Anakartım bu genel olarak memnunum oyundan çıkıp PCB sıcaklığına baktığımda 36 derecedeydi. R5 2600X kullanıyorum uzay montaj oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. Son sürüm yüklü 5800X3D destekliyor ama 5700X3D'yi bilmiyorum.
Eğer ki destekliyorsa Wraith Prism ile soğutabilir miyim o işlemciyi.
Resmi olarak BIOS'larında destek yok, son BIOS'u Ekim 2022'de çıkmış. Ek olarak şansını denesen ve tutsa bile Prism ile o işlemciyi kullanmanı tavsiye etmem.
Kartımı değiştirmeyi düşünmüyorum hala işimi görüyor monitörü kaliteli bir şey almak istiyorum 2.planım o. Ağırlıklı Truckers MP oynadığım için işlemci önemli.
Direkt X3D almak mantıksız, RX 590 ve 768p monitörü var, muhtemelen diğer donanımları da caput.
Ek olarak ikinci el X3D piyasası saçmalık, daha yeni almış biri olarak rahatça diyebilirim bunu.
@Talha Yiğit Genel sistemini iyileştirmen lazım, işlemcin ekran kartı yükselmesini rahatça kaldıracaktır. Ekran kartını ve monitörünü yenile, sonra bütçen kalırsa çok istersen 5600 falan takarsın bir de.
Direkt X3D almak mantıksız, RX 590 ve 768p monitörü var, muhtemelen diğer donanımları da caput.
Ek olarak ikinci el X3D piyasası saçmalık, daha yeni almış biri olarak rahatça diyebilirim bunu.
@Talha Yiğit genel sistemini iyileştirmen lazım, işlemcin ekran kartı yükselmesini rahatça kaldıracaktır. Ekran kartını ve monitörünü yenile, sonra bütçen kalırsa çok istersen 5600 falan takarsın bir de.
E gördüğün üzere resmi olarak uymuyor, 5800X3D de 15000 lira. Sisteminin üstüne 15000'i koysan zaten 7500F-7600XT hazır sistem alıyorsun neredeyse, memnunum işimi görüyorla yürümüyor bu iş maalesef. Sadece işlemciye abanarak da istediğin performansa ulaşamazsın, daha eli yüzü düzgün bir ekran kartı ile monitör alman şart.
Aslında sisteminin geri kalanı yükseltmene hazır zaten, düşündüğümden çok daha iyi, RAM'in bile hazır. Öncelikli olarak monitör ve ekran kartını hallet, işlemcin yetecektir.
E gördüğün üzere resmi olarak uymuyor, 5800X3D de 15000 lira. Sisteminin üstüne 15000'i koysan zaten 7500F-7600XT hazır sistem alıyorsun neredeyse, memnunum işimi görüyorla yürümüyor bu iş maalesef. Sadece işlemciye abanarak da istediğin performansa ulaşamazsın, daha eli yüzü düzgün bir ekran kartı ile monitör alman şart.
Aslında sisteminin geri kalanı yükseltmene hazır zaten, düşündüğümden çok daha iyi, RAM'in bile hazır. Öncelikli olarak monitör ve ekran kartını hallet, işlemcin yetecektir.