Biraz önce bir alan adı alayım dedim, com.tr'de trabise takıldığı için belge istedi. Ben ise bunu .com.tc olarak almaya karar verdim. Sizce bu uygun olur mu? Bir sorun yaşanır mı?
.com.tc: "Turks and Caicos Island" (ben de yeni öğrendim) yani farklı bir ülke alan adı olduğundan benim tavsiyem almaman olur ama sorun çıkarır mı? Hayır çıkarmaz, belki Türk kullanıcılara önerilme konusunda sorun olabilir.
.org ya da .com ya da .net alabilirsin, bu senin sitenin amacına da bağlı aslında.
Biraz önce bir alan adı alayım dedim, com.tr'de trabise takıldığı için belge istedi. Ben ise bunu .com.tc olarak almaya karar verdim. Sizce bu uygun olur mu? Bir sorun yaşanır mı?
İçinde milliyet kelimesi geçtiği için Trabis'e düşüyor ve belge verilmesi gerekiyor. O yüzden .tr alamıyoruz.
Milli Edebiyat üzerine bir kullanıcı topluluğu olacak. Ondan dolayı .com.tr'yi .com.tc'ye çevirmeyi düşündüm. Ha Republic of Turkey, ha Türkiye Cumhuriyeti. Böyle bir bağlantı sağladım. Biraz saçma oldu ama bilemedim.
İçinde milliyet kelimesi geçtiği için Trabis'e düşüyor ve belge verilmesi gerekiyor. O yüzden .tr alamıyoruz.
Milli Edebiyat üzerine bir kullanıcı topluluğu olacak. Ondan dolayı .com.tr'yi .com.tc'ye çevirmeyi düşündüm. Ha Republic of Turkey, ha Türkiye Cumhuriyeti. Böyle bir bağlantı sağladım. Biraz saçma oldu ama bilemedim.
Siz de bireysel veya kurumsal alan adlarınız için 14 Eylül 2022'den itibaren "com.tr", "org.tr" ve "net.tr" uzantılarını belgesiz olarak tahsis edebilirsiniz. Her türlü soru ve görüşleriniz için bize trabis@btk.gov.tr e-posta adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.