Bunu nasıl yapıyorsunuz? Üyeleri doğrularken böyle bir şey mi oluyor?
Siteye giriş yaptığınızda tarayıcınız IP adresi, tarayıcı ve işletim sistemi vb. bilgiler gibi standart teknik verileri siteye otomatik olarak iletir. Bu bilgiler kullanıcıyı bireysel olarak tanımlamaktan ziyade oturum güvenliği ve sistemsel kayıtlar için kullanılır. Her sitede olduğu gibi bu bilgiler bizde de otomatik olarak alınıyor.

Tarayıcı parmak izi oluşturma (browser fingerprinting) yöntemlerine göre değişiklik göstermekle birlikte kullanıcıların "user agent" bilgisi, zaman dilimi, dil, ekran çözünürlüğü, kullanılan GPU veya ses donanımı, hatta yazı tipine göre bile o cihaza ait benzersiz bir kimlik oluşturuluyor. Ardından bu kimliğe göre kullanıcının IP adresi değişse, VPN kullanılsa, gizli sekme açılsa bile kullanıcının kim olduğu anlaşılabiliyor.

Techolay böyle mi yapıyor, bilmiyorum ama böyle yapan birçok platform var.

Aşağıdaki projeye bakabilirsiniz:

Son düzenleme:
Technopat'da çoklu üyelikten ceza yemiştim ama sonradan kaldırmışlardı.

Şimdi ben A şehrinde yaşıyorum diyelim. B şehrine gittim, kuzenime forum hesabı açacağım. İnternet farklı, telefon aynı. Açtım, iki saat sonra çoklu üyelik banı geldi. Durumu anlatınca kaldırdılar tabi ama sanırsam cihazdan dahi anlaşılabiliyor. IP adresinden anlaşılıyordur elbet ama telefonumda A'daki internet de kayıtlıydı. Aynı ağa bağlantılı olduğu zaman da anlaşılıyor sanırım cihaz farketmeksizin.

Technopat'da çoklu üyelikten ceza yemiştim ama sonradan kaldırmışlardı.

Şimdi ben a şehrinde yaşıyorum diyelim. B şehrine gittim, kuzenime forum hesabı açacağım. İnternet farklı, telefon aynı. Açtım, iki saat sonra çoklu üyelik banı geldi. Durumu anlatınca kaldırdılar tabii ama sanırsam cihazdan dahi anlaşılabiliyor. IP adresinden anlaşılıyordur elbet ama telefonumda A'daki internet de kayıtlıydı. Aynı ağa bağlantılı olduğu zaman da anlaşılıyor sanırım cihaz fark etmeksizin.

Yani örneğin aynı evde yaşayan iki kardeş var.
Bu iki kardeş ayrı ayrı hesap açamıyor mu?
Aynı evde oldukları için sadece bir tane hesap mı açılabiliyor?

Yani örneğin aynı evde yaşayan iki kardeş var.
Bu iki kardeş ayrı ayrı hesap açamıyor mu?
Aynı evde oldukları için sadece bir tane hesap mı açılabiliyor?
Bilmiyorum. Bana 10K'dan fazla mesajım ve yıllardır aktif olduğumdan dolayı suistimal uygulanmıştı. Yetkili İnsafiyetine kalmış bir durum olabilir.