Copilot'a doküman yükleme özelliği geldi

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Microsoft'un Copilot ürününe, ücretsiz kullanıcılar dahil, PDF gibi doküman yükleme özelliği geldi.

Örnek kullanım:

Bir sıkıntısı var ki, hep o sıkıntı vardı, Microsoft'un sıkı filtre politikası. Kendi kitabım +16 ögeler içeriyor. Ama ChatGPT için sorun değilken Copilot bunu sakıncalı içerik olarak işaretleyip dokümanı yüklemiyor.

Fakat ChatGPT'nin GPT-4o'sunun kısıtlanması bağlamında işine yarayanlar olacaktır. ChatGPT'de bir doküman, resim yükleme sonrası sohbet devamı için çok az bir mesaj hakkınız oluyor. Bunun detayını bilmiyorum ama benim deneyimim bu yönde. Bir PDF yükledikten sonra 5 mesaj sonra falan tahmini olarak kilitliyor sohbeti. Sonra gel diyor.
Copilot'un sıkı politikası olmasa aslında daha iyi olabilirdi. Ama hiç yoktan iyidir.

Copilot'un arkadaş canlısı karakteri ile sohbet etmek için günlük prompt örnekleri verdiğim blog için buraya tıklayabilirsiniz.

Mutfakta salata da yapsa şu an o kalpsiz yönüyle pek bir adım kaydedeceğini sanmıyorum. Gerçek bir robot mantığı ile cevaplar veriyor. Güvenlik kısımlarından zaaflarını kırmak çok kolay. GPT etik değil derken Copilot Trigger Bot yazmaya çalışıyor mesela Valorant için. Bir kez zorunlu olarak denemek zorunda kalmıştım Copilot'u o sırada bir çok karşılaştırma yapma fırsatım oldu ama gerçekten şu an yapay zekanın ilk sürümleri gibi davranıyor. Öğrenme aşmasında henüz. Çok fazla hata yapabiliyor. Geçen bir tarih sorusunda hata yaptı. Düzeltmesini istedim tekrar cevabı değiştirdi ve güven sarsıcı bir hal aldı. Bence bir süre daha gelişmesi içim müsaade etmek lazım. Elbette ki özellikler git gide artacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…