yigits

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

ConnectGame firmasıyla yaşadığım bir sorun sonrası Tüketici Hakem Heyeti (THH) kararı aldım ve süreci ilamlı icraya taşıdım. Ancak firma şu ana kadar herhangi bir ödeme yapmadı.

Bunun üzerine banka haczi talebinde bulundum fakat bildirdiğim bankalardan “hesabı yoktur” şeklinde cevap geldi.

Şu an nasıl ilerlemem gerektiği konusunda kararsızım. Bu firmayla daha önce icra süreci yaşamış olan ya da benzer durumda tecrübesi olan biri varsa yardımcı olabilir mi?

• Başka hangi yollar denenebilir?
  • Farklı bankalara yeniden haciz göndermek mantıklı mı?
  • Mal varlığı araştırması için nasıl bir yol izlenmeli?
Tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Esasen yapılması gereken şeyleri yaptığınızı görüyorum.

Gereken masrafı yatırıp başka bankaları da elbette deneyebilirsiniz. Çok fazla banka var ülkede, bu aynı zamanda bir o kadar masraf demektir ama alacağın tahsili için gerekiyor işte bu işlemleri yapmak.

Mal varlığı araştırması için icra dosyasına bunun için talep göndereceksiniz. Tıpkı daha evvel banka hesabı haczi için yaptığınız gibi.

Yine gereken masrafı yatırıp şirketin adresine fiili hacze de gidebilirsiniz. İş yerinde alacak miktarı karşılayacak kadar şirlet mallarını haczedebilirsiniz.

İcra dairelerinde her şey talep üzerine yürür. Bir işlem yaptırmak istiyorsanız onun talebini dosyaya yazılı olarak sunacaksınız ve sonrasında icra müdürü tarafından talebinize yönelik olumlu veya olumsuz bir karar verilecek.

Merhaba,

Esasen yapılması gereken şeyleri yaptığınızı görüyorum.

Gereken masrafı yatırıp başka bankaları da elbette deneyebilirsiniz. Çok fazla banka var ülkede, bu aynı zamanda bir o kadar masraf demektir ama alacağın tahsili için gerekiyor işte bu işlemleri yapmak.

Mal varlığı araştırması için icra dosyasına bunun için talep göndereceksiniz. Tıpkı daha evvel banka hesabı haczi için yaptığınız gibi.

Yine gereken masrafı yatırıp şirketin adresine fiili hacze de gidebilirsiniz. İş yerinde alacak miktarı karşılayacak kadar şirlet mallarını haczedebilirsiniz.

İcra dairelerinde her şey talep üzerine yürür. Bir işlem yaptırmak istiyorsanız onun talebini dosyaya yazılı olarak sunacaksınız ve sonrasında icra müdürü tarafından talebinize yönelik olumlu veya olumsuz bir karar verilecek.

Hocam icra dairesindeki memur bana sorgulama yapamadıklarını söyledi.
Firma Iyzico üzerinden ödeme aldığı için Iyzico'yu da eklettim şu an taraf bilgilerinde Iyzico aracı olarak görünüyor belki o sayede paramı alabilirim.

Hocam icra dairesindeki memur bana sorgulama yapamadıklarını söyledi.
Firma Iyzico üzerinden ödeme aldığı için Iyzico'yu da eklettim şu an taraf bilgilerinde Iyzico aracı olarak görünüyor belki o sayede paramı alabilirim.
Normalde sorgulama yapabilirler ancak bunu söyledilerse demek ki icra takibini açarken borçlu şirketin MERSİS veya vergi numarasını belirtmeden açmışsınız. İcra memurlarının UYAP üzerinden sorgu yapabilmesi için borçlu tüzel kişinin MERSİS veya vergi numarasının bilinmesi gerekiyor.

Bunların nasıl yapılacağı konusunda, genel olarak icra takip dosyasının takip edilmesi konusunda ve icrai işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda bir avukattan hukuki destek alın.

Kolay gelsin.

Normalde sorgulama yapabilirler ancak bunu söyledilerse demek ki icra takibini açarken borçlu şirketin mersis veya vergi numarasını belirtmeden açmışsınız. İcra memurlarının UYAP üzerinden sorgu yapabilmesi için borçlu tüzel kişinin mersis veya vergi numarasının bilinmesi gerekiyor.

Bunların nasıl yapılacağı konusunda, genel olarak icra takip dosyasının takip edilmesi konusunda ve icrai işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda bir avukattan hukuki destek alın.

Kolay gelsin.

Yok hocam vergi numarasını yazmama rağmen bunu söylediler ben de anlamadım.

Yok hocam vergi numarasını yazmama rağmen bunu söylediler ben de anlamadım.
O zaman ya bilgisiz bir memura denk geldiniz ya da sizi geçiştirmişler. İcra müdürlüğü hem gerçek kişilerin hem de tüzel kişilerin mal varlıklarını sorgulayabiliyor. Avukatım, o sebeple biliyorum.

O zaman ya bilgisiz bir memura denk geldiniz ya da sizi geçiştirmişler. İcra müdürlüğü hem gerçek kişilerin hem de tüzel kişilerin mal varlıklarını sorgulayabiliyor. Avukatım, o sebeple biliyorum.

Hocam yardımınız için teşekkür ederim, bu sabah baktığımda seçtiğim bankalardan sonuncusunun olumlu cevap verdiğini gördüm sorun çözüldü diyebiliriz.