Mesu
Mesut Çevik'in bu videosu palavra. Ya Mesut Çevik teknik bağlamda hiçbir şey bilmiyor ya da işin aslını (yani idari ve bürokratik yönlerini) bilse de Comnet şerrine uğramamak için konuyu saptırıyor.
Bilmiyorsan, bari konuşma sus! Yok işin esas yönünü biliyorsan da bu şekilde hedef saptırıyorsan delikanlı ol: Ya doğruları konuş ya da hiç böyle bir video çekme!
Aşağıdaki linkte ULPEIX nickli üyenin bilgilendirmesini ve sonrasındaki mesajları bir zahmet okuyunuz.
Şimdi ben önce Mesut Çevik'in videosunu değerlendireyim. Benim görebildiğim, Mesut Çevik Cogent lisans iptalinin bu Comnet faciasında ana etken olduğunu ispatlamaya çalışarak bir bakıma Comnet'i hafiften aklamaya çalışmakta. Comnet'in Türk Telekom'a olan borcundan önce bant daraltmasına gidildiğinden ya haberi yok ya da varsa bunu açıklamak işine gelmiyor. Comnet'i de zaten bilmezmiş etmezmiş izahatına da pek inanamadım. Bu sektörün içindesin, Comnet'i nasıl olur da bilmezsin? Comnet dün kurulmadı ki, bu adamların hiç de kötü olmayan bir Daya Center (DC) geçmişleri var. Ve bu DC gayet...
ULPEIX nickli üyeyi buradan ve başka forumlardan epeyce tanırım. Eğer Mesut Çevik Beyin teknik bilgisi gerçekten bu kadarsa ULPEIX kendisini (ve benzer durumdakileri) suya götürür de susuz getirir!
Öncelikle hepinize geçmiş olsun. Muhtemelen maddi zararlarınız olabilecek ama hepten internetsiz kalmaktan iyidir şeklinde teselli bulmaktan başka çare de yok. Umarım maddi kayıplarınız da olmaz ya da düşük düzeyde kalır...
Aşağıdaki sorum sadece FTTH (Fibernet) geçişi yapabilen ve 100 Mbps'lik DL paketi kullanan Comnetzedelere yöneliktir...
Şu anda Ookla sayfasından
hız testi yaptığınızda aldığınız DL ve UL değerleri nedir? (bu ne biçim soru demeyiniz, özellikle UL olarak ne görüyorsunuz?)
Hangi il ve ilçeden olduğunuzu da mutlaka belirtiniz.
Zahmetlerinize teşekkür ederim.