Neyse oreki arkadaşa'da fazla yüklenmemek gerek suç o öğrencilere bu sistemi layık gören hükümet'tir. Allah büyüktür hükümet senden bir şekilde kurtulcaz. O zaman en büyük mutluluk olacak ve bu kötü olaylar bir gün son bulacak. Halkımız gençlerimiz öğrencilerimiz en büyük hayaline kavuşacak inşallah. Daha fazla ilgi görecek daha fazla mutlu olacak.
İstediğin kadar kaç ama bu gençlerin bu öğrencilerin hayallerini çalmak ve dahası senin gibilerin yüzünden haberin ola.
Ne alaka? Ailem beni fakirlikle büyüttü. Biz senin gibi son model son sistem ile büyümedik. Siz son model son sistem şeylerle büyümüşsünüz ki bu kütüphane'deki gençlerin öğrencilerin verilen değeri ve sistemi ölçemezsiniz ve bilemezsiniz.
Yeterliliğin yanı sıra değinmek istediğim konu buydu. Alıntım gereksiz veya alakasızsa kusura bakmayın. Sanırsam aynı kütüphanedeki internet hızı hakkında yapılan bir yorum bu.
İnternet hızı yeterli mi? Google'a gayet hızlı girebilir herhalde. Tekniken, ne kadar yavaş da olabilse indirme işlemleri sağlanabilir ama 3 Mbps hıza sahip bir internetle işlerinizi ne sürede yerine getirebilirsiniz?
Benzer durum, tartıştığımız bilgisayar sisteminde de var diye düşünüyorum. Teorik yeterliliğin üstünde beklentilerimizin olması iyi olmaz mı? "Yeterlilik" bu konu altında bahsedilen şeyler üzerinden mi değerlendirilmeli?
Yani fonksiyonellik, verimlilik ve hız açısından vatandaşın kullanımına 17-18 yıllık (belki daha da eski) bilgisayarlar layık görülüyor. Bu yüzden ayıp.
Ben de düşük bütçeli bilgisayarlar kullandım. Ama düşük bütçeli var, hurda var. Çok kötü.
Devlet o kadar vergi topluyor, şimdiye kadar giriş seviyesi, hızlı ve ucuz sistemler ile yenileyebilirlerdi. Sanırım kimse memnuniyetsizliğini belirtmediği için değiştirme gereği duymuyorlar.
PC bileşenleri eskimiş onun dışında kütüphane kullanımı için gayet yeterli cihazlar. Belki RAM'i artırılabilir veya Linux kurulabilir. Eski işletim sistemi kullanıyorsa güvenli olmaz.
Normalde kütüphanelerde ki PC'lerin orta düzey olmasının artık vakti geldi. Çünkü sadece basit işler değil maddi durumu yüzünden PC sahibi olmayan mühendislik ve türev bölümlerde okuyan öğrenciler kütüphanelerde ki PC'lerde veya okulda yapabiliyor sadece çalışma. Tabii halk kütüphanesinin bütçeleri belli giden öğrenci profili de belli.
Muhtemelen Windows 7 kullanan Chrome üzerinde 10 tane sekme açınca bağıran sistemler bunlar. Bu sistemler ile özel bilgilerinizin istendiği (e-Okul, e-Devlet) gibi sitelere giriş yapmayın. Halihazırda o sistemlerin içindeki işletim sistemi desteklenmemekte %90 ihtimalle Windows 7 var çünkü. İyi mi kötü mü dersen. O sistemle 1080p video zor izlersin.
Yine de biraz fazla düşük gibi geldi sistemler. Kullanmadığım için yapabileceğim tek yorum bu. Sizce de öyle değil mi? Ülkemizin kütüphanesi gerçi, çok da şaşırmıyorum.
10 yıl annem kullandı, son 4-5 yıldır da ben kullanıyorum. bilgisayarı yaklaşık 15 sene önce aldık. Çünkü gereksiz masraf yapmayı sevmiyoruz. İşimizi görüyor. Bu zamanda para kolay kazanılmıyor.
Günlük neler yaptığına bağlı o. Bana şu an yazılımda 8 GB RAM yetmiyor bile. Bu hafta 16 GB RAM, 12. nesil işlemcili bir laptop alacağım ki onun bile 3 yıl sonra yeteceğinin garantisi yok. Bende yetersiz PC kullandım 3 yıl boyunca en son YouTube'da video açtığımda arkada herhangi bir program açık olursa (Discord gibi) sistem donmaya başlıyordu. 1080p 60FPS video zor izliyordum o sistemle. Yıl olmuş 2024 gözünüzü seveyim artık eski kafadan çıkın lütfen. Bir bilgisayarın günümüz şartlarında maksimum kullanım ömrü 10 yıldır. Daha fazlası film, dizi izlemek dışında hiçbir işe yaramaz.