri dönüş yapabilirsiniz.

Merhaba. Bahsettikleriniz çözüm olmadı.

Seçili durumda ve isteğime uygun herhangi bir fark yaratmıyor.

Bunu her seferinde yapmam mümkün değil. Bazen de uygulamayı/pencereyi sunum yaptığım ekranda kapatmam gerekiyor, yine istemediğim sorunla karşılaşıyorum.

Bu durumu yaşamamam gerekiyor. Müşterilerim ilgili ekrana bakarken sadece göstermek istediklerimi görmeli. Bu durumum da sunumumda gecikme ve bölünme yaratıyor.

DisplayFusion şu anda tek ihtiyacıma cevap veren program fakat bahsettiğim gibi sunum esnasında açılıp kapanan pencereler hoş olmuyor. Bunu hâlâ engelleyebilmiş değilim. "Actual Multiple Monitors" adlı uygulamada böyle bir seçeneği bulamadım (Açılan pencerelerin istenilen ekranda açılması). Hâlâ çözüm ve alternatif peşindeyim.

Windows sürümüm güncel ve herhangi bir değişiklik yaratmıyor. Bu durum ekran sorunundan ziyade yazılım ile çözülebilecek kişiye özel bir sorun gibi duruyor. bu ihtiyacı başka kimse yaşamamış ya da bilmediğim bir yöntem ile çözmüş olmalı ki internette farklı dillerde arama yapmama rağmen bulamadım.

Özetle DisplayFusion ile istediğimi yapabiliyorum (eksik de olsa) fakat açılıp kapanan pencereler hoş olmuyor. Bu durumu çözebilir miyiz?
Alternatif arayışım hâlâ devam etmekte. Programa bağlı kalamam istediğim olsun yeter, önerdiğiniz başka program var mı?
Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…