Bilgisayarım Monster Abra A7 v 13.1, bilgisayarıma temiz kurulum yaptım 1 hafta önce. Dün performans modundayken çok ses yapıyor diye güç tasarrufuna alayım dedim. Control Center uygulaması üzerinden bu değişikliği yaptım sonra uygulamayı kapattım. 2 dakika sürdü veya sürmedi yeniden ses yükseldi. Control Center uygulamasını yeniden açtığımda baktım ki otomatik olarak performans moduna geçmiş. Değişiklikleri birkaç kez yaptım ama sonuç yine aynı. Bunun sebebi nedir? Çözümü nedir?
Sorununuzun sebebi, Control Center uygulamasının ayarlarının, sistemin güç yönetim ayarlarıyla çelişmesi veya işletim sisteminin belirli bir durum altında güç modunu otomatik olarak geri almak istemesidir. Aşağıda bu sorunu çözmek için adım adım takip edebileceğiniz öneriler bulunmaktadır:
1.
Control Center Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Control Center uygulamanızın güncel olup olmadığını kontrol edin. Eğer güncelleme mevcutsa, uygulamanızı güncelleyin.
2.
Güç Planlarını Kontrol Edin:
- Başlat menüsüne tıklayın ve "Güç seçenekleri" yazın.
- Aktif güceçimleri kontrol edin. Control Center ile çelişen bir ayar yoksa, burada "Gelişmiş güç ayarları"na tıklayarak daha detaylı inceleme yapın.
3.
Control Center Ayarlarını İnceleyin:
- Control Center uygulamasını açın ve
Ayarlar sekmesine gidin.
- Performans modunun otomatik geçiş ayarlarını kontrol edin. Eğer "Otomatik geçiş" gibi bir ayar varsa bunu devre dışı bırakın.
4.
BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için gereken tuşa (genellikle F2, Del veya Esc) basın.
- BIOS'ta güç yönetim ayarlarını kontrol edin ve burada otomatik mod geçişini etkileyen bir seçenek olup olmadığını bakın.
5.
Sürücüleri Güncelleyin:
- Monster bilgisayarınızın resmi web sitesinden sürücülerinizi güncelleyin. Özellikle, çipset ve güç yönetimi sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
6.
Güç Tasarrufu Ayarlarını Değiştirin:
- Windows'ta "Ayarlar" menüsüne gidin, ardından "Sistem" > "Güç ve uyku" kısmına tıklayın.
- Buradan güç tasarrufu ile ilgili ayarları kontrol edin ve gerekli değişiklikleri yapın.
7.
Sorunu Test Edin:
- Tüm bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve performans modunu yeniden ayarlayın. Uygulama kapalıyken durum değişiyorsa durumu gözlemleyin.
8.
Destek Alın:
- Eğer yukarıdaki adımlarla sorun çözülmezse, Monster teknik destek ile iletişime geçmenizi öneririm.
Bu adımları takip ederek umarım sorununuz çözülür.