- Makaleler
- 20
IP adresi, giriş yapılan cihaz, tarayıcı, mail adresi vb. birçok kıstasa bakılıyor.
IP adresi, giriş yapılan cihaz, tarayıcı, mail adresi vb. birçok kıstasa bakılıyor.
Siteye giriş yaptığınızda tarayıcınız IP adresi, tarayıcı ve işletim sistemi vb. bilgiler gibi standart teknik verileri siteye otomatik olarak iletir. Bu bilgiler kullanıcıyı bireysel olarak tanımlamaktan ziyade oturum güvenliği ve sistemsel kayıtlar için kullanılır. Her sitede olduğu gibi bu bilgiler bizde de otomatik olarak alınıyor.Bunu nasıl yapıyorsunuz? Üyeleri doğrularken böyle bir şey mi oluyor?
Technopat'da çoklu üyelikten ceza yemiştim ama sonradan kaldırmışlardı.
Şimdi ben a şehrinde yaşıyorum diyelim. B şehrine gittim, kuzenime forum hesabı açacağım. İnternet farklı, telefon aynı. Açtım, iki saat sonra çoklu üyelik banı geldi. Durumu anlatınca kaldırdılar tabii ama sanırsam cihazdan dahi anlaşılabiliyor. IP adresinden anlaşılıyordur elbet ama telefonumda A'daki internet de kayıtlıydı. Aynı ağa bağlantılı olduğu zaman da anlaşılıyor sanırım cihaz fark etmeksizin.
Bilmiyorum. Bana 10K'dan fazla mesajım ve yıllardır aktif olduğumdan dolayı suistimal uygulanmıştı. Yetkili İnsafiyetine kalmış bir durum olabilir.Yani örneğin aynı evde yaşayan iki kardeş var.
Bu iki kardeş ayrı ayrı hesap açamıyor mu?
Aynı evde oldukları için sadece bir tane hesap mı açılabiliyor?