O yüzden RT ve pt konusunda AMD'nin hala çok geride olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bence RT çoğu oyunda gereksiz bence. Birkaç ufak ışık yansıması göreceğim diye FPS çok düşüyor. Ben tercih etmiyorum genelde. Benim gibi olan insanlar da vardır illaki.

Buradaki sorun sizce 5080 mi gerçekten? Sanki sadece 5080 kötü sonuç vermiş gibi konuşuyorsunuz. 5080 sağlam bir 4K kartıdır evet. Buradaki sorun oyunun optimizasyonu.

Bu mu 4K kartı, hahaha.
Ekran Görüntüsü (2).webp

İncelemeyi yapan Jeffrey Kampman FSR 4 duran ekran görüntüsünde keskin dursa da, hareket halinde Manhattan sokaklarındaki tel çitlerde ve yangın merdivenlerinde yoğun titreme üretiyor. DLSS 4.5 Ray Reconstruction'ın sunduğu aydınlatma doğruluğu ve zamansal kararlılık AMD mevcut değil.

Oyunda Anti-Lag 2 desteği bulunmuyor. İncelemede 9070 XT'nin daha kare oluşturma açılmadan önce bile 60 ms gecikme eşiğinin üzerinde kaldığı, FSR FG açıldığında ise gecikmenin fırlayarak oyunu hantallaştırdığı belirtilmiş.

RDNA 4'ün RT mimarisi Blackwell'in gerisinde ve AMD'nin teknoloji entegrasyonu bu oyunda eksik kalmış. "Fine wine falan değil; sadece saf kas gücü isteyen bütçe kartı olarak bakabilir ama bu oyunu tam potansiyeliyle oynamak istiyorsanız adres net olarak GeForce."

1789820047259.webp

Hani 5080 4K kartıydı, yine mi haklı çıktım, hiç şaşmaz. 1080p'de kullanma amacım uzun süreli kart almamak zaten. NVIDIA'da biliyor; 4K kartı deyip kartın 1 yıl sonra kart değiştirmenizi sağlamak.
5080 canavar gibi kart. Remedy'nin kullandığı oyun motoru performans konusunda grafik kartlarını epey terletiyor. Alan Wake 2'de öyleydi yani istisnai oyunlar bunlar. Hele ki konsollarda patlama çatlama sekanslarında 20'li FPS'lere kadar düşüyor performans.