Bütçe
70.000
Bütçeye göre aşırı kötü sistem, 9700X-9070 XT rahatça toplanabilir, zorlasak 5070 TI bile toplanabilir. Neden INTEL'ı tercih ettiniz?
@LH44

73K yapıyor, SSD fiyatları uçmuş.

Fiyat pahalı gelirse eğer RAM olarak bunu alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bütçeye göre aşırı kötü sistem, 9700X-9070 XT rahatça toplanabilir, zorlasak 5070 TI bile toplanabilir. Neden INTEL'ı tercih ettiniz?
@LH44

RAM hariç güzek sistem önermişsiniz. İlk linkteki EXPO'da patlar, açılmaz sistem. Manuel zamanlama gerekli.

2. linkte bulunan TwinMOS'dan kaçın. Hazır sistemlerde bulunuyordu, dümenden kabul edilebilir bir bileşendi o kriterlere göre. Ama toplama sisteme koymak pek mantıklı değil.

@LH44

Olay tamamen Quick Sync denilen Intel teknolojisinde bitiyor. Bu K işlemcinin içinde ki entegre grafik birimi After Effects ve Premiere Pro render alırken H.264/H.265 gibi formatları kodlama işini bu iGPU'ya devrediyor. Bu sayede render süresi uçuyor, yarı yarıya iniyor. RTX 5060 da bu işi yapabilir ama Quick Sync bu konuda bambaşka bir seviye. AMD işlemcilerde bu kadar optimize bir donanım hızlandırma yok diye biliyorum. bir de dediğim gibi taksitle alıcam kredi kartı limitim 85.000tl. en fazla 85.000tl diyebilirim bütçeye

@LH44

Bileşenleri tek bir siteden önerin. Kendisi özellikle tek bir siteden toplu öneri istiyordu. Şahsen Amazon’u tercih etmesi daha faydalı olur; çünkü daha önce de belirttiğim gibi Amazon’da taksit imkânları çok daha uygun oluyor.

Arkadaşlar benim işim işlemci ağırklı ben güzel bir ekran kartını sonra da alırım. O yüzden şöyle bir sepet daha yaptım. Zaten bu işlemcinin içinde ki ekran kartının gücü 1050 Ti seviyesinde diyorlar, benim için kâfi yani aslında. Kusura bakmayın keşke konuda belirtseydim biraz benim eksiğim.

Dosya Ekleri

• IMG_3940.webp
    IMG_3940.webp
    301,9 KB · Görüntüleme: 32
Arkadaşlar benim işim işlemci ağırklı ben güzel bir ekran kartını sonra da alırım. O yüzden şöyle bir sepet daha yaptım. Zaten bu işlemcinin içinde ki ekran kartının gücü 1050 Ti seviyesinde diyorlar, benim için kâfi yani aslında. Kusura bakmayın keşke konuda belirtseydim biraz benim eksiğim.
Render alıcaksanız 2x16 yetmez yüksek ihtimalle. Ayrıca o RAM normal olarak da alınmaz.
Vatan, RAM fiyatlarını diğer satılardan da fazla arttırdı.

7000 MHz yazıyor hocam neden kötü sebebini açıklar mısınız? Üstelik bana önerdiğiniz Patriot RAM 6000 MHz. RAM’ler hakkında maalesef teknik bilgim yok o yüzden soruyorum. Bilmeyen arkadaşlar da bu vesileyle öğrenmiş olur.
AMD'nin AM5 platformunda tek CCD işlemciler için 6400MT/s sınır çok şanslıysanız 6600, bir ihtimal 6800MT/s açabilirsiniz. Ama dediğim gibi çok şanslı olup, bellek kontrolcünün sağlam gelmesi lazım.

Çift CCD için 8000 daha uygun. Bambaşka bir dünya yani.

7000 iki taraf için de kötü.

AMD'nin AM5 platformunda tek CCD işlemciler için 6400MT/s sınır çok şanslıysanız 6600, bir ihtimal 6800MT/s açabilirsiniz. Ama dediğim gibi çok şanslı olup, bellek kontrolcünün sağlam gelmesi lazım.

Çift CCD için 8000 daha uygun. Bambaşka bir dünya yani.

7000 iki taraf için de kötü.
Bu arada baktım CL değeri denilen bir şey var mış. Bana önerdiğiniz Patriot Viper Xtreme 5 CL30 ve 6000 MHz ile 9700X için biçilmiş kaftan misali olmuş. Daha önceki fiyatı artan Goodram ile aynı sanırım bunlar.