O kadar para verecegim, verilerimi Apple yalayip yutmadigi yetmiyor, bir de OpenAI yalayacak. Mis gibi.
O cihazların desteklememesinin sebebi bu zaten. Verilerini Apple dahil hiç kimse yalayamasın diye. Cihazın kendi işlemci gücünü kullanarak, internet bağlantısı olmadan yapay zeka özelliklerini güvenlik riski olmadan rahatça kullan diye en son işlemci destekliyor çünkü ancak bu gücü o işlemci sağlayabiliyor. Çünkü A17 Pro işlemci yapay zeka özelliklerini alabilsin diye geliştirildi. Öncesinde böyle bir şey söz konusu değildi. Vaat de verilmedi bu konuda diğer işlemcilere.

Bilmeden konuşuyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
O cihazların desteklememesinin sebebi bu zaten. Verilerini Apple dahil hiç kimse yalayamasın diye. Cihazın kendi işlemci gücünü kullanarak, internet bağlantısı olmadan yapay zeka özelliklerini güvenlik riski olmadan rahatça kullan diye en son işlemci destekliyor çünkü ancak bu gücü o işlemci sağlayabiliyor. Çünkü A17 Bionic işlemci yapay zeka özelliklerini alabilsin diye geliştirildi. Öncesinde böyle bir şey söz konusu değildi. Vaat de verilmedi bu konuda diğer işlemcilere.

Bilmeden konuşuyorsunuz.
Resim oluşturmanın lokal olduğu vurgulandı fakat OpenAI'nin kullanıldığı yerlerde lokal olup olmadığının söylendiğini hatırlamıyorum. Eğer söylendiyse nerede söylendiğini atabilir misiniz?

Resim oluşturmanın lokal olduğu vurgulandı fakat OpenAI'nin kullanıldığı yerlerde lokal olup olmadığının söylendiğini hatırlamıyorum. Eğer söylendiyse nerede söylendiğini atabilir misiniz?
Barış Özcan’ın Apple Intelligence ile ilgili hazırladığı videonun yalancısı olarak söylüyorum ki lokal özellikler A17 ve üstü gelecek sadece, interneti kullanan diğer özellikler ise kısmen diğer cihazlara gelecek diyordu. Sıfır güncelleme almayacağız yani eğer bu doğruysa. Yayınlandığı zaman göreceğiz.

Bu arada sadece görsel oluşturma değil lokal özellik kullanan. Apple yapay zekasıyla cihaz içinde son derece spesifik komutlar uygulayabileceğiz, WhatsApp ya da sms mesajları dahil içlerinde aramalar yapabileceğiz ve örneğin bir kişinin sana 3 ay önce önerdiği bir kitabın mesajını yapay zekaya sorarak bulabileceğiz. Bu durum sohbet içine göz atmayı gerektirdiği için lokal olması gerekiyor öbür türlü güvenlik riski içerirdi.

Son düzenleme:
Copilot Pro aldım ve o seçenekler geldi bana.

Screenshot_2024-06-16-00-33-18-896_com.microsoft.copilot.webp

Copilot'u kullananların tek sebebi buydu çoğunlukla. Artık pek de bir işe yaramayacak gibi. Veya kendileri de modelini geliştirmek istiyor olabilir.