haso

Çalışkan
Yer
Mardin
Merhaba arkadaşlar,

Biraz önce bir alan adı alayım dedim, com.tr'de trabise takıldığı için belge istedi. Ben ise bunu .com.tc olarak almaya karar verdim. Sizce bu uygun olur mu? Bir sorun yaşanır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
.com.tc: "Turks and Caicos Island" (ben de yeni öğrendim) yani farklı bir ülke alan adı olduğundan benim tavsiyem almaman olur ama sorun çıkarır mı? Hayır çıkarmaz, belki Türk kullanıcılara önerilme konusunda sorun olabilir.

.org ya da .com ya da .net alabilirsin, bu senin sitenin amacına da bağlı aslında.

Merhaba arkadaşlar,

Biraz önce bir alan adı alayım dedim, com.tr'de trabise takıldığı için belge istedi. Ben ise bunu .com.tc olarak almaya karar verdim. Sizce bu uygun olur mu? Bir sorun yaşanır mı?
.tr veya .xyz daha iyi olur bence.
İstediğiniz domain nedir? Kontrol edeyim isterseniz.

.tr veya .xyz daha iyi olur bence.
İstediğiniz domain nedir? Kontrol edeyim isterseniz.
İçinde milliyet kelimesi geçtiği için Trabis'e düşüyor ve belge verilmesi gerekiyor. O yüzden .tr alamıyoruz.
Milli Edebiyat üzerine bir kullanıcı topluluğu olacak. Ondan dolayı .com.tr'yi .com.tc'ye çevirmeyi düşündüm. Ha Republic of Turkey, ha Türkiye Cumhuriyeti. Böyle bir bağlantı sağladım. :D Biraz saçma oldu ama bilemedim.

İçinde milliyet kelimesi geçtiği için Trabis'e düşüyor ve belge verilmesi gerekiyor. O yüzden .tr alamıyoruz.
Milli Edebiyat üzerine bir kullanıcı topluluğu olacak. Ondan dolayı .com.tr'yi .com.tc'ye çevirmeyi düşündüm. Ha Republic of Turkey, ha Türkiye Cumhuriyeti. Böyle bir bağlantı sağladım. :D Biraz saçma oldu ama bilemedim.
.net.tr yapardim ben o zaman açıkçası.
Veya çok önemli değilse domainde oynama yapardım.