Mesut bey'in bu konular hakkında bilgisi yok. Aldığı bilgiler yanlış. BGP nedir bilmiyor adam daha. Yukarı da açıklamıştım. BGP anonslarını değiştirmek zor değil ve ayrıca Comnet'in TT, Telco Italia ile Dark fiberi direkt olarak var. Cogent iptal durumunu ben zaten 1 ay öncesinden biliyordum ancak Cogent ile ilgisi yok.

Borçtan dolayı QoS'a uğruyorlar.

Eki Görüntüle 106297
Bu SS'e nasıl ulaşılıyor?
Bir de videoda adam BTK ile görüştüğünü söylüyor. Yani o sadece ona söylenileni söylüyor. BTK da Cogent'in lisans iptali olduğundan bahsetmiş. Ha Comnet diğer İSS'ler gibi anlık olarak bunu düzeltememiş. Burada ne bitiyor bilmiyorum. Ama videoda konuştuğu şey adamın kendisinden değil.

Bu SS'e nasıl ulaşılıyor?
Bir de videoda adam BTK ile görüştüğünü söylüyor. Yani o sadece ona söylenileni söylüyor. BTK da Cogent'in lisans iptali olduğundan bahsetmiş. Ha Comnet diğer ISS'ler gibi anlık olarak bunu düzeltememiş. Burada ne bitiyor bilmiyorum. Ama videoda konuştuğu şey adamın kendisinden değil.

BTK ile bende konuşuyorum? :D BTK ile konuşmak bir şey ifade etmez. Ben zaten bu işlerden gelmeyim güzel dostum. Tekrar ediyorum, Mesut çevik bu işlerle ilgili bilgisi yok. Yanlış bilgi veriyorsun diye her şeye özellikle bana bu konularda atlamaman lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@8668, siz Comnet'in hizmet numarasını nereden biliyorsunuz?

BTK ile bende konuşuyorum? :D BTK ile konuşmak bir şey ifade etmez. Ben zaten bu işlerden gelmeyim güzel dostum. Tekrar ediyorum, Mesut çevik bu işlerle ilgili bilgisi yok. Yanlış bilgi veriyorsun diye her şeye özellikle bana bu konularda atlamaman lazım
Adam zaten bu konuda über süper bilgiliyim diye bir şey iddia etmiyor. Sadece bazı kaynaklardan edindiği bilgileri paylaştığını söylüyor. BTK'dan ona bu şekilde bir bilgi verilmiş. Neden Mesut Çevik'in şahsi bilgi birikimi üzerinde çok durdunuz anlamadım.

@8668, siz Comnet'in hizmet numarasını nereden biliyorsunuz?

Adam zaten bu konuda über süper bilgiliyim diye bir şey iddia etmiyor. Sadece bazı kaynaklardan edindiği bilgileri paylaştığını söylüyor. BTK'dan ona bu şekilde bir bilgi verilmiş. Neden Mesut Çevik'in şahsi bilgi birikimi üzerinde çok durdunuz anlamadım.
Madem bilgisi yok, direkt olarak konuya cogent diye girmeyecek. Kullanıcıların yaşadığı sorunu açıklasın yeterli idi. Sonra senin gibi bu konularda bilgisi olmayan kişiler de (yanlış anlama) gelip işi bilen kişilere yanlış bilgi veriyorsun diyor.

Madem bilgisi yok, direkt olarak konuya cogent diye girmeyecek. Kullanıcıların yaşadığı sorunu açıklasın yeterli idi. Sonra senin gibi bu konularda bilgisi olmayan kişiler de (yanlış anlama) gelip işi bilen kişilere yanlış bilgi veriyorsun diyor.
Tartışma usülünde safsatalar vardır.
Sabahtan beri yaptığınız odak kaydırma var. Bunlara herhangi bir konuda dikkat ediyorum.
Bilgi odaklı konuşmak yerine bilgiyi söyleyenin konumu üzerinden odağı farklı yere çekip kendini haklı çıkarma girişimi.
Comnet'i savunmak, ya da aha durum buymuş diye diretmekten çok sizin bu safsatayı sürdürmeniz dikkatimi çekti. Neyse, iyi günler!

Tartışma usülünde safsatalar vardır.
Sabahtan beri yaptığınız odak kaydırma var. Bunlara herhangi bir konuda dikkat ediyorum.
Bilgi odaklı konuşmak yerine bilgiyi söyleyenin konumu üzerinden odağı farklı yere çekip kendini haklı çıkarma girişimi.
Comnet'i savunmak, ya da aha durum buymuş diye diretmekten çok sizin bu safsatayı sürdürmeniz dikkatimi çekti. Neyse, iyi günler!
Comnet'in nesini savunayım dostum hala anlamıyorsun yahu :D diğer sayfada yazdığıma git. "Son kullanıcı tarafına hizmeti bırakmalılar" diyorum. Şirketi bende sevmiyorum zaten. Sana ben teknik şekilde açıklasam anlayacak mısın? Yine diğer sayfalara git. Orada zaten açıkladım.

