Emin1854

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

En az 4-5 saattir bununla uğraşıyorum. Ben bir tane anakart almıştım 1 ay önce falan. 1 tane RAM slotu bozuk çıktı, servise gönderdim. Sonra değişti, bana gelen anakartı taktım. Her şey tamam. Bir açtım jackler çalışmıyor ama kasanın ön paneli çalışıyor.

Sonra biraz araştırdım, bir ton şey denedim. Sonra dedim galiba bozuk, servise yolladım. Cihazda sıkıntı yok deyip geri gönderdiler. Şimdi de 4-5 saattir uğraşıyorum ama olmuyor.

Bu anakartı ilk aldığımda değişmeden önce sisteme taktığımda direkt her şey çalışmıştı. Ben ses driverı bile kurmadım.

Anakart Colorful Battle-AX B650M-Plus Wi-Fi V15.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

En az 4-5 saattir bununla uğraşıyorum. Ben bir tane anakart almıştım 1 ay önce falan. 1 tane RAM slotu bozuk çıktı, servise gönderdim. Sonra değişti, bana gelen anakartı taktım. Her şey tamam. Bir açtım jackler çalışmıyor ama kasanın ön paneli çalışıyor.

Sonra biraz araştırdım, bir ton şey denedim. Sonra dedim galiba bozuk, servise yolladım. Cihazda sıkıntı yok deyip geri gönderdiler. Şimdi de 4-5 saattir uğraşıyorum ama olmuyor.

Bu anakartı ilk aldığımda değişmeden önce sisteme taktığımda direkt her şey çalışmıştı. Ben ses driverı bile kurmadım.

Anakart Colorful Battle-AX B650M-Plus Wi-Fi V15.
1. Ses sürücülerini kontrol et:
- Aygıt Yöneticisi'ni açın (Windows tuşu + X tuşlarına basın ve Aygıt Yöneticisi'ni seçin).
- "Ses, video ve oyun denetleyicileri" bölümünü genişletin.
- Ses aygıtlarınızın listelenip listelenmediğini kontrol edin. Eğer “Yüklenmedi” veya “Soru işareti” ile gösterilen bir aygıt varsa, sağ tıklayarak güncellemeyi seçin.

2. Varsayılan ses aygıtını ayarlayın:
- Ses simgesine sağ tıklayın (görev çubuğunda sağ altta).
- "Ses ayarları" veya "Ses cihazları" seçeneğini seçin.
- "Giriş" ve "Çıkış" aygıtınızı kontrol edin. Anakart üzerindeki ses çıkışını varsayılan yapın.

3. Ses denetim panelini kontrol et:
- Denetim Masası > Ses'e gidin.
- “Oynatma” sekmesine gidin, burada ses çıkışınızı seçin ve "Özellikler" butonuna tıklayın.
- "Düzeyler" sekmesinde sesin kapalı olup olmadığını kontrol edin.

4. BIOS ayarlarını kontrol et:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girmek için gerekli tuşa (genellikle Del veya F2) basın.
- Ses aygıtlarının etkin olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse etkinleştirin ve kaydedip çıkın.

5. Bağlantıları kontrol edin:
- Ses kablolarının anakarta düzgün bir şekilde takıldığından emin olun. Kasanızın ön panel bağlantılarının anakarta doğru şekilde bağlı olup olmadığını da kontrol edin.

6. Yeni aygıt veya güncelleme kontrolü yapın:
- Cihazın üreticisinin web sitesinden en son ses sürücülerini indirin ve kurun.

7. Farklı bir ses cihazıyla deneyin:
- Eğer ekipmanınızda (hoparlör veya kulaklık) başka bir ses cihazıyla denemeler yaparak sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu belirleyin.

Bu adımları uyguladıktan sonra ses girişlerinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer hala sorun devam ediyorsa, ek bilgi sağlayarak daha fazla yardım isteyebilirsiniz.

Geçmiş olsun, bende Colorful X570M kullanıyorum önermiyorum yazılım olarak beni çok üzüyor say say bitmiyor yani bunun derdi. Her neyse senin ses kartın ile alakalı bir derdin var gibi kullandığın cihaz arızalı olabilir hoparlör veya kulaklık artık hangisi ise. Başka bir çalışan cihaz ile dene arızadan emin olmak için veya imkanın varsa başka sistemde de deneyebilirsin.
İşe yararmı bilmiyorum ama PCI-e slotuna takılan ses kartları var onları deneyebilirsin bütçe varsa.