PC'de iyi yine konsollarda rezalet DF'nin yayınladığı teknik analiz videosuna bakılırsa. Ayrıca benchmark sonuçlarında DLSS veya FSR gibi upscaling teknolojilerinin kullanıldığı sonuçları paylaşmadım fazla karman çorman olmasın diye. Linkini paylaştım zaten dileyen siteden detaylı olarak inceleyebilir.

Hocam o gruba Recep hocam da dahil çok şey yapmayalım o yüzden. :D
Hiç fark etmez kim önerirse önersin, bana çok ama çok saçma ve mantıksızca geliyor. Düz RTX 5070, RX 9070 XT ile aynı fiyat bandında, hatta bazı modelleri RX 9070 XT'den daha pahalı olan bir kart.

Artıları ve eksileri ile değerlendirince 9070 XT her halükarda daha ağır basıyor. Düz 5070 de olsa Nvidia'nın CUDA ve diğer bazı yazılım teknolojileri avantajı var ama 12 GB VRAM'li ortalama %30 daha düşük performanslı kartı 9070 XT ile aynı fiyat segmentine konumlandırılması deli saçmalık. Bu kart şu an 25-30 bin seviyesinde olmalıydı; keza 5060 Ti kötü kart mı, değil ama 16 GB modelleri 40K'yı aşmış, şaka gibi. Fiyatını kesinlikle hak etmediğini düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o gruba Recep hocam da dahil çok şey yapmayalım o yüzden. :D
Recep abiye dair yaptığım tek net eleştiri bu konu, öneriyi geçtim bazen direkt hakaret ediyor karşı fikre. Normalde o kadar tatlı olabilen bir insan için bir o kadar da gereksiz bir agresiflik.
DLSS 5'e alternatif bir nöral render teknolojisiyle ilgili söylemler de ortaya çıkmaya başladı. Her ne kadar RDNA 5 ile anılsa da, temelde RDNA 4 mimarili kartlarda bu teknolojiyi destekliyor. Demem o ki AMD, DLSS 5'e alternatif bir teknoloji konusunda da bizleri çok fazla bekletmeyecek gibi görünüyor.
Yan teknolojiler bir noktadan sonra fasa fiso, saf kas ve VRAM bir performansın belkemiğidir. Kartın saf kapasitesi yoksa cilala parlat teknolojilerin de bir manası yok, isterse 16x MFG yapsın.

Bu bütçede ekran kartı alan hiç kimse yeni nesil bir oyunu 4K ekranda RT'yi kapatıp 40 FPS sürünerek oynamaz. Oyunun asıl tasarlandığı oynanacak senaryo 4K ultra+ highest RT path tracing + DLSSR/FSR ultra performance + FG 2x modunda Toms Hardware'nin incelemesinde çıkan tabloya bakın.

Ağır ray tracing, path tracing ve DLSS ray reconstruction devreye girdiği an 9070 XT'nin 5080'i geçmesi bir yana, 5080'den yaklaşık 40 FPS fark yiyor. 5070 Ti belirgin arkasında kalıyor, 4070 Ti gerisine bile düşüyor. Ve AMD FSR frame generation açıldığında input latency fırladığı da Toms Hardware tablosunda notta belirtilmiş.

Screenshot_20260919_113501_Chrome.webp

Hani 5080 4K kartıydı, yine mi haklı çıktım, hiç şaşmaz. 1080p'de kullanma amacım uzun süreli kart almamak zaten. NVIDIA'da biliyor; 4K kartı deyip kartın 1 yıl sonra kart değiştirmenizi sağlamak.

Yan teknolojiler bir noktadan sonra fasa fiso, saf kas ve VRAM bir performansın belkemiğidir. Kartın saf kapasitesi yoksa cilala parlat teknolojilerin de bir manası yok, isterse 16x MFG yapsın.
Orası öyle tabi rasterizasyon performansı yani saf kas gücü her şeyden önemli bu MFG, RT hatta DLSS5'de kullanılan nöral render gibi klasik rasterizasyonla görüntü oluşturma tekniklerinin dışındaki teknolojiler yine kas gücüne ihtiyaç duyuyor en nihayetinde.

Bu bütçede ekran kartı alan hiç kimse yeni nesil bir oyunu 4K ekranda RT'yi kapatıp 40 FPS sürünerek oynamaz. Oyunun asıl tasarlandığı oynanacak senaryo 4K ultra+ highest RT path tracing + DLSSR/FSR ultra performance + FG 2x modunda Toms Hardware'nin incelemesinde çıkan tabloya bakın.

Ağır ray tracing, path tracing ve DLSS ray reconstruction devreye girdiği an 9070 XT'nin 5080'i geçmesi bir yana, 5080'den yaklaşık 40 FPS fark yiyor. 5070 Ti belirgin arkasında kalıyor, 4070 Ti gerisine bile düşüyor. Ve AMD FSR frame generation açıldığında input latency fırladığı da Toms Hardware tablosunda notta belirtilmiş.

Eki Görüntüle 281019
O yüzden RT ve PT konusunda AMD'nin hala çok geride olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bence RT çoğu oyunda gereksiz bence. Birkaç ufak ışık yansıması göreceğim diye FPS çok düşüyor. Ben tercih etmiyorum genelde. Benim gibi olan insanlar da vardır illa ki.

Hani 5080 4K kartıydı, yine mi haklı çıktım, hiç şaşmaz. 1080p'de kullanma amacım uzun süreli kart almamak zaten. NVIDIA'da biliyor; 4K kartı deyip kartın 1 yıl sonra kart değiştirmenizi sağlamak.
Buradaki sorun sizce 5080 mi gerçekten? Sanki sadece 5080 kötü sonuç vermiş gibi konuşuyorsunuz. 5080 sağlam bir 4K kartıdır evet. Buradaki sorun oyunun optimizasyonu.