Arkadaşlar Comnet VAE tarafında kepenkleri kapattılar. Gün sayısını hesaplayıp kartlara iade yapılıp hizmeti kapatacaklar. Birçok kullanıcı şu an sıfır abonelik başvurularına başlamış. Uzun zamandır uyarıp geçmeyin dediğim sağlayıcı kapanıyor şu anda.
IMG_20241211_115609_206.webp

Ek olarak mağlum firma zamanında agresif tutumlu da olsa uyarmıştı. Hiç birimiz dinlemedik. :D
Ayrıca şu anda gruplarında "Netinternet" geçin teşviki de yapılıyor çıtırından. Bunlarım önereceği hiçbir firmaya ben güvenmem şu saatten sonra. Netinternet gibi değişik firmaları da tercih etmeyin. Bakın başınıza bu geliyor sonra uğraşıyorsunuz.

Giden paraların üstüne bir bardak soğuk su icmenizi tavsiye ederim. Paralar geri ödenirmi bilemem geçmiş olsun.

Şimdi ben önce Mesut Çevik'in videosunu değerlendireyim. Benim görebildiğim, Mesut Çevik Cogent lisans iptalinin bu Comnet faciasında ana etken olduğunu ispatlamaya çalışarak bir bakıma Comnet'i hafiften aklamaya çalışmakta. Comnet'in Türk Telekom'a olan borcundan önce bant daraltmasına gidildiğinden ya haberi yok ya da varsa bunu açıklamak işine gelmiyor. Comnet'i de zaten bilmezmiş etmezmiş izahatına da pek inanamadım. Bu sektörün içindesin, Comnet'i nasıl olur da bilmezsin? Comnet dün kurulmadı ki, bu adamların hiç de kötü olmayan bir Daya Center (DC) geçmişleri var. Ve bu DC gayet modern bir statüde, şu anda da hizmet verebilmekte.

Ama ISS olarak Comnet işin hizmet tarafını bir kenara bırakın hiç de iyi bir şöhrete sahip değil. "Ben senden paranı alırım, üstelik bir yıllığına da alırım ve de buna 14 ün içinde itiraz ettin ettin, 15. günden sonrasında paranı iade etmem!" ne demektir? Ya da "benim şirketi orada burada alenen eleştirirsen bunu şirketime hakaret sayar ve seni abonelikten sorgusuz sualsiz, kayıtsız şartsız atarım (paranı da yakarım...)!!!" da nesi oluyor? Bunlar pek de kullanıcı dostu yöntemler değil, resmen otokrasi!

Ama bir olasılık:
Mesut Çevik Comnet'in bu bağlamda nasıl bela bir şirket olduğunu bildiğinden (istediği kadar "tanımam etmem" desin) işin gerçeğine bilerek, başına Comnet tarafından bir iş gelmesin diye de özellikle temas etmemiş olabilir. :oops:

Ha şimdi ne oldu/olacak: Comnetzedelerin büyük bölümü herhalde TurkNet'e geçecek. Abone VDSL'de ise yapacak bir şey yok, teoride en fazla 100 Mbps civarı (biraz altı) DL alabilir ama ayda 500 TL ödeyecek (ilk 2 ay sonrasında...). Abone FTTH ise ve de TurkNet'in Gigafiber bölgesinde de yerleşik değilse sadece 500 TL ödeyerek (ama bunun içinde zannederim 50 TL'lk modem kirası da var...) 100 Mbps'lik bir pakete ister istemez mahkum olacak. Yakın geçmişte Comnet'e bir yıllık peşin ödediği 1000 Mps'lik paketi artık hayalinde görebilecek!:(

Comnet'in "kullanılmayan sürelerin parasını ödeyeceğiz" sözüne ne kadar itibar edilir, orası bana göre soru işareti??? Bizde "minareyi çalan kılıfını da hazırlar!" diye bir söz de vardır!:cool:

Şimdi burada bana halen ters gelen bir konu daha var. Bir başka site var ve bu siteyi kuran da sektörce oldukça bilinen bir isim... Zamanında bu site Comnet'i oldukça parlattı (bu son 2-3 aydır Comnet'cilerin başlattığı son derece agresif ve milleti bir yıllık ödemelere teşvik eden kampanyaların çook daha öncelerinde...). Şimdi bazı kişiler bu sitede kendisini bir bağlamda suçlamakta "biz sana güvendik, senin Comnet'e güvenmeni referans bilerek..." bağlamında. Bu kişinin Comnet'le ilişkili bir şekilde işbirliği içinde olduğunu katiyyen ima bile etmek istemiyorum ama söz konusu kişi bu Comnet faciasında ortaya çıkıp (bildiğim kadarıyla şu ana kadar...) bir tek kelime bile etmiş değil...:censored: