Mem07

Çalışkan
Merhaba, ben arkadaşıma sistem dizeceğim işlemci kısmında R5 7600, RAM olarak 2x8GB RAM alacağım. Diğer parçaları daha seçmedim. Normalde MSI Pro B650M-P alacaktım fakat bazi kişiler Colorful Battle AX B650-Plus V15 Wi-Fi almamı söyledi. Sizce hangisi alınmalı?

Anakart tarafında bu tür alt markalara yönelmenizi pek tavsiye etmem ben. Önerenler genellikle diğer konularda önerildiğini görüp atıyor diye düşünüyorum. Önerenlere neden onu tavsiye ettiklerini sorun.

Bu forumda Colorful X570 yonga setli bir anakart kullanıcısı, BIOS güncellemesinin yayınlamadığını söylemişti mesela. Öte yandan benim fikrimce saçma sapan BIOS'ları var, insan aradığını bulamıyor. ASUS, MSI, Gigabyte gibi markalara yönelmenizi tavsiye ederim şahsen.

Anakart tarafında bu tür alt markalara yönelmenizi pek tavsiye etmem ben. Önerenler genellikle diğer konularda önerildiğini görüp atıyor diye düşünüyorum. Önerenlere neden onu tavsiye ettiklerini sorun.

Bu forumda Colorful X570 yonga setli bir anakart kullanıcısı, BIOS güncellemesinin yayınlamadığını söylemişti mesela. Öte yandan benim fikrimce saçma sapan BIOS'ları var, insan aradığını bulamıyor. ASUS, MSI, Gigabyte gibi markalara yönelmenizi tavsiye ederim şahsen.

Yayımladılar hocam da keşke yayımlamasalardı. "OC settings" eklendi ama kullanamıyorum saçma bir şekilde. Sözde PBO gibi olaylar var mış içinde nafile BIOS konusunda -1 deler. 726 gün sonra kafaları esti adamların.

1742844205882.webp

AM4'te en son tercih edilecek marka Colorful. BIOSTAR da bile 5700X3D desteği var :rolleyes: AM5 kanadında destek sunuyor şimdilik ama AMD yeni soket haberlerini bir duyursun bakalım o zaman da sunacaklar mı?
B350, X370, B450M K kartlarına 0 güncelleme yaptılar B450M K 2023 sonunda çıktı bir de yazılım konusunda yarın sıkıntı yaşamayı göze alarak seçebilirsin ancak Colorful'u @Mem07,