Keremefe_1

Becerikli
Bilgisayarımda bir sorun vardı, ondan dolayı format atacaktım. Flash belleği vesaire hallettim F11'e basıp girdiğim zaman flash bellek gözükmüyor. İlk denediğim zamanda da menüye girse de disk seçiminde sorun çıkıyordu ondan dolayı kasadan kurmak istediğim disk dışındakileri söktüm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 15
Orayı atmayı unutmuşum, aklıma gelmişti isteyeceğiniz 😌
Secure Boot Active kısmını disabled yapın.

F10'a basın. "Save and Exit?" gibisinden soru çıkarsa onaylayın. F10 tuşuna basınca tepki vermiyorsa yukarıdan Exit kısmına gelin ve "Save Changes and Exit" gibi bir seçeneği arayın. "Discard" kelimesi geçen hiçbir seçeneğe güvenmeyin. :D

Ardından tekrar boot etmeyi denediğinizde sizi Windows kurulum ekranı karşılamalı.

Secure Boot Active kısmını disabled yapın.

F10'a basın. "Save and Exit?" gibisinden soru çıkarsa onaylayın. F10 tuşuna basınca tepki vermiyorsa yukarıdan Exit kısmına gelin ve "Save Changes and Exit" gibi bir seçeneği arayın. "Discard" kelimesi geçen hiçbir seçeneğe güvenmeyin. :D

Ardından tekrar boot etmeyi denediğinizde sizi Windows kurulum ekranı karşılamalı.
Dün bu hatadan dolayı diğer diskleri çıkarmıştım ama yine de hata veriyor

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    4,7 MB · Görüntüleme: 11
Önce "sel disk 0" yazın. Ardından "clean" yazın. Bu işlemle bilgisayardaki diski bölümüne kadar sileceğiz. Sonra bilgisayarı yeniden başlatıp o boş alana tekrar kurmayı deneyin.
Dediğiniz işlemleri yaptım ama sonrasını anlayamadım?

dediğiniz işlemleri yaptım ama sonrasını anlayamadım?
Bilgisayarı kasadan kapatıp yeniden açıp aynı menüye geliyorum doğru mudur?

Dediğiniz işlemleri yaptım ama sonrasını anlayamadım?

"clean" komutundan sonra pencereleri kapatın. Bilgisayar kendini yeniden başlatacak. Windows kurulum ekranını baştan başlatacağız. Bu sefer 240 GB diskinizi seçtiğinizde hata vermeden ilerlemesi lazım. Yeni bölüm de açmadan direkt ileri yapacaksınız.

Bilgisayarı kasadan kapatıp yeniden açıp aynı menüye geliyorum doğru mudur?
"clean" komutunu çalıştırdıysanız o da olur.

"clean" komutundan sonra pencereleri kapatın. Bilgisayar kendini yeniden başlatacak. Windows kurulum ekranını baştan başlatacağız. Bu sefer 240 GB diskinizi seçtiğinizde hata vermeden ilerlemesi lazım. Yeni bölüm de açmadan direkt ileri yapacaksınız.

"clean" komutunu çalıştırdıysanız o da olur.

Evet şu anda oldu. Bir problem daha çıkarsa yine yazacağım. Emeği geçen arkadaşlara başta siz olmak üzere teşekkür ediyorum.