• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Colorful X570M Gaming Frozen, R7 5700X3D işlemciyi destekler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Anakartım bu genel olarak memnunum oyundan çıkıp PCB sıcaklığına baktığımda 36 derecedeydi. R5 2600X kullanıyorum uzay montaj oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. Son sürüm yüklü 5800X3D destekliyor ama 5700X3D'yi bilmiyorum.
Eğer ki destekliyorsa Wraith Prism ile soğutabilir miyim o işlemciyi.

Çözüm
Resmi olarak BIOS'larında destek yok, son BIOS'u Ekim 2022'de çıkmış. Ek olarak şansını denesen ve tutsa bile Prism ile o işlemciyi kullanmanı tavsiye etmem.
5700X3D kullanan biri olarak söylüyorum, stok fan ile bu işlemciyle maksimum performans alamazsınız. OC yapılmayan bir işlemci olduğu için voltajı ve GHz değerini kendisi belirleyecek. Bu durumda stock fan ile 70'lerin üzerine çıkacaktır.

Manuel olarak undervolt yaparak kullanmayı tercih ederseniz. Makalemde bu işlemcinin nasıl dizginlendiğini anlatan bir rehber hazırladım oradan bakabilirsiniz.

Prism ile kullanacağım mecburen 2600X i çok rahat soğutuyor. Biliyorum X3D işlemci soğutmasi zorlayacak ama kartım 590 monitörüm 1366x720 olduğu için darboğaz hissediyorum özellikle Truckers MP'de.
O sisteme yatıracak 7000 liran varsa öncelikle elindeki kartla monitörü toplam 2000 liraya falan elinden çıkart, sonra git 3-4 aralığında 1080 144 bir monitör al, ondan sonra da ikinci elden RX 6600 tarzı bir ekran kartı al. O sisteme o işlemci tamamen ve tamamen gereksiz, hele hele böyle güncellenebilecek bir ton parçan varken o paranın o işlemciye yatırılması da saçma bir yatırım.

9000₺den alacağım 2.elde okutabilir miyim en kötü B550 anakart alacağım takmaya çalışırsam ne gibi bir ihtimaller yaşarım.

Hocam 2. el 5800X3D alın bence veya BIOS'un resmi olmayan sürümünü kurmayı öğrenin.

5800X3D alamam hocam takside vuracağım 2.elde 12K gibi fiyatları var ama alacağım kişi anakartımı aldığım yer iade şansım olur muhtemelen.

Anakart 5000TL.

9000₺den alacağım 2.elde okutabilir miyim en kötü B550 anakart alacağım takmaya çalışırsam ne gibi bir ihtimaller yaşarım.
Ne? 9000 mi? Seni bayağı güzel düdüklemeye niyetlenmiş birileri.

Ve yine tekrar ediyorum, o sisteme o bütçede bir işlemci almak hata...

Hocam 2. el daha mantıklı.

Ek: Ben anakartı 9000'e satacak sandım.

Kartımı değiştirmeyi düşünmüyorum hala işimi görüyor monitörü kaliteli bir şey almak istiyorum 2.planım o. Ağırlıklı Truckers MP oynadığım için işlemci önemli.

Ek: Ben anakartı 9000'e satacak sandım.

Direkt X3D almak mantıksız, RX 590 ve 768p monitörü var, muhtemelen diğer donanımları da caput.
Ek olarak ikinci el X3D piyasası saçmalık, daha yeni almış biri olarak rahatça diyebilirim bunu.

@Talha Yiğit Genel sistemini iyileştirmen lazım, işlemcin ekran kartı yükselmesini rahatça kaldıracaktır. Ekran kartını ve monitörünü yenile, sonra bütçen kalırsa çok istersen 5600 falan takarsın bir de.

9000 olarak gördüm veya ben kutulu seçtiğim için öyle sistemimden memnunum. X3D işlemci bakıyorum uyarsa alma hedefim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…